[Çözüldü] Desura'yı Kaldıramıyorum

Başlatan prouser12, 18 Temmuz 2012 - 18:08:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

prouser12

Desura'yı kaldırırken yaşadığım sorun
İnternette gezinirken Desura'yı buldum ve internet sitesinden uygulamayı indirdim. Sıkıştırılmış dosyayı açtım ve içerisindeki desura isimli dosyayı açtım. Program kuruldu. Üyelik girişi yapmayı denedim olmadı. Yeni üyelik almaya çalıştım yine olmadı. En sonunda kaldırma kararına vardım ama bu kez de uçbirime her ne kadar kaldırma komutunu versem de desura paketi konumlandırılamıyor hatası alıyorum.
Uçbirim'de çıkanlar :
akalp@akalppc:~$ sudo apt-get purge desura
[sudo] password for akalp:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
N: Ignoring file 'jd-team-jdownloader-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'precise-partner.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'jd-team-jdownloader-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'precise-partner.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
E: desura paketi konumlandırılamıyor

Uçbirimde aldığım diğer bir uyarı
Uçbirimde sudo apt-get update  yazdıktan sonra işlem gerçekleşiyor ama sonrada şöyle bir çıktı alıyorum:
W: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ precise/partner i386 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_precise_partner_binary-i386_Packages)
W: Bu sorunun çözümü için apt-get update kullanmak isteyebilirsin

burk

@prouser12 N: Ignoring file şeklinde forumda arama yaparsanız çok konuşulan bir konu olduğunu göreceksiniz.  ;)

prouser12

teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Temmuz 2012 - 18:31:18

Desura'yı kaldırabilmem için yardım edecek herhangi biri yok mu?

arpia

Desura'yı bilmem ama şunu bir inceleyin isterseniz,

Uninstallation:
Delete 'desura' folder the contains the program contents. To remove the menu
icon, first run "xdg/xdg-desktop-menu uninstall --mode user desura.desktop"
from inside the Desura installation directory (without quotes).

Dizini, kısa yolu silin gitsin :)

heartsmagic

"Ignoring" ile başlayan uyarının çözümü forumda mevcut söylendiği üzere.

Alıntı YapW: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ precise/partner i386 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_precise_partner_binary-i386_Packages)

Bu da forumda aratılırsa çözümü bulunabilir, fakat kabaca sources.list dosyanda çift depo işlenmiş. İster elle istersen yazılım kaynaklarını düzenleyicisiyle bu depolardan birini sil.

@arpia'nın işaret ettiği üzere, Desura depolardan kurulmadığı için apt-get ile kaldıramazsın. Dizini silmen yeterli.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

prouser12

Bende dediğiniz gibi en son dizini sildim sorun çözüldü :) "Ignoring" ile başlayan uyarıyı atlattım, teşekkür ediyorum.

if