[Çözüldü] eski sürüm bios kullanan ubuntu versiyonu

Başlatan mehmetktu63, 07 Ağustos 2012 - 11:03:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetktu63

Yeni olan versiyonu indirdim.Dosyaları masaüstüne açtım 2. komut adımında sudo mount -t msdos -o loop FDSTD.288 /tmp/bootiso
komutunu verdiğimde böyle bir dosya veya dizin yok dedi.Bu arada şu an lubuntu kullanıyorum
" Zira helal dairesi geniştir. Keyfe kafi gelir.  Harama ihtiyaç bırakmaz."    Bediüzzaman

matrax_41

Dosyanın bulunduğu dizindeyken mi veriyorsun komutu ?

mehmetktu63

Dosyalar masaüstünde bi daha deneyeyim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2012 - 16:26:34

mehmet@mehmet-Aspire-5315:~$ sudo mount -t msdos -o loop FDSTD.288 /tmp/bootiso
[sudo] password for mehmet:
FDSTD.288: Böyle bir dosya ya da dizin yok
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~$ sudo mount -t msdos -o loop FDSTD.288 /tmp/bootiso
FDSTD.288: Böyle bir dosya ya da dizin yok
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~$

çıktı bu masaüstünde fdst.288 var halbuki
" Zira helal dairesi geniştir. Keyfe kafi gelir.  Harama ihtiyaç bırakmaz."    Bediüzzaman

matrax_41

Masaüstünde vermiyorsun komutu. Masaüstüne geçmek için cd ~/Desktop komutu ver.

heartsmagic

O kısmı eksik vermişim ben, düzelttim iletimi. Şöyle olacak:

sudo cp -p ~/Masaüstü/FDSTD.288 /tmp/floppycopy
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Diğeri de şöyle olacak :)
sudo mount -t msdos -o loop ~/Masaüstü/FDSTD.288 /tmp/bootiso

Bu senin takıldığın yer, bir önceki iletim de sonrasındaki adımlardan biri.

mehmetktu63

sudo cp -p ~/Masaüstü/FDSTD.288 /tmp/floppycopy komutu tamam diğer adım nasıl olacak şimdi.

heartsmagic

Ben şimdi anlatıma tekrar baktım da, sen eğer sıralı olarak takip edersen hiç sorun olmazmış. Benim yukarıdaki düzeltmeleri yapmam da gerekmiyormuş. Sen şu adımı yaptın mı?

cd ~/Masaüstü

Eğer yaptıysan ve uçbirimi kapatmadıysan sorun yaşamaman lazım. Sırayla takip edeceksin anlatımı.

heartsmagic

Ayrıca lütfen uyguladığın komutlar sorun oluşturursa aynen uyguladığın şekliyle ve aldığın hatayı da ekleyerek buraya kod etiketi içinde geç.

mehmetktu63

mehmet@mehmet-Aspire-5315:~$ cd ~/Masaüstü
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ sudo mount -t msdos -o loop ~/Masaüstü/FDSTD.288 /tmp/bootiso
mount: bağlama noktası /tmp/bootiso yok
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$

2. komutta şu çıktı

heartsmagic

sudo mkdir /tmp/bootiso komutundan sonra tekrar dene.

mehmetktu63

3. komut adımından sonra bu çıktıyı verdi. Masüstüne bir şey gelmedi.

mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ unzip v1.43/ICL50143_winflash.zip
unzip:  cannot find or open v1.43/ICL50143_winflash.zip, v1.43/ICL50143_winflash.zip.zip or v1.43/ICL50143_winflash.zip.ZIP.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2012 - 16:53:12

Pardon 1.43 1.45 yapmam gerekiyordu

heartsmagic

BIOS için benim anlatımdaki paketi mi kullanıyorsun yoksa @matrax_41'in verdiği v1.45'i mi indirdin?

mehmetktu63

Yeni paketi indirdim. Çıktı şöyle
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ unzip v1.43/ICL50143_winflash.zip
unzip:  cannot find or open v1.43/ICL50143_winflash.zip, v1.43/ICL50143_winflash.zip.zip or v1.43/ICL50143_winflash.zip.ZIP.
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ unzip BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip
unzip:  cannot find or open BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip, BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip.zip or BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip.ZIP.
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ unzip BIOS_v1.45.exe/ICL50143_winflash.zip
unzip:  cannot find or open BIOS_v1.45.exe/ICL50143_winflash.zip, BIOS_v1.45.exe/ICL50143_winflash.zip.zip or BIOS_v1.45.exe/ICL50143_winflash.zip.ZIP.
mehmet@mehmet-Aspire-5315:~/Masaüstü$ unzip BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip
unzip:  cannot find or open BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip, BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip.zip or BIOS_v1.45/ICL50143_winflash.zip.ZIP.

