Debian Tabanlı Pardus'u İndirebilirsiniz

Başlatan cos, 23 Ağustos 2012 - 08:11:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cos

Merak edenler için adres aşağıdadır. Umarım bu sefer depoyu değiştirmezler.

ftp://depo.pardus.org.tr/pardus_iso/2011.3rc1/tr/

kaynak: http://www.ozgurlukicin.org/forum/istek-oneriler/24831/?page=5

bilonemsi

uzak durun bağımlılık yapıyor...

http://www.qutuphane.com/

SrdrKcmz

nasilolcekbuisler

cos

Benim için vdr'nin çalışması bir artı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ağustos 2012 - 09:14:43

Deneyenlerin görüşleri nedir merak ettim.

bilonemsi

uzak durun bağımlılık yapıyor...

http://www.qutuphane.com/

Gabriel

Kalıbı indirip sanal makinede denedim. Bana gayet hızlı geldi.

Pardus üzerinde Synaptic ve apt gayet hoş oluyormuş. Gayet iyi entegre edilmiş. pardus.org.tr depoları kullanılıyor. Depolar biraz yavaş sanırım. apt-get update bile çok yavaştı.
Yeni bir Linux kullanıcısı kurulum sırasında gParted ekranında bir parça zorlanabilir. Onun haricinde kurulum ve arayüz oldukça sade.

@bilonemsi VDR için şöyle bir şey buldum. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=27426.0
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

heartsmagic

Başlık altına yazılan alakasız, niyeti belli olmayan iletileri içeriye taşıdım. Rica, temenni, istek: Lütfen konuyu ne sulandırın ne de baltalayın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Unity

Kurulumun tam bu kısmında duruyor ve başka işlem yapmıyor ne yapmam lazım
Sanalda da kurdum, diskede kurdum hep aynı

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

Gabriel

@Unity ben buradaki kalıbı indirdim. Herhangi bir sorun çıkarmadı. 64 bit bir işlemciniz var ise bir deneyin.
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

Unity

Alıntı yapılan: Gabriel - 27 Ağustos 2012 - 10:55:36
@Unity ben buradaki kalıbı indirdim. Herhangi bir sorun çıkarmadı. 64 bit bir işlemciniz var ise bir deneyin.

Geç oldu ama yinede belirteyim. USB belleğe yükleyip o şekilde kurulum yapıyordum. DVD ye yazdırdım sorun kalmadı. Hatasız kurulum yaptım. Ha bu arada hiç beğenmedim. Pardusa özel hiç bir program yok içinde. Belki ilerde stabil sürüm daha iyi olacak
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

sudusleri

Şu uygulamalar, yerler menüsü hangi eklenti acaba bilen var mı?
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

KemalALKIN

(2012) Anka topluluk tarafından geliştirilen pisi paket sistemi olan pardus. Yeni çıkacak olan debian tabanlı ise test kalıplarında 2011.3 yazıyor yani daha çok sürüm beklenir aynı kafa gidiyor. Eğer test için 2011.3 ise kabul edebilirim ancak gene 2011 devam edecekse gözümden düştü. En son 2011.2 çıktığında sadece 76-100 mb bir güncelleme eklenilen ara sürüm olaraktı ve kurulumda 2011.2 bile yazmıyordu o kadar özensiz. İnşallah daha iyi hale gelir.
www.tckemal.ist

sezmen

isimlere takılmamak lazım. çünkü 2011.2 sürümü pisi'li pardus idi. 2011.3 rc ise deb'li. isimden devammış gibi görünse de taban da dahil olmak üzere herşey çok farklı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Eylül 2012 - 11:33:06

Deb'li Pardus, birkaç ekran görüntüsü...

