Osmo 0.2.8 kapanma sorunu

Başlatan SilverW, 01 Ağustos 2012 - 00:54:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SilverW

Merhaba,

Osmo 0.2.8 Uygulamasını kullanıyorum ve sürekli kapanıyor, kapanma şekli ise bir işlem yapıyorum tamama basıyorum uygulamanın sayfasına geliyor her hangi bir yerine tıkladığımda kendini kapatıyor. Sorunu ne olabilir acaba ? Daha önce bu sorunla karşılaşan oldumu ?

Ubuntu, 10.04 sürümünü kullanıyorum, yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkürler :)

Saygılarımla,

ct

Merhaba,

Programı uçbirimde çalıştırıp hatayı tekralatıp uçbirim çıktısını buraya aktarabilir misiniz?

SilverW

Buyrun beyfendi :)
(osmo:5749): Gtk-WARNING **: /build/buildd/gtk+2.0-2.20.1/gtk/gtktextview.c:4610: somehow some text lines were modified or scrolling occurred since the last validation of lines on the screen - may be a text widget bug.
**
Gtk:ERROR:/build/buildd/gtk+2.0-2.20.1/gtk/gtktextview.c:4611:gtk_text_view_paint: code should not be reached
Aborted

if

@SilverW, hangi masaüstünü kullanıyorsunuz? Osmo'yu nasıl kumuştunuz?

SilverW

Merhaba @if,

Osmo'u ubuntu software center (ubuntu yazılım merkezi) 'inden kurmuştum. Gnome 2.0 diye biliyorum, zaten sistemim okadar kötüki ubuntuyu arar oldum yaptığım iş için bu sistemi kullanmak zorundayım...

Mesajın için teşekkürler :)

ct

@SilverW

Böyle bir böcek (bug) açılmamış. Belki eski versiyon olduğundan düzeltilmiştir. Kendime kurdum 2.10 kuruldu. Her yere tıklayıp bozmaya çalıştım ama olmadı şimdilik. Kaldırıp 2.10 deneme şansınız var mı? 10.04 için yeni versiyonun nasıl kurulacağını anlatmışlar onları buraya geçeyim:

http://pkgs.org/ubuntu-10.04/getdeb-apps-i386/osmo_0.2.10+svn898-1~getdeb1_i386.deb.html#howto

wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -

sudo gedit /etc/apt/sources.list

Şimdi bir dosya açılacak. Aşağıdaki satırı dosyanın sonuna ekleyin.

deb http://archive.getdeb.net/ubuntu/ lucid-getdeb apps

sudo apt-get update

kurulumu yapın:

sudo apt-get install osmo

10.04'ün süresi bitmek üzere sanırım. 12.04 var elimizde ne güzel :)

if

Sorun benim üstesinden gelebileceğim bir şey değil. Uygulamanın kendisinde böcek var sanırım. Osmo'ya ne yazdıysanız yedeğini alın. Ev dizininde bulunan gizli Osmo dinizini başka bir yere kaydedin. Sonra sudo apt-cache policy osmo çıktısını alayım.

Derken @ct gerekli cevabı geçmiş.

SilverW

Yardımlarınız için teşekkürler, şimdi yedeğini alıp @çağdaş bey'in dediklerini sonra sizinkini yapıcağım. Sistemim bactrack 5 rt2 ubuntunun birşeyini alıyormuş sanırsam ubuntu 10.04 diye geçiyor. Yaptığım iş ise website güvenlik uzmanı. Websitelerinin güvenliklerini ölçüp, neler yapılması gerektiğini yazıp isteğe göre kendim yapıyorum. :)

Saygılarımla,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Ağustos 2012 - 03:43:18

Yardımlarınız için teşekkürler @çağdaş beyin bulduğu çözüm işe yaradı :)

Bide beni şu dertten kurtarırsanız çok makbule geçer, program yüklediğimde veya sildiğimde hep bu işlemi yapıyor ve sonunda hata veriyor :(

Setting up virtualbox-ose-dkms (3.1.6-dfsg-2ubuntu2) ...
Removing old virtualbox-ose-3.1.6 DKMS files...

------------------------------
Deleting module version: 3.1.6
completely from the DKMS tree.
Done.
Loading new virtualbox-ose-3.1.6 DKMS files...
First Installation: checking all kernels...
Building only for 3.2.6
Building for architecture i686
Building initial module for 3.2.6

Error! Bad return status for module build on kernel: 3.2.6 (i686)
Consult the make.log in the build directory
/var/lib/dkms/virtualbox-ose/3.1.6/build/ for more information.
dpkg: error processing virtualbox-ose-dkms (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 10
Setting up virtualbox-ose-guest-dkms (3.1.6-dfsg-2ubuntu2) ...
Removing old virtualbox-ose-guest-3.1.6 DKMS files...

Deleting module version: 3.1.6
completely from the DKMS tree.
Done.
Loading new virtualbox-ose-guest-3.1.6 DKMS files...
First Installation: checking all kernels...
Building only for 3.2.6
Building for architecture i686
Building initial module for 3.2.6

Error! Bad return status for module build on kernel: 3.2.6 (i686)
Consult the make.log in the build directory
/var/lib/dkms/virtualbox-ose-guest/3.1.6/build/ for more information.
dpkg: error processing virtualbox-ose-guest-dkms (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 10
Errors were encountered while processing:
virtualbox-ose-dkms
virtualbox-ose-guest-dkms
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
root@bt:~#

ct

@SilverW

http://www.backtrack-linux.org/forums/showthread.php?t=48386

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1739768

Tam emin olmamakla birlikte kernel-source paketini kurup çözüm deneyebilirsiniz. İlk bağlantıda çözüm bulamamışlar. Bu sabah bir iki saat uyudum o yüzden dikkatli inceleyemedim. Sanal makinelerde çekirdek problemleri olabiliyor. VMware'de yaşamıştık. Eğer hiçbiri sonuç vermezse işiniz gereği VirtualBox türevi bir yazılım/sanal makine kullanmanız gerektiğinden VMware'i önerebilirim. VirtualBox'la ilgili şeyleri de kaldırırsınız. Bir de root hesabınız yerine normal kullanıcı hesabı açmanız daha sağlıklı olabilir.