Python 3.x'i Varsayılan Olarak Ayarlama

Başlatan Wougge, 19 Temmuz 2012 - 10:02:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Wougge

Ubuntuda anladığım kadarıyla "python ....py ...." gibi kodlar yazınca python 2.7.x sürümünü kullanıyor.(python manage.py runserver)
Benim 3.x sürümünü kullanmam gerekiyor.Bunu nasıl yapabilirim?

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Wougge

Daha açık şekilde yazar mısınız? Ayrıca link vermek yerine linki kaynak göstererek olayı açıklarsanız sevinirim. Üzerimde bir Ağırlık var. Beyin fonksiyonlarım linkte ne yazdığını anlayabilecek durumda değil.  :(

empax

Detayli anlatim oldugu icin baglantiyi atmistim. Ama bizim tarafta python3 programim.py seklinde calistirabilirsiniz.
Terminalden;
¹  python3 cd/bu/dosya/nerede seklinde dosyanin oldugu konuma gidip python3 programim.py ile calistirirsiniz. Ya da,
²  python3 /bu/dosya/nerede/programim.py

Verdigim baglantiyi sabirla incelerseniz tum cevaplari bulabilirsiniz.
Aslin programlarinizin basina yazdiginiz ilk satir istediginizi yapmasi gerekiyor.(#!/usr/bin/env python3.0)
³  Siz sadece dosyanizi sag tiklayip > ozellikler > izinler > Bu dosyanin bir program olarak calismasina izin ver secenegini etkinlestirdikten sonra dosyaya cif tiklamaniz yeterli. Bunu denediniz mi?
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

ersinkandemir

Ubuntu, Python ile yazılmış bir çok önemli program barındırıyor. Varsayılan olarak 3. sürümün kullanılması bazı uyumsuzluklara neden olabilir. Bu yüzden sistem genelinde Python3'ü kullanmak şimdilik pek tavsiye edilmiyor.
Where there's a shell, there's a way.

monthy_python

istihza'da 2.6 yerine 2.7 kurmanın bile tehlikeli olduğunu okumuştum. 3x bu durumda ölümcül olur o zaman!!
python 2.6 yüklü linux versiyonunda 2.7 kullanabilmek için ben şöyle bir yöntem kullandım:
altinstall ile istediğiniz versiyonu yükledikten sonra bu versiyona bir "alias" verip (ben p dedim mesela), komutu bununla verebilirsiniz.  bunun için /home dizini altında ".bash_aliases" diye bir dosya oluşturup, dosyaya:alias p="python3" yazıp kaydedeceksiniz. (python3 adından emin değilim, 3.1 olabilir mesela, sizin pythonun adı neyse o)

bu şekilde p program_adı.py yazınca python 3 açar, python program_adı.py yazınca sistem pythonu açar betiği.