[Çözüldü] Kurulmamış programı uçbirimden açmak

Başlatan burakuguz, 13 Temmuz 2012 - 20:27:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakuguz

Ben ubuntuyu yeni kurmuş birisi olarak Aptana Studio 3'ü indirdim içinden çalıştırılabilir dosyası çıktı yani kurmadan açabildim yalnız programı açtığımda başlagıca sabitle dediğimde açamıyorum.Programı uçbirimden kodla nasıl açabilirim teşekkürler.Bunu internetten araştırdım ama kurulu programı Alt + F2 komutuyla açlıldığını gördüm kurulmamış programı nasıl açabilirim.

hckr

Çalıştırılabilir dosyanın adı neyse xyz yerine onu koyun.
/dosyanınbulunduğudizin/xyz uçbirimden bu şekilde çağırabilirsiniz.Dilerseniz kendinize bir kısayol dahi oluşturabilirsiniz.

burakuguz

dizin şöyle başlangıç/aptana_studio_3/AptanaStudio3 ve şu yolu bir türlü veremiyorum klasör isimlerini kısalttım şöyle veriyorum ulaşamıyorum sinir oldum
/home/başlangıç/aptana_studio/aptana
/aptana_studio/aptana
/başlangıç/aptana_studio/aptana
kısayolu nasıl yapabilirim açıklarmısınız acaba?

klasör başlangıcın içinde klasörün içindede uygulama var bu kadar basit bir olayda yolu yanlış yazıyorum bir el atın arkadaşlar.
şöyle yaptım;
/home/kullanıcı_adı/klasör_ismi/uygulama_adı 

hckr

Menü düzenleyiciyi açıp sağdan yeni öge'ye tıklayın.
İsme Aptana Studio ya da istediğiniz bir şey yazın.
Komuta ~/aptana_studio/aptana yazın.İşlem bitmiştir.
Uçbirimden de aynı komutla çağırabilirsiniz.
~ yerine /home/kullanici_adiniz adınızı da yazabilirsiniz.Yani yukarda sizin yazdığınızda "başlangıç" yerine kullanıcı adınız olacak.

burakuguz

Seçke Sayfasına gelerek Ana Menü diye arattırdım buldum oradan ekledim şimdi başlatıcıdan çalıştırabiliyorum teşekkürler.

hckr

Alıntı yapılan: burakuguz - 13 Temmuz 2012 - 22:08:59
Seçke Sayfasına gelerek Ana Menü diye arattırdım buldum oradan ekledim şimdi başlatıcıdan çalıştırabiliyorum teşekkürler.
Eski adı Menü Düzenleyiydi onun doğru yapmışsınız.

burakuguz

Evet bende baktım biraz internetten Ana Menü diye geçiyodu seçke sayfasından arattırdım öyle buldum sağolun.