deneme sürümü ama gayet stabil ve kullanışlı.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

tefoski

- Harika,mükemmel,
- Tüm ekran kartı sürücülerini otomatik tanıyor,
- Skype yüklü - sorunsuz çalışıyor,
- cinnamon masaüstü kullanabiliyorum,
- extras paketlerinin kurulması gerekmiyor,( flash vb yüklü geliyor )
- 1.6 GHZ işlemci ve 512 Mhz Ram intel ekran kartlı dizüstü bilgisayarım,
- bir köşede duruyordu,hiç bir linux u kuramamıştım,
- Gnomeli Pardus ( deb' li ) kuruldu,mükemmel çalışıyor,intel ekran kartını otomatik tanıdı,
- bu bir mucize,hiç bir linux da bu kartı tanıtamamıştım.
- Boşta dizüstü bilgisayarda işlemcinin % 3 - 5 ini kullanıyor,

- Koştum,masaüstü bilgisayarıma da kurdum,
- mükemmel, RC sürüm olmasına rağmen bir eksiği yok,

- Öntanımlı ikon simge seti hiç hoş değildi,değiştirdim
- Tavsiye ederim..

( Kurulumda takılırsa tekrar deneyin ... malum henüz RC sürüm tam bitmemiş )
BirDost

elviskilli

Yukardaki resimlerde görebildiğim kadarıyla , sistem boştayken 400 MB ram harcadığı görülüyor. Biraz yüksek değil mi? Benim Xfce'li ubuntu studio 'da boşta 160 MB harcıyor. Böyle olunca , bu Pardus'un eski PC'lerde kullanılması zor olmaz mı?

xxx3

Alıntı yapılan: elviskilli - 27 Ocak 2013 - 00:24:38
Yukardaki resimlerde görebildiğim kadarıyla , sistem boştayken 400 MB ram harcadığı görülüyor. Biraz yüksek değil mi? Benim Xfce'li ubuntu studio 'da boşta 160 MB harcıyor. Böyle olunca , bu Pardus'un eski PC'lerde kullanılması zor olmaz mı?
Masaüstü farkını unutmayalım Kde,Gnome ile Xfce'yi karşılaştırmak biraz yanlış sonuçta Xfce çok daha hafif bir masaüstü.

tefoski

Alıntı yapılan: elviskilli - 27 Ocak 2013 - 00:24:38

- Gnomeli Pardus'u dizüstü bilgisayarıma KURDUM... ( 1.6 Ghz işlemci 512 Mhz Ram )
- boşta GNOME KLASİK MASAÜSTÜ ile işlemcinin % 3-5 ini - 125 - 130 Mhz Ram kullanıyor,
- intel ekran kartını otomatik tanıdı - hiç kasmadan çalışıyor...
( Tarayıcımda flash blok kurulu iken kasmıyor - flash blok olmadığıda  tarayıcıda geç yansıma oluyor,
bu da bu güçteki bilgisayarda normal sayılmalı ... )   
BirDost

cos

Bildiğim kadarıyla NVIDIA ve ATI sürücülerinin tercihi için donanım ID lerine bakılıyor.

Bu arada rc2 ler ve sunucularda dün çıktı.

ftp://depo.pardus.org.tr/ISO/2013rc2/

ahmet_matematikci

Meb' deki bilgisayarlar bir ara Vista ve Pardus birlikte kurulu geldi. Bu beni çok Mutlu etmişti. Umarım sadece Pardus'un kurulu olduğu bilgisayarlar görürüm.
Mersin Üniversitesinde birçok bilgisayarda linux kurulu idi. İstenirse yapılabiliyormuş.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

cos

Akıllı tahtalara sadece Pardus kurulacağını okumuştum.

myduroc

Akıllı tahtalara Windows 7 ile birlikte deb pardus kurulu geliyor.İlk açılışta herhangi bir seçim yapmazsan otomatik windows ile açılıyor.Okuduğum başka bir yazıda ise akıllı tahtalar açılırken dokunmatik ekran devrede olmadığı için ancak usb klavye bağlayıp işletim sistemlerinden pardusu seçince pardus olarak açılıyor.