Valve'den Sonra Blizzard da Win. 8'e Karşı Çıktı

Başlatan xghostxd, 28 Temmuz 2012 - 19:43:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xghostxd

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde ValVe'in patronu Gabe Newell, Steam'in Linux projelerinden bahsetmiş ve üstüne de "Windows 8, PC pazarının her noktası için felaket olacak." sözünü söylemişti. Valve'a bu konuda destek, diğer bir PC'ye yoğunlaşan firmadan geldi.

Blizzard'ın kurucularından olup, firmanın sahip olduğu üç ana serinin tasarımcısı Rob Pardo, Twitter üzerinden Gabe Newell'a destEk gösterdi. Twitter hesabında Rob Pardo, "Gabe Newell'ın röportajında değindikleri oldukça harika. 'Windows 8 PC pazarındaki firmalar için felaket olacak' sözlerine katılıyorum. Windows 8, Blizzard'ı da etkileyecek." sözlerini yayınladı.

Yoksa bu iki firmanın önderliğinde bir 'Linux DEvrimi' yaşanabilir mi?

Kaynak: http://forum.donanimhaber.com/m_63755970/tm.htm

brooqs

Olması muhtemel bir durum ama tabiki ticari olur ve kaynak kodları paylaşılmayan bir sistem olur muhtemelen. Çünkü oyunlar ticari ürünler olacaktır. Bu sözlerin en büyük nedenlerinden biriside androidin durdurulamaz yükselişi olarak görüyorum.
Linux is an adventure!!!

xghostxd

Alıntı yapılan: brooqs - 28 Temmuz 2012 - 19:47:40
Olması muhtemel bir durum ama * tabi ki ticari olur ve kaynak kodları paylaşılmayan bir sistem olur muhtemelen. Çünkü oyunlar ticari ürünler olacaktır. Bu sözlerin en büyük nedenlerinden biriside androidin durdurulamaz yükselişi olarak görüyorum.

Blizzard gibi World of Warcraft oyununda oyun ve eklenti paketlerini aldıktan sonra her ay oynama ücreti isteyen,diablo iii oyununda aynı sistemi(aylık üyelik) dayatamayacağını bilip rmah(Gerçek Paraya Oyuncular Arası Alışveriş) sistemi koyup komisyon alan bir şirketten ticari olmayan oyun çıkartılması beklenemez zaten.Blizzard her ne kadar paracı olsa da oyuncusunu önemseyen, her sene benzer oyun çıkartmaktansa oyuncusuna mükemmel oyun sunabilmek için 12 yıl oyuncusunu bekleten bir şirket.Kaynak kodu paylaşımı söz konusu olamaz zaten blizzard için çünkü oyunları blizzard sunucularında çalışıyor internet olmadan tekli oyuncu modu bile oynanamıyor.Bizim kullandığımız sadece bir istemci.