Kurulum Yapamıyorum

Başlatan config, 12 Temmuz 2012 - 19:43:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

config

Merhabalar değerli ubuntu türkiye üyeleri, yetkileri.
Açıkçası hiç uğraşmadığım bu sistem ile 3 gündür uğraşmaktayım ve bir türlü hatalardan
kurtulamadım.

12.10
11.10
linux mint 11
pardus 2011

gibi bir çok linux ürününü indirdim. Ve unetbootin, Universal-USB-Installer programlarında
defalarca farklı çeşitlerde usb'ye yükleme yaptım. Ve siyah ekranda bir kaç menüden
install yaptığımda hep bir kaç tarama yazısı çıktı ve sonunda kernel bilmemne gibi bir
şey de kaldı artı olarak başka deneyimlerimde ise siyah ekran geldi ve klavyenin ışıkları
yanıp sönmeye başladı. Sürekli denediğim ve hatta cd ye bile attığım bu sistemi
bir türlü kuramadım!

Öncelikle bilgisayarım intel pentium dual core işlemci olup, 1 gigabayt ram ve
onboard intel chipset 384 mb ekran kartım bulunmakta. ACPI ıvır zıvır devre dışı bırak
olayları ile de olmuyor! hepsini denedim ve yaptım.

Bu gidişle bu sistemi kuramayacağım galiba. Umarım bir çözüm yolunuz vardır teşekkür ederim.

bytan

Tam olarak hatayı aldığımız zaman daha kolay yorum yapabiliriz. Her kurulum sırasında kaldığı noktayı iyi tespit etmek gerekiyor. Şu durumda belirtmediğin için sorayım, alternate.iso ile kurulum yapmaya çalıştın mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

config

zaten onunla kurdum :)
HATA ŞU;
install dediğimde siyah ekranda beyaz yızılar dönüyor bir kaç saniye geçiyor ve bir yazıda kalııyor
orada call ---
alttada

kernel thread helper gibi bir şeyler var ayrıca klavyenin ışıkları yanıp sönüyor ve hiç bir şey yapamıyrum bu yüzden 28 kez bilgisayarı güçten kapattım.

Kısacası instal desemde boot ıvır zıvır tıklasam da ekranda bu tür yazıar çıkıp bir yerde duruyor ve bilgisayar kitleniyor

bytan

Alıntı yapılan: config - 12 Temmuz 2012 - 20:15:56
zaten onunla kurdum :)

Yani şu an kurulu ubuntuya sahip misin? Yoksa alternate.iso denemelerinde de aynı sorunları mı yaşadın?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

config

hayır! kuramadım ki kurulu sahip olayım. Windows XP mevcut.
Dediğim gibi hiç kurmadım ve tüm seçenekleri indirip kurmaya çalıştım yarısında yukarıda söylediğim hatayı verdi. Diğer yarısında siyah ekran çıktı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2012 - 00:28:22

İnanamayacaksınız. Help diyorum yine aynı yere gelip hata veriyor.
İnternette bu hayatı çok aradım ne resim ne konu bulabildim ama hata şuna benziyor;
http://img214.imageshack.us/img214/9123/1210102006.jpg

Ayrıca aşağıda ki ekranlardan başka kurulum ekranı görmedim;
http://2.bp.blogspot.com/-QW6MfscNkUg/T3f7LrbTj5I/AAAAAAAAAOY/FhKHQtbITCg/s1600/Install-ubuntu.jpg

ve http://www.webscopia.com/wp-content/uploads/2011/08/UnetBootIn_Default-Option.png

Öyle süslü erkan görmedim! :)

heartsmagic

Alternate ISO ile deniyorsan zaten süslü ekran olmaz. Fakat onunla da kuramıyorsan durum biraz sıkıntılı demektir. ACPI falan demişsin, onlardan hangisini denedin parametre olarak? Bize grafik kartından ziyade anakartının markası modeli lazım olabilir. Zira bu türde hataların sonucu bazen anakarttaki bir şeylerin uyuşmazlığı olabiliyor. Fakat o da küçük bir ihtimal, şu an elimizden gelen ancak araştırma olur.

Bir de sorayım, Ubuntu değil de mesela Lubuntu kurmaya çalıştın mı hiç? Zira o sisteme bir ihtimal Ubuntu biraz ağır gelebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

config

Ben size bir şey sorayım mı?
Hiç bir işletim sisteminin anakarat'a bağlı bir sorunu olamaz. Ayrıca ram, disk yetersizliği gibi şeyler de mümkün değil. Windows 'un ister warezini ister orjinali usb ye atsam hiç bir sorun olmuyor! Ayrıca winxp, win7 değil win8 bilgisayarım rahatlıkla kaldırıyor. