[Çözüldü] lubuntu kurarken grup kurulumunda olumcul hata

Başlatan naman44, 13 Temmuz 2012 - 00:13:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naman44

merhaba arkadaslar lubuntu kurarken grup kurulurken bu bir olumcul hata diyor ve onyukleyiciyi kurmuyor suan bilgisayarimda xp windows 7 ve lubuntu kurulu ama hicbiri acilmiyor unetbootin ile usb den denedim suan live ubuntu kullaniyorum grub yani onyukleyici ekranini nasil kurabilirim

ÇÖZÜLDÜ

sorun nedeni:önyükleyiciyi usb den flashladığım için usb ye kurmaya çalışması.

çözüm:kurmaya başlarken önyükleyici kurulacak aygıt kısmında hdd mizin markasının yazılı olduğu seçeneği yani dev/sda   kısmını seçiyoruz  .

burk

@naman44 hiçbir işletim sisteminin açılmaması Lubuntu kurduktan sonra mı oldu?

naman44

evet lubuntu kurarken dedigim hatayi aldim grup yani onyukleyici kurulmadi bu bir olumcul hata dedi bende onyukleyici kurmadan devam ettim yeniden baslattigimda welcome grup yaziyor sonra bir sayfa aciliyor komut girilebilen bir sayfa anlayaciginiz grup ekrani kurulmadi  nasil kurabilirim live lubuntu acabiliyorum usb den

furkankalkan

Live usbden kurulumu baştan yapın fakat önyükleme yöneticisini nereye kuracağı soruya  harddiskinizin modeli olan cevabı verin.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Kurulum ISO'sunun md5 bütünlüğü denetlenmiş miydi?
Eğer kurulum sorunsuz bittiyse, sorun sadece Grub'sa forumdaki "Yeniden Grub2 kurulumu" isimli konuya bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naman44

evet sorunsuz bitti  sadece grub kurulmadi konuya baktim ama hangi yontemi deneyecegimi sasirdim

furkankalkan

Sorun büyük ihtimal grubu flash belleğe kurmaya çalışmıştır. Lubuntu kurarken benim de başıma geldi.Daha sonra (bu bölümü tam hatırlamıyorum ) sonunda ölümcül hata deyince düzeltme seçeneği var bi tane orada nereye kurayım diye soruyor işte orada harddiskinizin marka modeli yazan bir seçenek var onu seçip devam edin.
Lover

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Temmuz 2012 - 02:23:43
Kurulum ISO'sunun md5 bütünlüğü denetlenmiş miydi?

Herhangi bir yöntemi deneyebilirsin Grub2 için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naman44

Alıntı yapılan: dewilman - 13 Temmuz 2012 - 12:50:55
Sorun büyük ihtimal grubu flash belleğe kurmaya çalışmıştır. Lubuntu kurarken benim de başıma geldi.Daha sonra (bu bölümü tam hatırlamıyorum ) sonunda ölümcül hata deyince düzeltme seçeneği var bi tane orada nereye kurayım diye soruyor işte orada harddiskinizin marka modeli yazan bir seçenek var onu seçip devam edin.

dediğiniz gibi yaptım şu an lubuntu kurulu fakat başka kablosuz ağları görüyor benim kablouz ağımı görmüyor

cagriemer

@naman44 aranilan bilgiye daha rahat ulasilabilmesi icin bir baslikta tek bir sorunu konusmaya gayret ediyoruz. O yuzden eger onyukleyici sorununuz cozulduyse, cozuldukonusu adresindeki basliga goz atip bu konuyu cozuldu olarak etiketleyiniz. Ardindan kablosuz sorununuz icin ilgili bolumde bir baslik acabilirsiniz.

furkankalkan

Bu sorunu gerekli çıktılarla birlikte yeni bir konuda sormanız lazım. İçinde bulunduğumuz konu çözüldüğü için bu konuya [çözüldü] etiketi ekleyebilirsiniz.
Lover