Wİne ile kurulan oyunlarda otomatik olarak ekran çözünürlüğüm değişiyor?

Başlatan shox, 22 Temmuz 2012 - 15:37:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

Konuyu wine bölümünemi yoksa oyun bölümünemi açmam gerektiğini bilemediğim için buraya açıyorum. Kusura bakmayın.

Arkadaşlar wine ve playonlinux ile kurduğum tüm oyunlarda ekran çözünürlüğüm  oyunu açınca otomatikman 800x600 oluyor pysaki benim ekran çözünürlüğüm 1360x768. 
Birde oyunlarda menülerde yazılar görünmüyor ama ben meni yerlerini çoğunu ezberlediğim için oyuna girebiliyoırum fakat bu seferde oyun başlayacak iken kapanıyor.
Bu iki sorunumu nasıl çözebilirim acaba?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

furkankalkan

Bu sorun bi ara ben de de vardı. oyunun ayarlarından ekran çözünürlüğünü 1366x768 yapın.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Oyunu açın ve ayarlar kısmından çözünürlük kısmını sizin değerenize getirip kaydedin ve kapatın daha sonra ise yeniden başlatın veya ekran kartı panelinizden eski çözünürlüğe dönün. Artık istediğiniz kadar girip çıkın oyuna.
www.tckemal.ist

shox

Sanırım mesajımı tam olarak okumadınız. Oyunlarda menülerdeki yazılar da görünmüyor. Ben bazı menüleri ezberlediğim için kısıtlıda olsa menülerde gezebiliyorum ama dediğinizi yapabileceğim menünün yerini tam olarak bilmiyorum o nedenle sanırım bu şekilde ayarlayamam. Başka bir yolu var mı acaba?

if

shox

Red Alert 3  vede tiberium wars.

zaten C&C oyunlarından başka oyun da oynamıyorum eğer çalıştırabilirsem mükemmel olacak.  Birde aklıma geldi acaba sorun ekrankartı olabilirmi. Bende optimus var ve intel ekrankartı devrede nVidia yı aktif edemedim bir türlü belki, çözünürlük sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir..  Ne dersiniz?

furkankalkan

Oyunu tam ekranmı oynuyorsunuz ? Aklıma geldi de wine nin sanal masaüstünde açarsak belki oyun çözürlüğümüzü etkilemez.Bir de Red Alert in Open RA diye alternatifi var diye biliyorum. Onu da denemenizde fayda var.
Lover

if

Ev dizini altında oyuna dair bir gizli dosya varsa içindeki ayar dosyasından değiştirmek denenebilir.

Bildiğim kadarıyla wine'ı optirun ile çalıştıramıyoruz. sudo su
ls -l /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
ne diyor?

shox

Wine'nin sana masaüstü derken ne demek istediniz biraz daha açar mısınız konuıyu lütfen?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Temmuz 2012, 20:12:37

Alıntı yapılan: if - 23 Temmuz 2012 - 20:08:07
Ev dizini altında oyuna dair bir gizli dosya varsa içindeki ayar dosyasından değiştirmek denenebilir.

Bildiğim kadarıyla wine'ı optirun ile çalıştıramıyoruz. sudo su
ls -l /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
ne diyor?

Çıktısı:

ls: /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch'e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

KemalALKIN

shox

Wine Yapılandırıcısı yani winecfg ile sanal masaüstü işaretini işaretleyip 1024 e 768 şekilde ayarlayıp açmayı dener misiniz?
www.tckemal.ist

shox

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 23 Temmuz 2012 - 23:09:11
shox

Wine Yapılandırıcısı yani winecfg ile sanal masaüstü işaretini işaretleyip 1024 e 768 şekilde ayarlayıp açmayı dener misiniz?

Dediğinizi denedim ama yine olmadı. Menülerdeki yazılar maalesef yoklar vede oyunu açtığımda ezberlediğim menü yolllarına mausla tıklayarak (menüler yazısız sadece kutucuklar var ve ben o kutucuklara tıklıyorum)  oyun açılmaya başlaytacak iken wine kapanıyor maalesef.

furkankalkan

Fakat çözünürlük değişme olayı olmuyor demi ? Uçbirimden wine /nerede/bu/oyun.exe komutununun çıktıları ne diyor? Oyunu playonlinux ile yüklemeyi deneyin.
Lover

KemalALKIN

Alıntı yapılan: shox - 24 Temmuz 2012 - 20:20:45
Dediğinizi denedim ama yine olmadı. Menülerdeki yazılar maalesef yoklar vede oyunu açtığımda ezberlediğim menü yolllarına mausla tıklayarak (menüler yazısız sadece kutucuklar var ve ben o kutucuklara tıklıyorum)  oyun açılmaya başlaytacak iken wine kapanıyor maalesef.

Başka oyunlardada bu sorun var mı? Örneğin counter gibi.

Font kurmayı denesek:
Uçbirim:
winetricks corefonts tahoma
Daha sonra:
Uçbirim:
winetricks fontfix

Birde wine komple kaldırıp şunu dene x64 iseniz:
Kurduktan sonra wineyi:
Uçbirim:
WINEARCH=win32 wineprefix=win32 winetricks
www.tckemal.ist

shox

Alıntı yapılan: dewilman - 24 Temmuz 2012 - 22:33:39
Fakat çözünürlük değişme olayı olmuyor demi ? Uçbirimden wine /nerede/bu/oyun.exe komutununun çıktıları ne diyor? Oyunu playonlinux ile yüklemeyi deneyin.

Komut çıktısı böyle bir dizin yok diyor. Neden anlamadıkm oysaki var.. Oyunu playonlinux ilede kurdum wine ilede kurdum ama sonuç aynılar. Bir değişiklik yok.

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 25 Temmuz 2012 - 00:14:53
Alıntı yapılan: shox - 24 Temmuz 2012 - 20:20:45

Başka oyunlardada bu sorun var mı? Örneğin counter gibi.

Font kurmayı denesek:
Uçbirim:
winetricks corefonts tahoma
Daha sonra:
Uçbirim:
winetricks fontfix

Birde wine komple kaldırıp şunu dene x64 iseniz:
Kurduktan sonra wineyi:
Uçbirim:
WINEARCH=win32 wineprefix=win32 winetricks

Diğer oyun olan tiberium wars da yazı sorunu yok ama oyun çözünürlük sorunu her iki oyun içinde geçerli maalesef.  Eğer olmaz ise diskten bir bölüm ayırıp sadece oyun için windows kuracağım olmaz ise.. Bunu yapmak için bir disk bölümleme programı önerebilirmisiniz acaba?  Ubuntu kurulu olan ve Depo olan 2 blümdende biraz ayırıp oraya windows kuracağım. Veri kaybetmemm lazım. Bu işi düzgün yapabilecek bir program olmalı önereceğiniz yani sağlam bir program lazım :)

KemalALKIN

shox

Denemedim ancak ubuntu içerisinde kurulu veya sonradan kurulabilen grafiksel bir program var ancak ismi aklımda değil.
www.tckemal.ist

shox

Gpardet adında bir program buldum forumda ve onunla disk bölümlemesi yaptım ve sırf oyun için ne yazıkki windows kurdum. Ubuntuya öyle alışmışımki 1 ay içinde windows bana bir garip geldi :)  Şu linux oyun işine net bir çözüm bulsa windowsu siler geçer ama olmuyor işte ne yazıkki.

Sayın yöneticiler isterseniz konuyu etiketleyip kapatabiliriz.

heartsmagic

Konu çözüm içermediği için etiketlemeden kapatalım.
Not: Etiketlemeyi sen de yapabilirsin normalde @shox: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.