Arch Linux Kurulum sorunu

Başlatan karboran, 31 Temmuz 2012 - 21:32:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karboran

Virtual Box dan kuracağım ve
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23753.0 >daki rehberi takip ediyorum fakat daha kuruluma başlarken bi hata aldım

Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

if

@karboran, o anlatım güncelliğini kaybetti. Arch-TR sitesinde yeni medya ile kurulum anlatılmakta, oradan faydalanınız.

karboran

@if saolasın arch-tr yi inceleyim birazda konu kilit o zaman :)

if

Rica ederim @karboran. Konu açık kalsın. Kurulumu bitirdiğinizde kapatırız.

karboran

@if yok abi beceremedim ya kuramadım, kemal demirezin backtrack 5 kitabı varda back track 5 kurup o kitaba çökeceğim ...

if

ct

Kurulum aşamasındaki hataları buraya geçerseniz tecrübeli arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilirler. Bunun dışında bahsettiğiniz BT Ubuntu tabanlı. BT'deki araçları Ubuntu'ya da kurabilirsiniz. Şu an halihazırda Ubuntu'daysanız, test araçlarını kullanacağınız hedef sistemleri sanal makineye kurmanız daha mantıklı geldi bana.

@if, Ben yazarken çok güzel cevaplamışsınız :) Taşı delen suyun kuvveti değil sürekliliğidir.

karboran

@if yok bişey anlamıyorum. ;ngilizcemde yok, ayrıca arch-tr de biraz bakındım da sanal kurmam için farklı iso indirmem gerekiyormuş. Bir de şöyle bi imleci yazının sonuna kadar getirdimde gözüm korktu, biraz erken sanki arch için ? Daha sadece tar çıkarıyoruz, make install filan... Kemal Demirez'in linux okudum ,pek ayrıntılı okumadım ama çok bişey anlatmamış. Extra Fazladan dosya yapısıdır odur budur öğrendim. Başlıkla alakasız olacak ama bir tavsiye alsam sizden. 6-7 aydır Linux kullanıyorum ve ilk başlarda çok hızlı öğreniyordum ve zevli geliyordu. Şu an tıkandım, yani nereden devam edeyim? Ne yapacağımı bilmiyorum? Ne öğreneceğim ben şimdi ? ...

@ct Kubuntu kurulu şuan ama backtrack tamamen kurup güncelleyiversem daha iyi olmazmı ?

Lütfen imlâ kurallarına uyunuz.

decent

@karboran, http://wiki.gotux.net/arch/initial-install bağlantısını gördün değil mi ?
Kısa bir süre sonra yeni kurulum için resimli anlatım da gelecek.

if

Alıntı yapılan: ct - 01 Ağustos 2012 - 01:29:47
@if, Ben yazarken çok güzel cevaplamışsınız :) Taşı delen suyun kuvveti değil sürekliliğidir.

Rica ederim @ct. Tecrübe ettiğim bir durumdu, ben de tecrübemi paylaştım:)

@karboran, 'Linux'un nesini öğreneceksiniz? Dağıtım kurmak çeşitli şeyler öğretir de 'Ben oldum' dedirtmez.

karboran

@if tamam abi kurmaktan vazgeçtim o zaman, bana bi yol gösterin abi.. bir şeyler öğrenmek istiyorum, akşama kadar bilgisayarın başında masaüstü düzenlemesiyle uğraşıyorum :( ..
Kafayı yiyeceğim valla acınacak haldeyim şuan nereye gittiğini bilmeyen bahtsız bedevi gibi hissediyorum kendimi ..

TahaKaradeniz

Naçizane tavsiyem masaüstü düzenlemek yerine Arch'la uğraşmanız yönünde. Gözünüzü çok korkuttuysa önce Chakra, Archbang falan deneyin.

