[Çözüldü] Gigabyte Tv Kartı ( Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 )

Başlatan uur, 18 Eylül 2008 - 15:06:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erginemr

Hayırlı olsun o zaman.  :D

Ses için diğer başlıktaki aplay yöntemini deneyebilirsiniz, güzel haberlerinizi bekliyorum. :)

uur

Çook teşekkürler. Siz olmasanız hayatta beceremezdim.
Umarım ses olayını da hallederiz de çözümü paylaşırım burada.
O konuda da araştırma yapayım biraz :)
Tekrar saolun..

komikimben

Alıntı yapılan: uur - 19 Eylül 2008 - 15:38:53
Çook teşekkürler. Siz olmasanız hayatta beceremezdim.

Emrah gene bugün formundasın kardeşim.

Teknoloji mağdurlarını sevindiriyorsun. Aslansın kaplansın gene :)

erginemr

Sağ ol Ali. Bende de TV kartı (AverMedia) olduğu için konuya aşinayım. Sen de TV kartını adam etmek için az uğraşmamıştın.  ;)

Bu arada, @uur, yeri değil ama acaba diyorum, kullanıcı adınızı uğur olarak mı girmek istediniz de "ğ" harfi yüzünden uur oldu? Eğer öyleyse, forumumuzda kullanıcı adı değiştirme bölümü bulunuyor. Dilerseniz buraya uğrayabilirsiniz.

uur

hehe yok kasten yaptım , böyle daha çok hoşuma gidiyor, yabancı insanlar ismimi okurken de zorlanmıyor , her ne kadar burası türkçe bir web sitesi olsa da alışkanlık işte.
Bir gün lazım olursa değiştiririm ama :)

uur

Tekrar merhabalar sonunda ses almayı da başardım.
Önce bir başka başlıkta yazan eklentileri ve uygulamaları kurdum

sudo apt-get install sox libsox-fmt-all tvtime xmltv-util

Daha sonra da gentoo dokümantasyonundaki sh scriptiyle sesi de başarılı şekilde alabiliyorum;

#!/bin/sh
(sleep 5; sudo amixer -q -c 0 sset PCM 100%,100%  unmute; exec sudo sox -q -c 2 -s -w -r 32000 -t ossdsp /dev/dsp2 -t ossdsp -w -r 32000 /dev/dsp) &
sudo tvtime --mixer=/dev/mixer:pcm
kill `ps | awk '/sox/ && !/awk/ {print $1}'`
sudo amixer -q -c 0 sset PCM 100%,100%  unmute

Fakat bir tek sorunum kaldı - evet sorunlar bitmiyor :) -
Normal PAL modunda ses alamıyorum , PAL-60 moduna getirdiğim takdirde televizyon standartlarını sorunsuz biçimde ses alıyorum, senkronizasyon sorunu falan da yok. Hatta windowsan daha az sistem kaynaklarını tüketiyor ve daha kaliteli görüntü alıyorum, seste patlamalar olmuyor.

Fakat bu PAL 60 modu türkiye için pek uygun değil sanırm çünkü görünütüyü alttan ve üstten kesiyor , her türlü şekilde denesem de göstermiyor 16:9 modunda vs. hepsini denedim, görüntü ekranın dışında kalacak şekilde değil de direkt kaynaktan kesiliyormuş gibi bir durum var.

Şu şekile daha net açıklayabilirim sanırm. ( Ekran görüntülerinin büyük hallerine bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız)

[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/5356/screenshot1th3.th.jpg[/img]

[IMG]http://img237.imageshack.us/img237/4314/screenshothu3.th.jpg[/img]

Bu son sorum bu konuda , ondan sonra rahat rahat Çözüldü olarak etiketleyebilriz sanırım , umarım birilerinin işine yarar buradaki bilgiler.

erginemr

Dedğim gibi PAL-BG (tuner=5) olmalı zira bende sistem PAL-BG olarak gösteriyor. Onun dışında bir önerim yok ne yazık ki...

uur

Evet sonunda bu da halloldu. Sonsuz teşekkürler "erginemr" .
Tuner=5 iken kart çalışmıyor bu kesinleşti.
Tek çalışabildiği durum card=81 tuner=54

Ses olayını da şu şekil çözdüm , bir önceki mesjaımdaki sh script ile çalıştırıp daha sonra "Menu -> Input Configuration -> Change Default Audio Standart " PAL-BG şeklinde ayarlayıp , tvtime'ı restart ettim.

Artık televizyon standardı PAL iken ve görüntü gayet güzel iken sesi de sorunsuz biçimde alabiliyorum.

Sorunum böylece çözülmüş oldu. Çok teşekkür ederim tekrardan.

Herkese sevgiler. 

erginemr

Geçmiş olsun uur, çok sevindim. Size TVtime ile iyi eğlenceler. :)