DNS değiştirmeme rağmen Anonymouse.org'a giremiyorum

Başlatan Ertroll, 04 Eylül 2012 - 14:10:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ertroll

Anonymouse.org'a erişmekle ilgili bir sıkıntım var. Öncelikle girmeye çalıştığımda yasaklanmış olduğunu gördüm ve Google DNS ile denedim fakat giremedim siteye. Sonra herhalde ayarları düzgün yapamadım diye düşündüm ve bu konuyu buldum tekrar ayarladım ve sonuç yine aynı oldu, açılmadı. Acaba hala yanlış mı ayar yapıyorum diye düşündüğümde aklıma başka bir site denemek geldi ve yetişkin içerikli bir siteye girmeye çalıştığımda hiçbir sorun olmadı. Belki Google DNS yerine başka bir DNS denesem durumu düzeltirim diye düşündüm ama yine olmadı ve tam olarak 4 farklı DNS denememe rağmen hiçbir değişiklik yok.

Denediğim DNS sunucuları şunlar:
  • Google Public DNS: 8.8.8.8, 8.8.4.4
  • OpenDNS: 208.67.222.222, 208.67.220.220
  • Norton DNS: 198.153.192.1, 198.153.194.1
  • DNS Advantage: 156.154.70.1, 156.154.71.1

Yardımlarınızı bekliyorum ve bu sitenin niye DNS kullanarak açılmadığını gerçekten merak ediyorum.

---

Düzenleme
Ben sorunumu buraya yazmayı uygun gördüm fakat eğer doğru olan konu açmak olacaksa düzenlemenizi talep ediyorum.

Felâsife

Alıntı yapılan: Ertroll - 04 Eylül 2012 - 14:10:32
Anonymouse.org'a erişmekle ilgili bir sıkıntım var..

OpenDNS ile Anonymouse.org'a girilebiliyor, sanırım sizde başka bir sorun var.
OpenDNS de iken buradan kontrol edin, Welcome to OpenDNS! yazısı görünüyorsa sorun DNS'lerden değildir herhalde.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Ertroll

Alıntı yapılan: Felâsife - 04 Eylül 2012 - 17:42:41
OpenDNS ile Anonymouse.org'a girilebiliyor, sanırım sizde başka bir sorun var.
OpenDNS de iken buradan kontrol edin, Welcome to OpenDNS! yazısı görünüyorsa sorun DNS'lerden değildir herhalde.

Sorun başka nerede olabilir ki?

Felâsife

Servis sağlayıcıda engelliyor olabilir veya güvenli internet gibi bir paket kullanıyorsanız o da olabilir.

Ertroll

İntenet aboneliği benim aboneliğim değil. Ben de senin gibi düşünmüş ve Güvenli İnternet hizmetinin kullanıldığını zannetmiştim ve sahibine sorduğumda kullanılmadığını öğrendim. ISS zaten TTNET. Zaten torrent indirmekle ilgili de sorunlar yaşıyorum. Garip bir şeyler var, ama çözemedim.

Konu fazla dağılmadan burada bitirelim en iyisi.

Felâsife

Tamam.
Son olarak TTNET bu gibi konularda oldukça işgüzâr bir kurum her türlü engellemeyi yapabilirler, normaldir suyun başında onlar duruyor.
Bu arada bende Kablonet var ve daha yasaklı site diye bir ibare şimdiye kadar görmedim ama bunda belki Comodo DNS 'sinin de etkisi vardır bilemiyorum, genelde Comodo'yu kullanırım da.

İyi forumlar :)

# Comodo DNS
nameserver 8.26.56.26
nameserver 8.20.247.20

hasanyılmaz

Ayrıca DNS ayarları için karşılaştırma aracı olarak namebench'i kullanmanız faydalı olabilir:

http://code.google.com/p/namebench/

heartsmagic

Tarayıcı önbelleğini silmiş miydin @Ertroll?

Bu arada konuyu bölsek daha güzel olacak sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

nslookup www.google.com.tr

çıktısı sonucunu görebilir miyiz?

Acaba DNS gerçekten değişti mi ona bakalım.
Birde,

cat /etc/resolv.conf

çıktısını rica edebilir miyiz?

Ertroll

Alıntı yapılan: hasanyılmaz
Ayrıca DNS ayarları için karşılaştırma aracı olarak namebench'i kullanmanız faydalı olabilir:

http://code.google.com/p/namebench/

Alıntı yapılan: heartsmagic
Tarayıcı önbelleğini silmiş miydin @Ertroll?

Bu arada konuyu bölsek daha güzel olacak sanırım.

Alıntı yapılan: arpia

nslookup www.google.com.tr

çıktısı sonucunu görebilir miyiz?

Acaba DNS gerçekten değişti mi ona bakalım.
Birde,

cat /etc/resolv.conf

çıktısını rica edebilir miyiz?

Arkadaslar yukaridaki mesajlardan birinde bahsettigim gibi internet aboneligi benim degil yani gecici bir sure kullandim su anda kullanmiyorum. Fakat ileride tekrar kullanma ihtimalim var. Sizin tavsiyelerinizi de o zaman uygulamayi dusunuyorum. Tesekkurler.