Bazı yazılımları tekrar açamama sorunu

Başlatan hckr, 15 Ağustos 2012 - 22:57:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Şurada aynı olmayan ancak sistem tepsisi ile ilgili bir sorun mevcut, cevap yok:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1953803

Sen de Unity kullanıyordun değil mi? Unity için "white list" ayarı yapmış mıydın?
Eğer sorun çözülemezse ne yazık ki en güzel şey hata bildirimi yapmak, fakat aynı sorunu farklı insanların da tekrarlayabilmesi lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hckr

Unity white list uygulamamamıştım şimdi uyguladım fark eden bir şey yok açılmıyor.

heartsmagic

Bu durumda ne yazık ki hata kaydı yapmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma.

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Ağustos 2012 - 17:14:17
Bu durumda ne yazık ki hata kaydı yapmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma.
Hata kaydının nasıl açılacağına ve nerde açılacağına dair bilgileri içeren bir bağlantı  varsa ben uygun olduğum zaman açabilirim.

heartsmagic

Bu meselenin forumda olmaması en büyük üzüntülerimden biri. Vakit bulup bir belge hazırlama planımız vardı fakat araya başka şeyler girdi, vakit meseleleri oldu derken hep geri plana atıldı. Hata kaydı aslında uygulamalar üzerinden de yapılabiliyor Ubuntu ile. Ancak ben hâlâ eski yöntemi seviyorum, yani elle Launchpad üzerinden hata kaydı girmeyi. Gerçi o yöntemde de mümkün mertebe hata bilgisi aktarmak lazım

Kget zaten Launchpad üzerinde yok, elin mahkum KDE tarafına yapman gerekiyor hata kaydını:
https://bugs.kde.org/enter_bug.cgi?format=guided&product=kget/

Fakat sorun cidden Kget'te mi yoksa Ubuntu'da mı diye kesinleştirmek lazım yoksa boşa kürek sallamış olursun. Bunu da ancak başka bir dağıtımda aynı KDE ve Kget sürümleri ile deneyerek yapabiliriz. Eğer deneyen çıkmazsa sen şansını dener, hata kaydını girersin. TAbi hata kaydı "Sorunum var o da şudur" diye de girilmiyor. Uğraş gerektiren bazı işlemler oluyor "backtrace" almak gibi. İşte bunu biz foruma dökmeyi planlıyorduk.