[Çözüldü] Kurulum için ayırdığım kök bölümü küçültmek istiyorum

Başlatan DenizT, 27 Ağustos 2012 - 00:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DenizT

Selamlar,

Gparted ile disk bölümlendirmek istedim fakat resimde gördüğünüz gibi seçenekler kullanım dışı.

http://postimage.org/image/53jn5a7at/

arpia

Merhaba @DenizT,

Kök dizin üzerinde çalışmak istiyorsunuz, öncelikle dikkatli olmanızı öneririm zira sistem orada kurulu.
Eğer çalışan cd ile açtıysanız Unmount ettikten sonra devam edebilirsiniz sanırım. Bölüm bağlı olduğu için üzerinde işlem yapmıyordur.

DenizT

Ben ilk defa ubuntu kurdum ve kök dizine gereksizce çok yer verdiğimi düşünüyorum. 400 gb'lık kısma da ayritten ulaşamıyorum.

arpia

"Unmount" ettikten sonra üzerinde oynama yapmanıza izin verdi mi?

Ve evet kök dizin için gereksiz bir alan ama sadece "/" ve "swap" alanı ayırarak kullanan bir çok kullanıcı da mevcut, fakat tablodan gördüğüm kadarı ile tek işletim sistemi kullanıyorsunuz (ne kadar güzel) bu durumda dosyalarınızı ayrı bir bölümde barındırmak daha mantıklı olacaktır.

DenizT

Teşekkürler. Hata verip Unmount etmiyor ve evet verilerimi iki ayrım bölümde saklamak istiyorum. Açıkçası Swap nedir bilmiyorum. 100 gb'lık alandan alan alıp geri kalan boşluğu bölümlemek istiyorum.

arpia

Kullandığınız sistem üzerinde bu işlemi yaptığınız için, yani kök dizin olarak verdiğiniz 400 gb alan şuan bağlı ve kullanımda olduğu için yapmanıza izin vermiyor, "Unmount" yani bağı kaldırırken hata verme sebebi de aynı.

Ubuntu CDsi ile açıp, Ubuntu dene kısmından Ubuntuyu açtıktan sonra Gpardet ile düzenleyebilirsiniz, yada elinizde Gparted CDsi varsa direk onunla başlatıp düzenleyebilirsiniz.

DenizT

arpia