MacBook Pro Tavisye

Başlatan karboran, 04 Ağustos 2012 - 16:34:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karboran

Arkadaşlar  Mimar aslan ın " mükemmel bir dizüstü alacağıma muhteşem bir macbook alırım " sözünden yola çıkarak macbook almaya karar verdim

Alıntı Yap
MD314LZ/A (Z0NKQ) Macbook Pro Apple
İŞLEMCİ Intel Core i7-2640M 2.80 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.5 GHz.) 4 MB Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
RAM 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK 750 GB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ Mac OS X v10.7 Lion
EKRAN KARTI Intel HD 3000 DDR3 384 MB Ekran Kartı
EKRAN BOYUTU 13.3" Diagonal LED Ekran ( 1280 X 800)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1280 x 800
SES ÇIKIŞI Stereo

Bunu aldıgığımda içinde lion yüklü gelecek ve hayatımda ilk defa lion kullanacağım , lion devam mı etmeliyim yoksa ubuntu kursam sorun yaşarmıyım, bide son olarak önereceğiniz bi apple modeli varmı bu modeli keseme uygun buldum,

birde şu model var

Alıntı Yap
MD314LZ/A (Z0NKQ)
İŞLEMCİ Intel Core i7-2720QM 2.2 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.3 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
RAM 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
SABİT DİSK 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTİK SÜRÜCÜ DVD-RW Double Layer
İŞLETİM SİSTEMİ Mac OS X v10.7 Lion
EKRAN KARTI AMD Radeon HD 6750M DDR5 512 MB Paylaşımsız Ekran Kartı + Intel HD 3000 Ekran Kartı
EKRAN BOYUTU 15.4" LED Ekran (1440x900)
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1440 x 900
SES ÇIKIŞI Stereo

karar veremiyorum birinin işlemci hızı daha yüksek diğerinin çözünürlük daha iyi hard disk farkı felan kafam karıştı, tavsiyelerinizi bekliyorum. (ikinci laptop 600 lira daha pahalı )
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

ct

@karboran

Mac almayı gereksiz buluyorum. Hatta pahalı herhangi bir donanım almayı gereksiz buluyorum. Eğer gerçekten ihtiyacınız olursa çalışacağınız şirket alır. Yoksa günlük kullanım için ve bir öğrenci için çok anlamsız. Hele bir de Amerika'dan ucuza gelmiyorsa iki kat israf. Bu arada mimar Aslan kim o kısmı anlamadım?

Aslına bakarsanız Ubuntu forumunda mac başlığı troll denemesi gibi gelse de öyle olmadığına inanıyorum. Apple forumları size daha fazla bilgi verebilir.

if

Forumda başlık açarken donanımın Ubuntu ile uyumluluğunun sorgulanması ile donanımın verimliliğinin sorgulanması arasındaki çizgiyi aşmayalım lütfen.

meda

Paran varsa ya da çok geliyorsa bir tane macbook alana kadar vereceğin o paraya üç tane laptop al aynı işi yaparsın ve dahası senin dışında iki kişi daha sevinir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

burk

@shadow.
Alıntı yapılan: if - 04 Ağustos 2012 - 18:10:48
Forumda başlık açarken donanımın Ubuntu ile uyumluluğunun sorgulanması ile donanımın verimliliğinin sorgulanması arasındaki çizgiyi aşmayalım lütfen.

heartsmagic

Alıntı yapılan: karboran - 04 Ağustos 2012 - 16:34:29
Arkadaşlar  Mimar aslan ın " mükemmel bir dizüstü alacağıma muhteşem bir macbook alırım " sözünden yola çıkarak macbook almaya karar verdim

Alıntı Yap
Bunu aldıgığımda içinde lion yüklü gelecek ve hayatımda ilk defa lion kullanacağım , lion devam mı etmeliyim yoksa ubuntu kursam sorun yaşarmıyım, bide son olarak önereceğiniz bi apple modeli varmı bu modeli keseme uygun buldum,

O "muhteşem" Mac'lerin en büyük avantajı, üzerinde çalışan işletim sisteminin makine üzerindeki donanıma göre yazılıyor, başarım yükseltiminin yapılıyor, iyileştirmelerin ekleniyor olmasıdır. Ubuntu kuracaksan "mükemmel" dizüstlerine bakman faydalı olur, öteki türlü yapılan şey hiç ama hiç makul değildir.

