Wine ve playonlinux'la hiç bir oyunu açamıyorum

Başlatan devilscorpion07, 15 Temmuz 2012 - 11:08:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devilscorpion07

Dün Wine ve playonlinux yükledim ilk olarak elimde prince of persia the forgetten sands vardı yükledim wine ile, kurulumun sonunda Lütfen direct x9 yazılımınızı güncelleyin (Windows 7 olsa bile) dedi.Açmaya kalkıştığımda açmadı.Sonra başka bir oyun denedim adı Sniper ghost warrior onda sorunsuz kuruldu ama tıkladığımda siyah bir ekran geldi.Googlede ve youtube sitelerine baktım bu oyunları ubuntuda açmayı başarmışlar.Acaba bir ince ayar mı yapmam gerekiyor?
Sistemim:
Nvidia geforce 96000M gt
İntel core 2 duo 2.40 x2
4 gb bellek ram

KemalALKIN

Playonlinux programı wine kullanan bir çeşit görsel kabuk diyelim.
Playonlinux üzerinde yeni makineler oluşturup ayrı ayrı wine sürümleri ile paketleri kurarak oyunları açabilirsiniz.
Siz direkt onu kurup oyunu normal wine ile yüklemişsinizdir ve açılmamıştır.

Sadece wine kurup anlatımlardaki gibi denemeler yaparak açabilirsiniz açılıyorsa.
www.tckemal.ist

mcyegen

eğer 64 bit sistem kurduysan 64 bitte oyun oynanmıyor, oynanıyorsa da çok sorunlu. o yuzden 32 bit ubuntu kur, setup yapacağın dosyaları da masaüstüne al, izinerini ver permissions'dan. direk kuruluyor, diğer türlü hata veriyor sürekli. bugun yaptm bu işlemi ondan diyorum.
Hello World!

KemalALKIN

mcyegen

Ne gerek var yahu. Şunları yapın:

Wine ilk kurulduğunda veya kurduktan sonra:

sudo -s
şifre ve enter
rm -rf /home/kullanıcıAdı/.wine
enter

WINEARCH=win32 WINEPREFIX=win32 winetricks
enter

bunları yapın yeterli birde benim tavsiyem mono kurmak isterse kurdurmayın ve net fremaworku.
www.tckemal.ist