Bazı yazılımları tekrar açamama sorunu

Başlatan hckr, 15 Ağustos 2012 - 22:57:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hckr

Arkadaşlar bazı yazılımlar onları ilk kez çalıştırdığımda açılıyorlar ancak kapatıp tekrar açmak istediğimde ya açılmıyorlar ya da düzgün çalışmıyorlar.
KGet->Eğer sistem tepsisine küçültmeyi aktif edersem bir daha çalışmıyor.Çalıştırabilmek için .kde klasöründen KGet dosyalarını silmem lazım.
gnome-pie->Oturumu açıp kapatınca çalışmıyor.Tekrar çalışması için ./config içerisindeki gnome-pie'yi silmem lazım.
Avant Pencere Gezgini "Simple Launcher" uygulamacığı üzerine eklediğim çalıştırıcılar oturumu açıp kapadığımda gelmiyor.Avant ayarları hiçbir şekilde sıfırlanmıyor. ~/.gconf ve ./config içerisindeki Avant'ın klasörlerini siliyorum ama sıfırlanma olmuyor.

Felâsife

Ev dizininde izin/sahiplik sorunu var gibi ls -all ile bi kontrol edin.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Ayrıca açılmadıklarında uçbirimden açmayı denedin mi? En azından neden açılmadıklarını görme imkânımız olur belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ağustos 2012 - 11:10:20
Ayrıca açılmadıklarında uçbirimden açmayı denedin mi? En azından neden açılmadıklarını görme imkânımız olur belki.
gnome-pie'yi uçbirimden çalıştırınca açıldı.Ben de şaşırdım tabi ki ancak sistem dilini ingilizce yapıp öyle kapatmıştım bilgisayarı.Sanırım gnome-pie'de yine dil sorunu var.
Kod (gnome-pie) Seç

GLib (gthread-posix.c): Unexpected error from C library during 'pthread_setspecific': Geçersiz bağımsız değişken.  Aborting.
İptal edildi (core dumped)

Türkçe'ye geçince tekrar hatayı aldık yeniden.
Kod (Kget) Seç

QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
KGlobal::locale::Warning your global KLocale is being recreated with a valid main component instead of a fake component, this usually means you tried to call i18n related functions before your main component was created. You should not do that since it most likely will not work
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
"/usr/bin/kget(6287)" Soprano: "org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown - The name org.kde.nepomuk.services.nepomukstorage was not provided by any .service files"
"/usr/bin/kget(6287)" Soprano: "QLocalSocket::connectToServer: Invalid name"
"/usr/bin/kget(6287)" Soprano: "org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown - The name org.kde.nepomuk.services.nepomukstorage was not provided by any .service files"
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action

Bu da eğer KGet'te sistem tepsisine küçülme özellğini açarsam gelişen sorunda karşılaştığım çıktı.
Bu arada yazılımlar listesine F-Spot'u da ekleyelim.F-Spot'ta açılmıyor.
Kod (F-Spot) Seç

[Info  17:23:02.517] Initializing Mono.Addins

(f-spot:11304): GdkPixbuf-WARNING **: GdkPixbufLoader finalized without calling gdk_pixbuf_loader_close() - this is not allowed. You must explicitly end the data stream to the loader before dropping the last reference.
lcms: Error #12288; Read error. Got 0 bytes, block should be of 128 bytes
lcms: Error #12288; Corrupted profile: '/usr/share/color/icc/__MACOSX/Adobe ICC Profiles/CMYK Profiles/._EuropeISOCoatedFOGRA27.icc'
Exception in Gtk# callback delegate
  Note: Applications can use GLib.ExceptionManager.UnhandledException to handle the exception.
Cms.CmsException: Error opening ICC profile in file /usr/share/color/icc/__MACOSX/Adobe ICC Profiles/CMYK Profiles/._EuropeISOCoatedFOGRA27.icc
  at Cms.Profile..ctor (System.String path) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at FSpot.ColorManagement.AddProfiles (System.String path, IDictionary`2 profs) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at FSpot.ColorManagement.AddProfiles (System.String path, IDictionary`2 profs) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at FSpot.ColorManagement.get_Profiles () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at FSpot.TagSelectionWidget.IconDataFunc (Gtk.TreeViewColumn column, Gtk.CellRenderer renderer, TreeModel model, TreeIter iter) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at GtkSharp.TreeCellDataFuncWrapper.NativeCallback (IntPtr tree_column, IntPtr cell, IntPtr tree_model, IntPtr iter, IntPtr data) [0x00000] in <filename unknown>:0
   at GLib.ExceptionManager.RaiseUnhandledException(System.Exception e, Boolean is_terminal)
   at GtkSharp.TreeCellDataFuncWrapper.NativeCallback(IntPtr tree_column, IntPtr cell, IntPtr tree_model, IntPtr iter, IntPtr data)
   at Gtk.Application.gtk_main()
   at Gtk.Application.Run()
   at FSpot.Driver.Startup()
   at Hyena.Gui.CleanRoomStartup.Startup(Hyena.Gui.StartupInvocationHandler startup)
   at FSpot.Driver.Main(System.String[] args)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2012 - 01:17:05

Sorunlar devam ediyor.

heartsmagic

Peki:

LC_ALL=C falanca_uygulama

şeklinde çalıştırınca açılıyorlar mı? Gerçi bunlar bağımsız uygulamalar, ayrı ayrı bakmak gerekiyor sorunlara.

hckr

Sadece gnome-pie o şekilde açılıyor.F-Spot  ve KGet o şekilde açılmıyor.

