Playonlinux üzerinden Office 2010 kurmaya çalışırken: Unable to find the CD-ROM!

Başlatan denizbay, 13 Temmuz 2012 - 14:16:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denizbay

Merhaba arkadaşlar,
forumda konu açmadan önce araştırdım ama bulduğum konular hep DVD'nin hiç görünmediği şeklinde ama benim DVD'm herhangi bir cd'yi taktığımda Media klasöründe görünüyor ve cd'yi sağlıklı bir şekilde okuyabiliyor ama cd'yi çıkardığımda DVD ROM'da Media klasöründen hemen kayboluyor. Yani sanırım Ubuntu DVD-ROM'u görüyor ama cd takmadan göstermiyor.

Bunun çözümü nedir acaba, yardım eder misiniz?

krwlng

Normali o zaten, içerisinde medya olmayan sürücü sisteme bağlı olmadığı için görünmez. Winden alışmış olanlar bu durumu yadırgıyor ama zaten içinde medya olmayan sürücü neye yarar ki!
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

denizbay

:))) eyvah kendimi aptal gibi hissettim çünkü dediğin çok doğru, alışkanlıklar işte.

ama bunun yanında bunu asıl sormamın nedeni Playonlinux üzerinden Office 2010 kurmaya çalışırken: "Where is your mounted CD-ROM?" sorusunda hangi seçeneği seçersem seçeyim ilerleyemiyorum ve böyle olunca bende DVD'm de bir sorun var diye düşündüm. Listede sırasıyla;

cdrom
cd-rom
DEPO (D sürücüm)
Diğer
Yenile

var ama hangisini seçersem seçeyim: "Error: Unable to find the CD-ROM!" hatasını alıyorum.

arpia

Estağfurullah @denizbay, aptallık ile hiç alakası yok, öyle düşünmeyin.

Bahsettiğiniz hata için soruyorum, eliniz de oyunun imaj dosyası mevcut mu? Onu bağlayarak çözebiliriz belki?

krwlng

@denizbay, hepimizin başına gelen şeyler dert etmeyin, arpia'nın söylediği gibi elinizdeki medyanın imajını alıp mount komutu veya acetoneiso gibi bir uygulama ile sisteme bağlayabilirsiniz. Ayrıca medyayı okuyucuya taktıktan sonra bağlanma noktasına bakarak el ile yazarak konum belirtebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Kalıp çıkartmadan CD'yi takınca /media altında görünmüyor mu bağlı olarak? Daha doğrusu Playonlinux görmüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

denizbay

Alıntı yapılan: krwlng - 13 Temmuz 2012 - 15:47:14
@denizbay, hepimizin başına gelen şeyler dert etmeyin, arpia'nın söylediği gibi elinizdeki medyanın imajını alıp mount komutu veya acetoneiso gibi bir uygulama ile sisteme bağlayabilirsiniz. Ayrıca medyayı okuyucuya taktıktan sonra bağlanma noktasına bakarak el ile yazarak konum belirtebilirsiniz.

Bunları tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Hatırlatmakta yarar var ama elimde Office 2010'un imajı yok ve Playonlinux'dan kurmaya çalışıyorumç

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2012 - 19:08:56

Alıntı yapılan: arpia - 13 Temmuz 2012 - 15:02:40
Estağfurullah @denizbay, aptallık ile hiç alakası yok, öyle düşünmeyin.

Bahsettiğiniz hata için soruyorum, eliniz de oyunun imaj dosyası mevcut mu? Onu bağlayarak çözebiliriz belki?

Rica ederim o İşin şakası tabi... Elimde imaj yok, Playonlinux programıyla yüklemek istiyorum ki, diğer türlü office 2010 yüklenmiyor. Playonlinux'da yüklemek istediğimde de cd sürücüsünü (DVD-ROM) görmüyor malesef.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2012 - 19:10:26

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Temmuz 2012 - 16:12:04
Kalıp çıkartmadan CD'yi takınca /media altında görünmüyor mu bağlı olarak? Daha doğrusu Playonlinux görmüyor mu?

Kalıp çıkartmaktan kastınız nedir? Kusura bakmayın henüz linux'da acemiyim. Mesela cd takınca DVD, media'nın altında görünüyor ve hatta cd'yi gayet sorunsuz okuyor ve görüntüleyebiliyorum ama Playonlinux'da görmüyor ve hata veriyor.

furkankalkan

Araştırırsanız forumda uçbirimden kalıp çıkarma komutları var ama benim önerim uçbirimi açıp
sudo mkdir /media/oficedizini
sudo chmod 777 /media/oficedizini
cp /media/oficecd/* /media/oficedizini

komutlarını verip nereye mount edildi sorusuna /media/oficedizini cevabını vermeniz.