Archbang'le cebelleştim bir kaç gün. Çok hoştu. :)
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

Barış Can

Bence cin olmadan adam çarpmayın.Yeni bir ubuntu kullanıcısı iseniz, ubuntu üzerinde biraz yoğunlaşıp sonra arch linux kullanımına başlayın. Benim naçizane önerim de budur. :)
Bunun dışında, boş boş oturuyorum demişsiniz, Arch kurunca boş boş oturmayacak mısınız?
Programlama öğrenin mesela, python Linux'un yaygın programlama dillerinden biri, oturun sabahtan akşama kadar boş boş takılacağınıza okuyun, uygulayın. Emin olun çok eğlenceli... :)

Bu arada, Backtrack kurmaktan bahsetmişsiniz. Ubuntudan tek farkı araçların hazır gelmesi, manuel olarak kurabilirsiniz o araçları. Tabii bir de görsel çekiciliği var, orası ayrı. :)

Başarılar.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

if

@karboran, diğer iletilerinizden anladığım kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde okuyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken önce derslerinize önem vermek. Size gösterilen yazılım dilleri hakkındaki bilgilerinizi ileriye taşımak gibi olması gerekenleri söylemekten ileriye pek gidemem. Hani böyle öğüt verecek bir konumum da yok zaten. 'Linux' öğrenilir de mesleğinize yönelik bir öğrenim süreci gütmeniz faydanıza olur bence. 'Linux' öğrenmek için Arch gibi dağıtımlar kurmak da gerekmez. Ubuntu ile de 'Linux' öğrenilir.

ct

Yazdığımı zannediyordum ama gitmemiş. belgeler.org eski ama güzel bir kaynak. Bilgisayar mühendisi adayıymışsınzı ingilizce kursuna gitmenizi, konuşma pratiği yapmanızı acilen öneriyorum. Ancak bu da yetmeyecektir İngilizce konuşacak bir ortam oluşturmanız gerekiyor. Skype'dan yabancı arkadaşlar edinebilirsiniz. Ben okuyabiliyordum ama konuşamıyordum. Saçma bir tıkanıklık, çekingenlik vardı. Şimdi onu aştım her alanda daha rahat hissediyorum kendimi. Bu gerçekten önemli bir problem ve yaşınız daha ilerlemeden halletmeniz gerekiyor. Ne kadar geç kalınırsa o kadar zorlaşıyor. Çocukken öğrenmemiz gereken şeyleri yirmili yaşlarda öğrenmek çok can sıkıcı. Derslerinize iyi çalışıp Erasmus programıyla avrupa ülkelerine gitmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Ayrıca C ile ilgili bir döküman versem hem programlama için hem Linux için işinize yaracaktır. Döküman Linux ortamında C programlama ile ilgili. Nasıl olsa bu sene C dersini alacaksınız.

Düzenleme: Döküman sahipli olduğundan kaldırdım.

C konusunda PIC'le deneyimim oldu o da çok yüzeysel bir kullanım ama bu tarz sistemle etkileşimli dökümanlar sistemi anlamayı kolaylaştırır diye düşünüyorum. Başka C dökümanları da internette bolca var. Bu notların sahibi hoca sağlam bilgili.

Konudan çok saptım. Yanlış mı yaptım bilemedim ama dayanamayıp yazdım. Konuya geri dönecek olursak:

BT günlük kullanım için önerilmez. Bazı uzmanların işte kullandığı bir aracın ev kullanımına uygun olmasını beklemek yanlış zaten. Bu forumda da BT ile ilgili soru sorduğunuzda cevap alma şansınız azalacaktır diye tahmin ediyorum. Ubuntu en güzeli, en temizi.

karboran

@if @ct   Abi ben Javacıyım zaten 2 sınıfa geçtim :).Küçük çaplı projelerle uğraşıyorum. C pek sevmiyorum. Tavsiyelerinize binaen napıyorum o zaman ?

1) Derslerime çalışıyorum II. sınfıın ders notlarının tamamını almıştım üst sınıftakilerden onlara biraz bakayım
2) Acil ingilizce öğrenmeye başlamam lazım. Orta okul ve Lise temelim sağlam. Bir eğtim setiyle veya http://www.busuu.com/ ile bi seviyeye gelirim inşallah. (dil kursu konusunuda babamla bi konuşayım)
3)Java da kendimi geliştireyim ve python öğrenmek istiyorum onada başlayım :)

Çok saolunnnnn :) ..

Sorularım olacak (  1 backtrack zaten ubuntu tabanlı değilmi sürekli root çalıştıgı için mi önermediniz başka bi sebebi varmı ? , 2 C konusunda öğrenmemde israrlımısınız ? )

burk

@karboran başlık amacından çıkıyor, mesleki hazırlık ve yeterliliklerle ilgili sorularınızı bu başlık altına taşımayalım, son olarak Arch kurulumu ile ilgili durum nedir?

karboran

Haklısınız kusruma bakmayın.. Arch Linux a gelincede kurulumda hata alıyordum fakat kurmama kararı aldım yani konu kilitlenebilir.