Ayrıca bu konuda @ct'ye katılmaktayım. "Troll" olarak algılamasam bile eğer Mac konuşulacaksa bunin bir Mac forumunda yapılması daha uygun olur. Rahatlıkla görülebileceği üzere verilecek cevaplar seni doğru tarafa yönlendirmeyebilir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karboran

Öncelikle yanlış anlamayın ön yargılı olmayın bana karşı troll olarak veya başka bi amaç için sizin vaktınızi almam kesinlikle. Ben özgür yazılım taraftarı windoz dan sıyrılalı çok olmamış , fakat Linux'a  ve forumdaki ortama, kardeşliğe aşık olmuş , tatlı bir linux çaylağıyım :) :) ve Sizi seviyorum ...

@if abi ana başlık Apple almak istediğim dizüstü  Apple , sorularımda Apple ile ilgili hatamı anlamadım kusruma bakma :(.

Derdimi iyice bi anlatayım; bu yaz tatilini çok iyi değerlendiriyorum babam çok mutlu, ve sene başında 1.300 tl verip aldığımız Exper laptopdan nefret ettiğimi, ve beni hayattan soguttugunu biliyor( bu konuda anlamaya çalışın fena halde takıntılıyım bilgisayar dondumu, yapmak istediğim bişey olmadımı, donanım çalışmadımı, deliriyorum adeta )..
Ve bana dediki " oğlum senı çok beğendim bu yaz , experi sevmediğini biliyorum, ödül olarak sana istediğin herhangi bir dizüstünü alalım diğerinide satarız, fiyat önemli değil beğen bana söyle dedi"
ve maddi olarak sıkıntımız yok Allaha şükür. Mac nerden çıktı sorusuna gelincede ; konferansa gidiyorum şarj 1,5 saat gidiyor, bi sanal işletim sistemi kuruyorum kasıyor, adaptörü 2 kere yandı, ısınıyor durmadan, tuşlar 6 ayın içinde takur tukur etmeye başladı , ekran kartı nvidia tanıtamıyorum. Exper kötü olabilir fakat benzer sorunları hp toshiba vs kullanan arkadaşlarım da yaşıyor. Fakat Apple kullanlardan böyle sorunlar duymadım var yani uzaktan yakından tanıdıklar ve sana model tavsiyesi edemem piyasadan haberim yok ama pişman olmazsın asla diyorlar, bende uzaktan gördüm çok hoşuma gitti ama hiç kullanam fırsatım olmadı. Ama mükemmel üretilyor ve değil 3 tanesine kalite olarak 10 tanesine bedel diye düşünüyorum Steve jobs hayatını okudum o adamda benim gib bu konuda piskopat fan sesine deli oluyor :). Lionu, dosya yapısı ubuntu ile aynı ama özgür değil sonuçta, o yüzden ubuntuyu kurmak istiyorum kesinlikle, her yeni sürümde bende bu heycanı sizle paylaşmak istiyorum ve exper gibi uyum sıkıntısı çıkarmaz inşallah, birde soracağım şey hangisini alayım gerçekten karar veremedim ek ekran kartı ve çözünürlük mü yoksa işlemci ve hard disk mi ? . Hiç alma gel şu marka dizüstünü al senin gibi takıntılı biri bile sıkıntı çekmez derseniz farklı tavsiyelere de açığım.
Hatam varsa artniyetimden değil cahilliğimdendir, Babam bir tane beğen okulu bitirtsin sana sağlam  bir şey olsun , diyerek benden cevap bekliyor. Yardımlarınızı bekliyorum...
Saygılarımla :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Ağustos 2012 - 12:04:59

@ct bu arada mimar arslan ülkemizdeki en iyi  javacı diyebilirim(belki daha iyileri vardır ama yurtiçi-dışı onun kadar isim yapamamışlardır)

ersinkandemir

Sadece donanımı için alıyorsunuz MacBook'u, yanlış mı anlamışım? Eğer böyleyse, bence kötü bir seçim.
Where there's a shell, there's a way.

karboran

şarj(gerçekten ihtiyacım oluyor) + sağlamlık + donanım + vidalarının düşmemesi :) + incelik + ısınma  vs gibi. Bilmiyorum ama, aldığım bilgisayar bana sorun çıkartsın istemiyorum bıktım gerçekten. Donuyor , ısınıyor şarj gitmiyor , tuşu çıkıyor , ekranın arkasında vida düştü geçen gün, exper den önce bide casper kullanmıştım onda da aynı böyleydi. Ben bıkınca babamıda bıktırıyorum. Üf ne alacam ben ya :(, kafam iyice karıştı.

if

Alıntı yapılan: karboran - 05 Ağustos 2012 - 12:00:34
@if abi ana başlık Apple almak istediğim dizüstü  Apple , sorularımda Apple ile ilgili hatamı anlamadım kusruma bakma :(.

