[Çözüldü] Müzik dosyasını uçbirimden dinleme

Başlatan tyrael5, 21 Temmuz 2012 - 16:39:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tyrael5

cd Musics yazdım terminalden uçbirimden, ls'den aldim listesini orda Tools - Sober.mp3 var. İhtimal var mıdır bu mp3u dosyasını komutla acmamın ? cat komutunu kullandım, bilgisayar patlıyordu :)

furkankalkan

İlk önce sudo apt-get install mpg321 komutuyla terminalden mp3 çalmak için gerekli programı yükleyin.
Daha sonra müzik dizinindeyken mpg123 "Sanatçı - Şarkı.mp3 komutuyla şarkı çalabilirsiniz. 
İsterseniz mp3 formatında yayın yapan radyoları da dinleyebilirsiniz. Örneğin mpg123 "http://mp3.webradio.antenne.de:80"
Not: Bu yöntem sadece mp3 içindir. Eğer birden fazla formatta ses dosyalarınız varsa veya video da izlemek istiyorsanız (wma,ogg,flac gibi) mpg123 yerine mplayer kullanabilirsiniz.
Bu arada cesur davranıp uçbirimden korkmadığınız için ayrıca teşekkür ederim :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ersinkandemir

mplayer sarki.mp3
De aynı şekilde uçbirim üzerinde çalar. :)
Where there's a shell, there's a way.

if

@tyrael5, lütfen yazım kurallarına riayet ediniz ve komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanınız.

heartsmagic

Ben konu başlığı ile soruyu örtüştüremedim. Uçbirimden çift tıklama denilen bir şey yok, tam olarak soru uçbirimden bir mp3 çalmak mıdır? Sen .m3u demişsin ancak çıktıda gördüğümüz şey bir .mp3 dosyası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tyrael5

cok tesekkur ederim yardimlariniz icin, kusura bakmayin forum kurallarini cok bilmedigimden arada boyle hatalarim olabiliyor, unix'e de yeni gectigimden pek aciklayici yazamiyorum sorunlarimi surekli sudo dergisini ve forumdaki yazilari okuyorum birkac gun icinde daha duzgun basliklar acacagima inaniyorum, ilginize ayrica tesekkur ederim birdaha

edit: bu arada Vlc ile denedim cok iyi oldu format sorunuda yasamam sanirim artik

if

@tyrael5, iletilerinizde imlâya özen gösterirseniz memnun olurum.

Eğer istediğimiz .mp3 uzantılı bir dosyayı uçbirimden açmak ise @heartsmagic'in söylediği gibi, mplayer dosya.mp3 şeklinde çalıştırabilirsiniz.