Facebook okeyde sorun tr karakter hatası

Başlatan ntw4r, 01 Ağustos 2012 - 02:43:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ntw4r

Arkadaşlar, facebook'ta okey oynuyorum. Soru işareti Ö harfi olarak felan cıkıyor. Flash playerın oynatıcının son sürümünü felan yükledim ama olmadı. Sorunun çözümünü bilen warmı var mı acaba?

Düzenleme Notu: Lütfen imlâ kurallarına uyunuz. Uymadığınız takdirde sözlü uyarı, tekrarında uyarı/ceza alabilirsiniz.

if

@ntw4r, hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

ntw4r

Chrome ve mozilla. İkisinde de denedim, aynı.

if

@ntw4r, öncelikle iletilerinizi yazım kuralları çerçevesinde yazmanızı rica ediyorum.

lspci | grep VGA ne diyor?

ntw4r

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation Device 0ded (rev a1)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ağustos 2012, 03:18:28

Çıktıda VGA olanlar kırmızı renkli.

Düzenleme Notu: Komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanınız.

if

@ntw4r, tarayıcı ayarlarından öntanımlı dil olarak Türkçe seçili olduğundan emin olun.

ntw4r

Dil ayarlarına baktım öntanımlı tr olarak gözüküyor

if

@ntw4r, aynı şartları sağlayan birinden de böyle bir sorunu olup olmadığını duymak istiyorum. Bu işin çözümü bizde değil de Facebook'ta gibi görünüyor.

ntw4r

Evet başka bu sorunu olan varsa lütfen buradan yazsın teşşekkürler...

if

@ntw4r, soru işaretini çıkarmak için başka tuşları denediniz mi? Kimileri alt kimileri ctr ile çıkar.

ntw4r

Sorunun sebebini aslında çözdüm gibi fakat tam emin değilim adobe flash linux için en güncel sürümü 11.3 windows için ise 12.3 bizde yüklü olan 11.3 adobe daha linux için 12.3 ü çıkarmamış bence flashımız güncel değil mecbur adobeyi bekleyecegiz...

Göktürk

google chrome yükle ve güncelle düzelicektir;
https://www.google.com/chrome?hl=tr#eula
https://www.google.com/chrome/index.html?hl=tr
flash player en güncel sürüm chrome'da var iyi günler
anakart:asus intel p8h61-mlx rev 3.0
işlemci:intel pentium g620 2.60 ghz x2
ram:kingston 4gb ddr3 1333 mhz 2 adet
ekran kartı:asus ati radeon hd 6670 1 gb ddr3 Hdd: Western Dijital 750 gb 64 cache 1 adet Sata2 Western Dijital 250 gb Sata2 Seagate 500 gb sata3 16 cache  Mac os x Lion 10.7.4 tr X64 Apple Fan Hackintosh xd :)

heartsmagic

Tam emin olmamakla beraber Flash'ın iki paltformda aynı sürümlerle ilerlemediğini hatırlıyorum. Kısacası bizdeki güncel sürümdür, zira Adobe bizim tarafı bu şekilde güncelliyordur. Tabi artık güncelleme gelir mi orası kesin değil.

@Göktürk, önceki iletileri okuduysan @ntw4r'nin Chrome ile de denediğini göreceksin. Sen Chrome ile denedin ve sorun olmadığını gördün mü, yoksa sadece Flash güncelliği konusu için mi öneri yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aobilir

Merhaba Arkadaşlar,

Facebook okey de bizde de aynı sıkıntı var.

Google Chrome
Chromium
Mozilla Firefox     hepsinde denedim aynı sıkıntı devan ediyor.

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)

ı -> ş
I -> Ş
ğ -> ü
Ğ ->Ü   Olarak yazıyor.

heartsmagic

Klavye yerleşimi İngilizce'ye geçirildiğinde bu türde bir sorun oluyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.