İletim sadece sana yönelik değildi @karboran, genele hitaben yazdım.

meda

Karboran senin dediğin gibi vidası çıkmayacak,ısınmayacak,tuşlardan,ses gelmeyecek eğer öyle bi makine bulurda kullanıp deneyimini bizimle paylaşırsın sanırım !!!
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Tilki

Karboran, eğer Ubuntu güzelliğini Mac havasında bir cihazda yaşamak istiyorsan önerilerim şunlardır. Hepsini yakından incele. Hangisini beğeniyorsan onu al. Benim öncelik sıralamama göre:

1.Dell Yeni XPS
2.Hp Spectre
3.Hp Envy

heartsmagic

@karboran, ben ikinci kez söylemiş olacağım, başkaları da söylediği için üç olacak :)
Ubuntu kurmak için Mac alınmaz. Bir önceki iletimde sebebini yazdığım için tekrar yazmayacağım.

Sana kimse şunu yap, bunu yap deme hakkına sahip değil. Kararı kendin vereceksin, ancak insanlar tecrübelerini aktarırlar burada.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karboran

@Tilki beni en iyi sen anladın herhalde hemen önerilerini inceliyorum

@heartsmagic abi demek istediğin  "Arkadaşım o kadar para sayıp Mac alıyorsan lion kullanacaksın ?"

ct

@karboran,

Eğer mac dışındakileri düşünürseniz HP'den uzak durun derim. HP teknik servis rezalet diye internette aratınca ne demek istediğimi anlarsınız. Asus ve Dell iyi markalar forumda aratıp Ubuntu'yla sorun yaşayan modellerine bakabilirsiniz. Sorunlar kolayca çözülmüşse almakta sakınca görmüyorum. Toshiba da iyi marka ancak son yıllarda fiyatlarını yükseltti diye biliyorum. Öğrencilikte ekonomik tercihlerden yanayım. Açıkçası anlık karar verip yarım saatte de bilgisayar mağazasını gezerek karar verdiğim için bu tarz şeyleri hızlıca geçip işe/eğitime odaklanmaktan yanayım.

karboran

@ct çok haklısın yarın mağzaları bi gezeyim hp, almıyoruz Dell,Apple i Toshiba bakacam.. Apple veya Dell in kendi web sitesinden satın alma imkanımız yokmu illa buradaki mağzalar dan mı alacağız ?

berat01

Yıllardır "samsung r60 plus" kullanıyorum ve bir samsung kullanıcısı olarak yeni bilgisayar alacak olsam, yine samsung alırım ve öneririm. Tabi linux uyumluluğunu araştırmak lazım.

monthy_python

Eğer iş için (mecburen) kullanılmayacaksa, fiyat/performans açısından son derece yanlış bir tercih olur mac almak.
ben samsung bir dizüstünde hiç yaşamadığım sorunlarla karşılaştım. mesela:
0- 12.04 yükleyemedim, istediğim dağıtımı (KXStudio) kuramadım, 12.10 kurmam gerekti.
1- kablosuzu görmedi. nette bulduğum çoğu çözüm eskiydi. neyse ki şurada önerilen işe yaradı.
2- ekran kartını görmedi, compiz göçtü, unity 3d çalışmıyor, henüz çözemedim.
3- imleçsürer çok iyi çalışmıyor. sağ tık çalışmıyor mesela.
4- en önemlisi: lion'dan itibaren apple kurulum dvd'si vermeyi bıraktı. sabit disk üzerinde bir kurtarma bölümü var, bu kullanılacakmış! e iyi de ubuntu kurarken sabit diskin başındaki (mbr midir?) önyükleyiciyi değiştiriyoruz, bir sorunda bu kurtarma bölümüne ulaşamazsak ne olacak? haydi servise!!

Ben iş için kullanmak zorunda olmasaydım, dönüp yüzüne bakmazdım bu bilgisayarın! Bunu "osx iyi değil" anlamında söylemiyorum, çok da iyi bir işletim sistemi. ama amaç ubuntu (ya da başka linux dağıtımı) kurmaksa, çok iyi bir "pisi :)" alıp windows'u tümden silmek bence bence en mantıklısı.

(gerçi çoktan almışsınızdır ama sorunlarını not düşeyim dedim.)

karboran

Yarı fiyatından daha ucuza lenove z570 aldım memmunum :)