Ekran parlaklığını ayalayamıyorum

Başlatan if, 25 Temmuz 2012 - 19:13:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Alıntı Yapaslında benim asıl sorunum şu ben ekran parlaklıklarını ayarlayamıyorum bir türlü o brightness dosyasını düzenleme vs. her şeyi denedim sonra ekran kartımın optimus olmasından kaynaklanabileceğini söyledi bir arkadaş ben de bu ironhide, bumblebee işlerine girdim http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0 yönergeleri izleyerek ikinde de çeşitli sorunlar çıktı işte ironhide'ı kurduktan sonra bana hiç ayar önerisi sunmadı orada anlatıldığı  gibi ve yeniden başlatınca bilgisayar ekran cozuttu, bumblebee desek onu da kurunca yapılandırma gerekmiyor deniyor tamam ama yeniden başlatınca ekran yine kafayı yiyip çözünürlükler 640'a düşüyor. yani optimus teknolojisinden yararlanıp yararlanmadığımı bilemiyorum tam olarak. bakıyorum daha yeni aldığım bilgisayar devamlı ısınıyor işlemci habire çalışmakta bana öyle geliyor ki devamlı nvidia'nın kartını kullanıyor makine internette gezinsem bile. işlemcinin ekran kartına dokunmuyor. durum bu.

@sayz, lspci | grep VGA
jockey-text --list
ne diyor?

sayz

ekranı eski haline döndürdüm şöyle ki;

sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable
komutunu verdiğimde bana kurlumdan önce
sudo apt-get purge nvidia-current yapmam gerektiğini söyledi. ben de yaptım ekran eski haline döndü.

bu arada @if istediğin çıktılar:

sayz@sayzus:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation Device 0ded (rev a1)
sayz@sayzus:~$ jockey-text --list

aslında benim asıl sorunum şu ben ekran parlaklıklarını ayarlayamıyorum bir türlü o brightness dosyasını düzenleme vs. her şeyi denedim sonra ekran kartımın optimus olmasından kaynaklanabileceğini söyledi bir arkadaş ben de bu ironhide, bumblebee işlerine girdim http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0 yönergeleri izleyerek ikinde de çeşitli sorunlar çıktı işte ironhide'ı kurduktan sonra bana hiç ayar önerisi sunmadı orada anlatıldığı  gibi ve yeniden başlatınca bilgisayar ekran cozuttu, bumblebee desek onu da kurunca yapılandırma gerekmiyor deniyor tamam ama yeniden başlatınca ekran yine kafayı yiyip çözünürlükler 640'a düşüyor. yani optimus teknolojisinden yararlanıp yararlanmadığımı bilemiyorum tam olarak. bakıyorum daha yeni aldığım bilgisayar devamlı ısınıyor işlemci habire çalışmakta bana öyle geliyor ki devamlı nvidia'nın kartını kullanıyor makine internette gezinsem bile. işlemcinin ekran kartına dokunmuyor. durum bu.

if

@sayz, bumblebee'yi neden kurdunuz ki? Tek bir ekran kartınız var sizin, iki tane yok. Yapmanız gereken bumblebee'yi kaldırıp elle Nvidia sürücüsü kurmak olmalı. BIOS'tan falan mı kapattınız yoksa Intel kartı?

@krwlng, her seferinde aynı paketlerde mi yaşıyorsunuz bu sorunu?

sayz

@if http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0 burada anlatıldığı üzre optimus ekran kartları linux'da sorunlu yani tam performansla yararlanamıyorum sandım ekran kartından daha doğrusu orada denildiği gibi optimus teknolojisinden. üstelik bu dediğim parlaklık sorunu vs. de ekran kartı dolayısıyla meydana geliyor büyük ihtimalle. eğer ekran kartında sorun yoksa bu parlaklık problemi neyden meydana geliyordur? üstelik ısınma problemi de var o yüzden asıl nvidia ekran kartı çalışıyor demek ki diye düşünmüştüm ben de.

if

sudo apt-get install xbacklight
xbacklight -set 100
ile parlaklığı ayarlayabiliyor musunuz?

sayz

maalesef bu çözümü de birinin tavsiyesiyle denemiştim ama olmamıştı. o program da sanırım sonuç olarak gerekli dosyalarda parlaklık değerini değiştiriyordur ve bende işe yaramıyor ne yazık ki.