Ubuntu 12.04 üzerine birkaç soru

Başlatan kaotik, 13 Temmuz 2012 - 19:29:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaotik

Selamlar,

Yaklaşık iki hafta önce filan Ubuntu 12.04 kurdum. Uzun zamandır zaten Windows'tan bıkmıştım, Ubuntu iyi geldi (Windows'tan sonra biraz alışma süresi gerektirse de). Yanlız aklıma takılan ufak birkaç şey var.

Birincisi, bilgisayarımda hala Windows kurulu, kaldırmadım. Bilgisayarı açarken, Ubuntu'yu seçtikten sonra,  daha şifremi giremeden ekran kararıyor. F3'e (brightness) basmadığım sürece de ekran açılmıyor. Bir nevi Ubuntu başlarken brightness sanki kendi kendine sıfırlanıyor gibi. Brightness ayarlarına baktım lakin oradan bir şey bulamadım.

İkinci sorun, gerçekten bir sorun mu bilmiyorum ama harici bellekten Ubuntu'ya bir şeyler atmak acaba fazla mı yavaş yoksa bana mı öyle geliyor? Hani  1 GB'lık filmi hariciden bilgisayara atmak yaklaşık iki üç dakika sürmemeli diye düşünüyorum. Bu bir sorun mudur değil midir? Bunu hızlandırmanın bir yolu var mıdır nedir?

Teşekkürler,

furkankalkan

1 sorun için forumda araştırılarak max_brightness dosyası düzenlenebilir yada güç ayarları kontrol edilebilir.
2 yavaş kopyalama sorunu maalesef bende de var fakat bu sorun windows 8 de de var. Belki birdaha ki formatta dosya sistemini ext3 veya varsa jfs olarak seçmeniz belki hız konusunda size yardımcı olacaktır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

odyssey

Kopyalama hızı konusunda şunu söyleyeyim benim bilgisayarımda Ubuntu 64 bit ile ntfs bölümünden ext4 bölümüne dosya kopyalama hızı saniyede 30 mb geçmiyor
Ancak Fedora 32 bit üzerinde ise aynı işlem saniyede 45 mb oluyor hatta ara sıra 50 mb vuruyor
Sebebini bende bilmiyorum

kaotik

İlk sorunun cevabını buldum o konuda bir sıkıntı kalmadı. Yukarıdakine benzer bir sorun yaşayanlar için bende aşağıdaki gibi çözüldü:

-----------------------------------
After the install the LCD was black after boot. What you need to do is edit /etc/default/grub with you facorite text editor, ie:

sudo gedit /etc/default/grub

And change the line

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

with

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor splash"

Then update grub with

sudo update-grub

and restart the notebook.
--------------------------------------

İkinci sorunun cevabı için de teşekkürler ayrıca.

heartsmagic

Harici bellekten Ubuntu'ya kopyalama yaparken ortalama yazma hızı nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kaotik

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Temmuz 2012 - 02:38:43
Harici bellekten Ubuntu'ya kopyalama yaparken ortalama yazma hızı nedir?

Valla 10 mb'den 1 mb'ye değişiyor lakin şu ana kadar hiç 10'u geçtiğini görmedim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.