burk

@hckr eğer 1 yazılım o yöntemle açılıyorsa diğer yazılımların uçbirim adlarını yanlış yazmış olabileceğinizi düşündüm, programları uçbirime sürükleyerek tam adını görebilirsiniz.

hckr

Alıntı yapılan: burk - 17 Ağustos 2012 - 16:07:24
@hckr eğer 1 yazılım o yöntemle açılıyorsa diğer yazılımların uçbirim adlarını yanlış yazmış olabileceğinizi düşündüm, programları uçbirime sürükleyerek tam adını görebilirsiniz.
Yazılımların adlarını doğru giriyorum.F-Spot açılıp kapanıyor LC_ALL=C olsun veya olmasın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2012 - 18:22:45

AWN'de de böcek varmış kayıt açmışlar.

hckr

heartsmagic

@hckr, tek tek gitmek lazım hepsinin üzerine. Ben bu şekilde başlıklarda genelde odaklanamıyorum, zira tek tek görmeyince biraz karışıyor işler benim için. Mesela, F-sopt için hata kaydında gördüğüm bir ipucu ile arama yaptığımda şu öneriyi sunmuşlar:

sudo apt-get install --reinstall icc-profiles

Eğer bu iş görmezse çözüm önerilerinden sırayla gideriz.

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ağustos 2012 - 13:56:46
@hckr, tek tek gitmek lazım hepsinin üzerine. Ben bu şekilde başlıklarda genelde odaklanamıyorum, zira tek tek görmeyince biraz karışıyor işler benim için. Mesela, F-sopt için hata kaydında gördüğüm bir ipucu ile arama yaptığımda şu öneriyi sunmuşlar:

Eğer bu iş görmezse çözüm önerilerinden sırayla gideriz.
Söylediğiniz gibi tek tek gidelim.F-Spot ile devam edelim öyleyse bu komut iş görmedi.

heartsmagic

Mevcutsa şu dizini bir yedekleyelim:

sudo mv /usr/share/color/icc /usr/share/color/icc.yedek

Sonra tekrar denersin.

hckr

F-Spot açılıyor şu anda.Renk profillerini kullanamayacak mıyım?Mesela Gimp'te Apple RGB'yi seçtiğim zaman görüntü sanki daha renkli gibi duruyor,daha iyi oluyordu.

heartsmagic

Bunu bir daha denesek ne olur acaba. Kurulumdan sonra yedeklediğin dizin var mı diye bir denetlersin.
ls -ld /usr/share/color/icc

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ağustos 2012 - 21:09:07
Bunu bir daha denesek ne olur acaba. Kurulumdan sonra yedeklediğin dizin var mı diye bir denetlersin.
Siz bir önceki mesajınızda sonra tekrar denersin deyince ben de zannettim ki bu komutu tekrar deneyin ve ondan sonra F-Spot'u çalıştırın.Yani zaten siz son mesajınızı atmadan önce ben icc-profiles'i tekrar yükleme işlemini tekrarladım :)

heartsmagic

Azıcık kafam karıştı :) Dizini yedeklemeden sorun birazcık çözüldü yoksa yedekleyerek mi? Yani sen önce dizini yedekledin baktın F-spot çalışıyor sonra tekrar mı kurdun paketi?

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ağustos 2012 - 22:05:31
Azıcık kafam karıştı :) Dizini yedeklemeden sorun birazcık çözüldü yoksa yedekleyerek mi? Yani sen önce dizini yedekledin baktın F-spot çalışıyor sonra tekrar mı kurdun paketi?
Dizini yedekledim,paketi tekrar kurdum ve sonra F-spot'ı çalıştırdım :)

heartsmagic

Tamam,
ls -ld /usr/share/color/icc
ne diyor peki dediğim gibi? Dizin oluştu mu yani? Söylediğin sıkıntılar belki bundan kaynaklanıyordur.

hckr

drwxr-xr-x 2 root root 4096 Ağu 21 20:14 /usr/share/color/icc

heartsmagic

Tamam, şu an sanırım uygulama açılıyor? Bu renk profilleri meselesi daha önceden olup da şu an olmayan bir şey mi yoksa genel olarak mı soruyorsun? Eğer genel olarak soruyorsan bir fikrim yok inan.

hckr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Ağustos 2012 - 23:12:43
Tamam, şu an sanırım uygulama açılıyor? Bu renk profilleri meselesi daha önceden olup da şu an olmayan bir şey mi yoksa genel olarak mı soruyorsun? Eğer genel olarak soruyorsan bir fikrim yok inan.
Renk profilleri ile ilgili bir sıkıntım yok şu an.
gnome-pie ile ilgili sorun sanırım yine python ile ilgili bir sorun.(LC_ALL=C gnome-pie) komutunu ekleyerek çalıştırabiliyorum.
Avant ile ilgili sorun bir böcek,hata kaydı açılmış henüz çözüm yok.
KGet ile ilgili sorun devam ediyor sistem tepsisine küçülme özelliği aktif olduğunda uygulamayı kapattığım zaman bir daha hiçbir şekilde açamıyorum.Sadece ~/.kde/ klasörünü sildiğim zaman açabiliyorum uygulamayı.

heartsmagic

KGet'i de bir LC_ALL=C ile açmayı denedin mi?

hckr

6ng4n

Genelde kde uygulamaları kendilerini uçbirimden ayırırlar.

kget --nofork

olarak çalıştırır mısınız?

hckr

Alıntı yapılan: 6ng4n - 23 Ağustos 2012 - 18:24:27
Genelde kde uygulamaları kendilerini uçbirimden ayırırlar.

kget --nofork

olarak çalıştırır mısınız?
Uygulama sonlandırılmadı ancak yine de çalışmıyor.