media disk yolunu nasıl sabitlerim.

Başlatan sertdisk, 12 Ağustos 2012 - 04:11:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sertdisk

makinamda linux ve windows u beraber kullanıyorum. Ortak bir bölümü de media dosya sürücüsü olarak kullanmaktayım. Ubuntu bu bölümün yolunu sürekli değiştiriyor. media/50D7303B011976C2 şeklindeki ntfs bölümünün adı her oturumda değişiyor. torrent işlemcisi gibi uygulamalarda bu bana sorun yaşatıyor.

linux dosya sistemine sahip olmayan (ntfs) bu bölümümün her oturumda aynı ad (yol) ile kalmasını sağlayabilir miyim? Bunu nasıl yapabilirim?

heartsmagic

Unity ile Disk Aracı uygulamasını aç, diski bul ve sağ alt bölümden etiketi düzenleme seçeneğine göz gezdir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sertdisk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ağustos 2012 - 04:47:29
Unity ile Disk Aracı uygulamasını aç, diski bul ve sağ alt bölümden etiketi düzenleme seçeneğine göz gezdir.

fark eden pek fazla birşey olmadı. "DOSYAALANI" şeklinde etiketlediğim alan şimdide bazen "dosyaalanı_" oluyor. sırf bu sebeple eskiden linux ağırlıklı olan kullanımım şimdi win oldu.

bunu tamamen sabitlemenin bir yolu yok mu?

cagriemer

blkid komutu ile diskin UUID'sini ogrenip girdiyi fstab dosyaniza ekleyebilirsiniz. Boylelikle her acilista baglanmis olur.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Fstab

Ekleme: media altina olusturdugunuz dizinin sahipligini root kullanicisindan kendi kullaniciniz uzerine almaniz da iyi olur.

sertdisk

Alıntı yapılan: cagriemer - 28 Ağustos 2012 - 03:31:31
blkid komutu ile diskin UUID'sini ogrenip girdiyi fstab dosyaniza ekleyebilirsiniz. Boylelikle her acilista baglanmis olur.

Ekleme: media altina olusturdugunuz dizinin sahipligini root kullanicisindan kendi kullaniciniz uzerine almaniz da iyi olur.

black trak kullanıyorum. ve sanırım "root" olarak kullanıyorum ziraa girişte user name ve  password soryoe bu lanada username olarak "root" girdim.

arpia

Alıntı yapılan: sertdisk - 28 Ağustos 2012 - 04:54:35
Alıntı yapılan: cagriemer - 28 Ağustos 2012 - 03:31:31

black trak kullanıyorum. ve sanırım "root" olarak kullanıyorum ziraa girişte user name ve  password soryoe bu lanada username olarak "root" girdim.
O sanırım backtrack. @cagriemer'in dediği gibi denediniz mi? Sonuç nedir?

bytan

Konuyu da Diğer Dağıtımlar bölümüne taşıyalım.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: sertdisk - 28 Ağustos 2012 - 03:25:25
bunu tamamen sabitlemenin bir yolu yok mu?

Vardır. Ortak alan bölümü değişken mi? Sanırım değildir. Bu durumda @cagriemer'in söylediği üzere rahatlıkla fstab dosyasına işlenebilir. Backtrck kullanan biri muhtemelen biliyordur bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guopx

ubuntuyu kurarken o bölümün bağlama işlemlerini yaptınız mı?
sudo apt-get install pysdmdeyin programı kurun. sonra kalıcı olarak bağlamak istediğiniz partition'u seçin mountpoint kısmına gelin yandaki simgeye tıkların /media açılacaktır klasör oluştur deyin bölüme veremk istediğiniz ismi yazın. sonra bölümü o klasöre bağlayabilirsiniz. emin değilim ama sanırım işe yarar

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.