Masaüstüne bi şey gelmedi
Bide sonuna .exe diyede yazarak denedim. Yeni paketin adı da BIOS_v1.45.exe olarak değiştirerek uyguladım

heartsmagic

Değiştirerek uygulama. Şu şekilde yap. Paketi indir, ismi BIOS_v1.45.zip zaten. Dosya yöneticisiyle bunu aç, dizine gir. Dizinin içinde bir dosya olacak ismi BIOS_v1.45.exe. Bunu masaüstüne al ve komutu şu şekilde uygula.

sudo cp BIOS_v1.45.exe /tmp/bootiso

Gerisi aynı zaten. Gerçi şimdi aklıma geldi de, @matrax_41 bu sürümü vermiş ancak senin makine modelini destekliyor mu acaba? Zira bu yeni sürümün verildiği siteye giriş üyelikle yapılıyor gibi. Kısacası eğer BIOS uyumlu değilse sorun olabilir,  hatta ciddi sorun olabilir. @matrax_41'den geri bildirim beklemek lazım.

mehmetktu63

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

Son sürümAcer sitesinde de 1.45 olarak görünüyor.

Mümkünse yukarıdaki sürüme göre anlatımı tekrar derleyebilirseniz çok sevinirim.Yoksa bayağı karışacak gibi. Ben inşaallah akşam tekrar deneyeceğim.

heartsmagic

Aynı paketmiş zaten. Bir üstteki iletimde anlattım nasıl yapacağını. Çok zor değil, komut yukarıdaki gibi değişecek sadece. Gerisi aynen devam.

mehmetktu63

Tamam, teşekkürler akşam deneyeceğim inşallah.

heartsmagic

Akşama biz yine buralardayız, yardımcı olmaya çalışırız.

nuked

değiştirme:
BIOS_v1.45.exe dos tan yüklenmez

onun yerine benim hazırladığım kurtarma dosyasıda olan iso dosyasını cd ye yazıp onunla yükleme yapabilirsiniz.

http://depositfiles.com/files/64w0s0fdb

herhangi bir sebeble bir sorun olursa aynı cd kullanarak kurtarma yapılabilir.
otomatik olarak cd boot edince yükleme başlayacaktır pilin dolu olduğundan elektriğin bağlı olduğundan emin olun

mehmetktu63

Nuked sadece cd yi iso olarak yazıp bilgisayarda başlattığımızda direk biosu güncelleyecek öyle mi. Herhangi bir soru veya seçim yapmamıza gerek yok yani. Eğer dediğin gibiyse bayağı basit hallederiz bu işi

nuked

Alıntı yapılan: mehmetktu63 - 01 Eylül 2012 - 21:17:32
  Nuked sadece cd yi iso olarak yazıp bilgisayarda başlattığımızda direk biosu güncelleyecek öyle mi. Herhangi bir soru veya seçim yapmamıza gerek yok yani. Eğer dediğin gibiyse bayağı basit hallederiz bu işi

Boot sırasını cdrom yapmayı unutmayın birde yükleme bitince resetten sonra boot sırasını hdd yapın iki kere yüklemesin

mehmetktu63

Bi evde cd değilde usb den hazırlayıp boot edebilir miyiz

heartsmagic

@nuked, aslında .exe olanın ısrarla Windows üzerinden güncelleme dosyası olduğunu belirtmiş Acer, fakat anlatımdaki kullanıcı da DELL için .exe üzerinden BIOS güncellemiş. Haliyle DOS tarafından yapmış bu meseleyi. Bu Acer'a özel bir durum mu?

Bir de ISO'yu nasıl hazırladığını da geçersen buraya daha sonra kullanabileceğimiz bir kaynağımız olur.

mehmetktu63

Helal olsun sana nuked ya. Dünya lınux platformlarının çözmeye uğraştığı bios olayını 5 dakikada hallettim. Allah razı olsun arkadaşım. Bu arada yakın alaka gösteren site yönetimine de ayrıca teşekkür ederim teşekkür ederim.
  Sorun hallolmuştur fanım düzenli çalışıyor artık.