Freebsd Sysinstall hakkında

Başlatan bloodysawas, 25 Ağustos 2012 - 01:35:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bloodysawas

Merhaba arkadaşlar
Benin FreeBSD sunucum var.Putty 192.168.xx.x diye baglanıyorum.
# sysinstall
yazdık network ayarına gelelim.
Host : siteadi yazalım domain .com yazalım.
Yazdık.Şimdi problem burda Ipv4 gatewey ne yazcam.Sitenin neresinden bulam.Name Server : Ee sitenin neresinde yazar.Ipv4 adres ne yazcam.Netmaks fe 255.255.255.0
Yani Sunucuma 192.168 Gibi degilde diger bilisimler gibi 88.101.xx.xx gibi bir sabit ip olsun
Evet arkadaşlar ne dedigi anlamışsınızdır

cagriemer

Sunucunuz evinizde bir modem arkasinda sanirim. Bu durumda eger istemediyseniz once ISP'nizden sabit IP istemelisiniz. Tabii IP'nin degismesi sorun degilse bu adimi gerceklestirmenize gerek yok. Ardindan modeminizden sunucunuzda kullanacaginiz portlari yerel aginizdaki sunucunuza yonlendirmelisiniz. Yani yerel aginizda o sunucu 192.168.x.x diye IP alacaktir modeminizden. Fakat disaridan ISP'nizin site atadigi IP ile erisilir olacaktir. (Port Forwarding ya da NAT) Ipv4 gateway dedigi modeminizin IP adresidir. NameServer dedikleri DNS sunucu adresleridir. Netmask'i 255.255.255.0 olarak birakabilirsiniz.

bloodysawas

tamam hocam ipv4 gatewey 192.168.1.1 yazdım Name server 8.8.8.8 Ipv4 adress 192.168.1.3 yazdım netmaks 255.255.255.0.
Ipv4 adres dogrumu yazdım ne

cagriemer

192.168.1.3'te baska bir aygit yoksa ve modeme 192.168.1.3'u bu makineye ver demek mumkun. Sonuc olarak yerel agda o IP adresi ile bilgisayara ulasabiliyor musunuz?

bloodysawas

En son 192.168.1.10 kadar ulaşabiliyorum.Ben şimdi Ip nerden ogrenecek.Modem tilgin super online

arpia

http://www.whatismyip.com/
Sitesine girerek, ip adresinizi öğrenebilirsiniz.

cagriemer

@bloodysawas herhalde aceleyle yazdiginiz icin imla ve noktalama kurallarina pek dikkat edemiyorsunuz. Forumun duzeni adina sizden elinizden geldigince kurallara uygun Turkce kullanmanizi rica edecegim. Gelelim sorunuza, ag temelleri ile ilgili meseleler icin elinize gecen kaynaklardan biraz daha okuma yapmanizi oneririm. Simdi siz bu sekilde sunucunuza sadece yerel aginizda bir IP adresi atamis oldunuz. Yani bu bilgisayar eger modemde henuz bir ayar yapmadiysaniz aginizin disinda bulunan baska kisiler icin erisilebilir olmayacaktir. Modeminizi bir duvar olarak dusunun. Duvarin bir tarafinda kalan bilgisayarlar kendi aralarinda konusabilirler fakat duvarin diger tarafinda kalanlarla konusmalari icin yapilandirilmalari gerekir. Sizin elle atadiginiz ayarlar sadece duvarin bir tarafi icin gecerli.

arpia