Ubuntu ve Fedora

Başlatan erdmgokhan, 06 Eylül 2012 - 00:48:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdmgokhan

Merhaba arkadaşlar iyi geceler.
Ubuntu kurdum ve şu an önceden bölümlendirdiğim 20GB boş yerim var buraya da Fedora kurmak istiyorum fakat birini kurunca biri diğerini kurunca öbürü ortadan kayboluyor. Biçimlendirmeyi ext4 olarak yapıyorum ikisinde de ve atamaları / buraya atıyorum.
Biliyorum burada yanlışlık yaptığımı ama /home ya da başka bir şey atayınca diğer kurulumda bu sefer kurulum devam etmiyor.
Şimdi ben o boş 20GB olan yere Fedora neler yaparak kurabilirim.
Teşekkürler

heartsmagic

Birini kurunca diğeri kaybolmaz, sadece Grub listesinde görünmez bir ihtimalle. Normal şartlar altında görünmesi gerekir, sen kayboluyor dediğin için bu şekilde yorum yapıyorum.
/ bölümü yani kök bölüm her dağıtım için şarttır ve senin bir bölümü / olarak belirlemen diğer dağıtımı etkilemez.

Örneğin Ubuntu sda1'de kurulu, sda2'de de takas alanın var. Ayırdığın boş bölüm de sda3 olsun diyelim.

Ubuntu'nunu kurulu olduğu bölüm sda1'dir ve Ubuntu burayı / olarak kullanır.
Takas alanı zaten malum, kendi başına bölümdür.
Fedora'yı kurmaya kalkıştığında bölüm olarak sda3'ü görürsün ve yine / olarak bağlarsın.

Kısacası her dağıtım kendi kurulacağı ana bölümü / yani kök dizin olarak kullanır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erdmgokhan

Ubuntuyu üzerine bir daha kurdum güncellemeleri filan kurunca çıktı Fedora.Teşekkürler

heartsmagic

Sorun çözüldüyse eğer lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.