[Nasıl]Linux ile Battlefield Play4Free oyna

Başlatan berat01, 27 Temmuz 2012 - 10:17:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berat01

Merhaba arkadaşlar,

Benim gibi oyun oynamayı seviyorsanız, bu yazıyı seveceğinizi düşünüyorum. Battlefield Play4Free oyunu linux üstünde nasıl çalıştırabileceğimizi yazacağım. Debian 6 da denedim. Bu yol işe yaradı. Oyunu açabiliyorum ama grafik kartım sorun çıkartıyor ve her şey çok yavaş çalışıyor. Sizin grafik kartı ile sorununuz yoksa oyunun iyi çalışacağını düşünüyorum.

1) http://www.playonlinux.com/en/download.html sitesinden playonlinuxun son sürümünü indirin.

2) Ardından Synaptic ile "winetricks" paketini indirin.

3) Ardından playonlinux programını çalıştırın ve "install" tuşuna basın. Sonra çıkan listeden Internet seçeneği altında MozillaFirefoxu seçin. Yüklemeden önce hangi eklentilerin indirilmesi gerektiğini soracak, oradan flashplayerı seçin ve yükleyin.

4) Artık playonlinux ana penceresinde mozillanın eklenmiş olması lazım. Ana pencereden "tools-->Manage Wine versions" yolunu izleyin.

5) Karşınıza çıkan listeden wine ın 1.3.31 sürümünü yükleyin.

6) Sonra playonlinux penceresinde 3. adımdan sonra beliren firefox sembolünü seçip "configure" tuşuna tıklayın.

7) Yeni açılan pencerenin ilk sekmesinden wine versiyonunu 1.3.31 olarak seçin.

8 ) Üçüncü sekmede aşşagıdaki paketleri yükleyin.
-wininet
-dotnet35
UYARI: Direct x ya da onun bileşenlerinden hiç birini yüklemeyin.

9) Grafik sekmesinde "video memory size" diye bir bölüm var. Oradan sizin bilgisayarınıza uygun olan değeri seçin. (256, 512 gibi)

10) Artık Firefoxu başlatıp.  http://battlefield.play4free.com/en/ sayfasına giderek oyunu tıpkı windowstaki gibi başlatabilirsiniz.

İyi eğlenceler.

Kaynak: http://www.pclinuxos.com/forum/index.php?topic=102083.0

KemalALKIN

Öncelikle Türkçe anlatım için teşekkürler. Ancak belirtmem gerkenler var. Tam ekran veya ekran yenileme ayarı ile yüksek görüntü ayarlarında oyun çalışmayacaktır. Pencere içinde düşük ayarlar ile oynanabiliyor. En son sürekli oyuna girdikten bir süre sonra ya atıyor yada bağlantı hatası veriyordu. Bilginiz olsun.
www.tckemal.ist

berat01

@KemalALKIN: Uyarı için sağol. Ben sadece oyuna girebildiğimden dolayı bilmiyordum. Ekran kartım ilk açılan pencerede bile kendinden geçti. Ama oyundan atmaları kötüymüş gerçekten.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: berat01 - 29 Temmuz 2012 - 09:45:54
@KemalALKIN: Uyarı için sağol. Ben sadece oyuna girebildiğimden dolayı bilmiyordum. Ekran kartım ilk açılan pencerede bile kendinden geçti. Ama oyundan atmaları kötüymüş gerçekten.

Need For Speed World Play4Free hasfile.xx dosyasını salt okunur yapınca play hata yapıp güncellemiyordu ve sonra tıklayınca oyuna giriyordu. Ancak yakın zamadandaki sunucu değişimi ile gelen güncelleştirmeler sonrası bu işlemez hale geldi çözüm olarak .vbs uzantılı bir betik ile oyuna girilebiliyor (windows üzerinde işliyor).

Yani linux üzerinde pek oynayacağım bir emülatör ile exe oyun kalmadı :D.
www.tckemal.ist