[Çözüldü] Yorum Beğenme

Başlatan aliorhan, 22 Ağustos 2012 - 12:40:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aliorhan

Arkadaşlar siteye yorum sistemi yazdım.  Her yorumu sayfanın id'sine göre çekiyorum. Yani yorumları göstermede bir sıkıntı yok. Sorun yaşadığım kısım yorum beğenme/beğenmeme olayı. Her hangi bir yorumun beğen tuşuna bastığımda beğenme işlemi yapıcam bir türlü başaramadım. Yorumun id'sini bulabiliyorum. Update işlemi ile +1 ya da -1 komutu verdiğimde çalışmıyor. Acaba bunun başka yolu yok mu? Yardım ederseniz sevinirim.

alquirel

"update" için kullandığınız sorguyu da aktarırsanız daha rahat yardımcı olunur.

aliorhan

Sorgu şu şekilde arkadaşlar.
$begen=mysql_query("UPDATE comments SET like=like+1 WHERE id='$cmmtsid' ");

alquirel

Sorgu doğru görünüyor.
Bu sorgudan sonra echo mysql_error(); kodunu eklerseniz, eğer MySQL hata veriyorsa ne hata verdiğini de görmüş oluruz, ona göre bir önlem alırız.

aliorhan

Aslında hiç bir hata dönmüyor. Herşey normal form veriyi post ediyor. Sadece mysql sorgusu çalışmıyor. Acaba yorumun id'sini mi almıyor dedim ama echo $cmmtsid yazdığımda id'yi gösteriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ağustos 2012 - 19:37:49

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'like=like+1 WHERE id='1'' at line 1 şekilde hata verdi şu anda.

ersinkandemir

$begen=mysql_query("UPDATE comments SET like=like+1 WHERE id='".$cmmtsid."'");

Şeklinde dener misiniz?
Where there's a shell, there's a way.

aliorhan

Sorunu çözdüm arkadaşlar "like" kelimesi mysql'in kullandığı bir kelime olduğundan dolayı söz dizimi hatası veriyormuş. Ersin bey sizin söylediğiniz şekilde yine like kelimesinden dolayı sorun verecektir. like yerine başka birşey yazarsak doğru olacaktır yine. Konu ile sorunu olan arkadaşlara bilgi amacı taşısın diye söyledim. Herkese iyi kodlamalar.