[Çözüldü] Linux yanına windows kurulumu?

Başlatan ozankaynak, 02 Eylül 2012 - 10:13:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozankaynak

merhabalar , önceden ubuntu ve windowsu beraber kullanıyordum çift boot yaparak bunu yaparken önce windows sonra ubuntu yüklemiştim. şimdi arch linux kurdum kurulumda biraz da acemiliğimden dolayı windowsu silmek zorunda kaldım ama onun için 90gb free disk kısmı bırakmıştım tekrar yükleyeyim diye.
acaba windowsu direk normal kursam 90gb boş alana boot ekranında bir sorunla karşılaşırmıyım? çünkü aynı şeyi daha önce ubuntuda denediğimde ubuntu boot ekranından silinmişti.

teşekkürler

TahaKaradeniz

Muhtemelen olur fakat  Arch kurabildiyseniz bu sizin için gayet basit bir sorun olur sanırım. :) Çalışan Cd ile tekrar grub 2 kurulumu yapabilirsiniz. Yeniden grub2 kurulumu diye bir başlık vardı yardımcı olur size.
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

ozankaynak

Alıntı yapılan: TahaKaradeniz - 02 Eylül 2012 - 10:21:56
Muhtemelen olur fakat  Arch kurabildiyseniz bu sizin için gayet basit bir sorun olur sanırım. :) Çalışan Cd ile tekrar grub 2 kurulumu yapabilirsiniz. Yeniden grub2 kurulumu diye bir başlık vardı yardımcı olur size.

windowsu kurduktan sonra yapacağım dimi?  archı kurmasına kurdum da 2 gün sürdü  o kadar çok tekrarladımki ezberledim sayılır komutları :D

düzenleme: dediğiniz konuyu buldum peki kaybolan archın kök dizinini bağlamam gerekiyor dimi ?

TahaKaradeniz

Evet. Önce Wİndows'u kurun. Sonra grub2 kurulumu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Eylül 2012 - 10:49:04

Evet. Önce Wİndows'u kurun. Sonra grub2 kurulumu.

Düzenleme: Zaten kalkacak Windowsu kurduğunuzda. Otomatik windows açılacak. Elinizde çalışan (live) Cd yok mu  ? Live Cd gerekiyor bu işlem için bildiğim kadarıyla.
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

ozankaynak

tamam o konudan yaparım herhalde.
teşekkürler