[Çözüldü] Birden Çok PHP Dosyasının Karakter Kodlasını Nasıl Değiştirebilirim

Başlatan yakusha, 14 Ağustos 2012 - 13:18:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

İyi Günler.

Elimdeki PHP projesi klasöründeki tüm dosyaları tek tek uğraşıp bir ara UTF-8 formatına dönüştürmüştüm. Şimdi geri Iso-8859-9 formatına dönüştürmem gerekiyor.

iconv komutu ile yapıldığını öğrendim, lakin proje dosyasındaki tüm php dosyalarını nasıl dönüştürebilirim.

iconv -f UTF-8 -t ISO-8859-9 < input.txt > output.txt

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

------------------------------------------------------------
Tek klasördeki dosyalar için çözüm yolu şu şekilde oldu

for dosya in *.php; do iconv --verbose -f UTF-8 -t ISO-8859-9 $dosya > $dosya"-iso"; rm $dosya; mv $dosya"-iso" $dosya; done
Artık bu forumu kullanmıyor.

hs

tüm dosyaları dreamweaver'a atıp toplu değişim yapmak mümkün ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.
"Dikkatsizce yapılan değişim tehlikelidir; fakat asıl tehlike kör muhafazakarlıktır." Henry George

yakusha

@ :) linux kullanıyorum, dream... benim rüyalarıma henüz girmedi. Kate ile idare ediyoruz.

cagriemer

for dosya in *.txt; do iconv -f UTF-8 -t ISO-8859-9 $dosya > $dosya"-iso"; done

ersinkandemir

Proje klasörüne geçiş yapıp,

find . -name "*.php" -print0 | xargs -0 -I {} iconv -f UTF-8 -t ISO-8859-9 {} > {}

Komutunu verir misiniz?

@cagriemer önce davranmış. :)
Where there's a shell, there's a way.

hs

"Dikkatsizce yapılan değişim tehlikelidir; fakat asıl tehlike kör muhafazakarlıktır." Henry George

ersinkandemir

Dreamweaver gereksiz bence. :) Aptana veya Sublime Text 2 iyidir. Neyse konu dışı yaptık yine. :)

hs

Alıntı yapılan: Ersin Kandemir - 14 Ağustos 2012 - 13:54:57
Dreamweaver gereksiz bence. :) Aptana veya Sublime Text 2 iyidir. Neyse konu dışı yaptık yine. :)

Hocam bunlar sanırım sadece kodlarla çalışmaya yarıyor. linuxta aynen dreamweaver'ın özelliklerine sahip yani hem kodlarla çalışıp hem de website editörü olarak kullanılabilecek bir yazılım var mıdır?

ersinkandemir

Konu PHP olduğu için önerdim bunları. Tasarım için de vardı birkaç program. Kullanmadığım için bilmiyorum.

yakusha

@ersinkandemir, @cagriemer

iconv: 107 konumunda uygun olmayan girdi dizgesi

iki kodda da aynı hatayı veriyor?

ersinkandemir

Giriş türü hepsinde UTF-8 değildir belki. "iconv" kısmındaki girişe her türlü kodlamayı kabul edecek şekilde düzenleme yapılabilir mi ona bakmak lazım.

yakusha

@cagriemer, @ersin

for dosya in *.php; do iconv --verbose -f UTF-8 -t ISO-8859-9 $dosya > $dosya"-iso"; done

--verbose ekleyince hata mesajının bir dosyanın utf-8 olMAmasından kaynaklandığını anladım.

Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2012 - 15:35:00

@cagriemer, verdiğin kodda sonuna iso ekliyor? bunu nasıl kaldırabiliriz.

"-iso" kısmını sildiğimde dosyaların içi boşalıyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ağustos 2012 - 15:47:00

direk üstüne yazmak mümkün değilmiş, son şekli şu halde oldu.

for dosya in *.php; do iconv --verbose -f UTF-8 -t ISO-8859-9 $dosya > $dosya"-iso"; rm $dosya; mv $dosya"-iso" $dosya;done