Düzenleme Notu: Komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanınız.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

denizbay

/home/deniz/PlayOnLinux's virtual drives/Office2010 yolunu buldum, acaba Playonlinux yükleme kısmında CD isterken bu yolu mu belirtmemi istiyor?

furkankalkan

Playonlinux kullanmadığım için bilmiyorum ama nereye mount edildiği bağlanıldığı soruluyorsa bu yöntemi de kullanabiliriz :)

Düzenleme Notu: Lütfen imlâ kurallarına uyunuz.
Lover

denizbay

Alıntı yapılan: dewilman - 13 Temmuz 2012 - 19:31:44
playonlinux kullanmadığım için bilmiyorum ama nereye mount edildiği soruluyorsa bu yöntemi de kullanabiliriz :)

Anladım :)
evet bu yolu da gösterdim yüklerken ama yine aynı hata devam ediyor, CD rom istiyor ısrarla. Çarşıya gidip bi cd rom alayım da veriyim bari :D

denizbay

Playonlinux üzerinden Office 2010 kurmaya çalışırken: "Where is your mounted CD-ROM?" sorusunda listede sırasıyla;

cdrom
cd-rom
DEPO (D sürücüm)
Diğer
Yenile

var ama hangisini seçersem seçeyim: "Error: Unable to find the CD-ROM!" hatasını alıyorum. Diğer seçeneğini seçtiğimde "/media/cdrom" yolu geliyor ama onda da aynı hatayı alıyorum.

DVD-ROM'um gayet düzgün çalışıyor, hiç bir problemi yok.

arpia

furkankalkan

@arpia dizini root yetkileriyle oluşturduk ta ondan. Sudo ile de dosyaları kopyalayabiliriz fakat programda beklenmedik bir erişim engellendi mesajı almak istemeyiz değil mi :)
Lover

arpia

Evet haklısınız,ama kişiye, grubuna yetki verirken 755 daha mantıklı, malum 777 önüne gelene izin veriyor. Dosyaları korumakta lazım aynı zaman da. Herkese yazma, çizme yetkisi vermeyelim :)

sudusleri

Lisanslı Ms Office 2010 CD'sini takıyor musunuz CD sürücünüze kurulum yapmaya çalışırken?
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

furkankalkan

@arpia siz de haklısınız fakat programın nasıl kurulacağını bilmiyoruz sonuçta bu yüzden düz hesap 777 yaptım. Sonuçta burada webserver işletmiyoruz zaten sistem yeniden başlatılınca gidecek dizin :D Neyse @denizbay @arpia la atışarak biraz konuyu dağıttık özür dilerim :D bu yöntemde ne hatası alıyorsunuz ? Normalde çalışması lazım. Sanırım başta /dev/cdrom gibi bi dosya istiyor.
Lover

denizbay

Alıntı yapılan: sudusleri - 14 Temmuz 2012 - 00:37:13
Lisanslı Ms Office 2010 CD'sini takıyor musunuz CD sürücünüze kurulum yapmaya çalışırken?

Hayır çünkü Playonlinux'da karşı taraftan indirilip kuruluyor diye biliyorum, acaba yanlış mı biliyorum? :)

heartsmagic

Mevcut bir başlık varken ikinci başlık açarsak çatallama olur, ortalık karışır. Diğer başlıkla birleştiriyorum bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

denizbay

Alıntı yapılan: dewilman - 14 Temmuz 2012 - 00:46:01
@arpia siz de haklısınız fakat programın nasıl kurulacağını bilmiyoruz sonuçta bu yüzden düz hesap 777 yaptım. Sonuçta burada webserver işletmiyoruz zaten sistem yeniden başlatılınca gidecek dizin :D Neyse @denizbay @arpia la atışarak biraz konuyu dağıttık özür dilerim :D bu yöntemde ne hatası alıyorsunuz ? Normalde çalışması lazım. Sanırım başta /dev/cdrom gibi bi dosya istiyor.

önemli değil, kimi zaman kavgalar büyük dostlukları doğurur derdi bir büyüğüm bir zamanlar :)

evet, /dev/cdrom istiyor ama olmuyor, yine hata veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Temmuz 2012 - 03:06:12

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Temmuz 2012 - 02:11:32
Mevcut bir başlık varken ikinci başlık açarsak çatallama olur, ortalık karışır. Diğer başlıkla birleştiriyorum bunu.

Haklısın, acemilik. Teşekkür ederim.

furkankalkan

o zaman wodim --devices komutuyla dvd sürücünüzün adresini öğrenin sonra o /dev/cdrom yazan yerle değiştirin.
Lover

denizbay

Alıntı yapılan: dewilman - 14 Temmuz 2012 - 06:39:39
o zaman wodim --devices komutuyla dvd sürücünüzün adresini öğrenin sonra o /dev/cdrom yazan yerle değiştirin.

Güzel fikir, hatta bayağı umutlandım ama malesef yine aynı hatayı verdi. Bu arada adresi "/dev/sg1" miş.

cagriemer

Alıntı yapılan: denizbay - 14 Temmuz 2012 - 01:17:17
Hayır çünkü Playonlinux'da karşı taraftan indirilip kuruluyor diye biliyorum, acaba yanlış mı biliyorum? :)

Elinizde Office 2010 kurulum ortami var mi yok mu?

arpia

Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Temmuz 2012 - 16:01:58

[/quote]
Alıntı yapılan: arpia - 13 Temmuz 2012 - 15:02:40

Bu sorulara yanıt alabilirsek imajı bağlayıp, sorununuzu çözebileceksiniz. Başlık şimdiye on defa kapanmıştı :)

denizbay

Alıntı yapılan: cagriemer - 14 Temmuz 2012 - 16:01:58
Alıntı yapılan: denizbay - 14 Temmuz 2012 - 01:17:17

Var ama Wine ile kurmaya çalıştığımda hata veriyor, Playonlinux ile yolunu nasıl belirteceğimi bilmiyorum. Office kurum exe'si ubuntu masaüstümde.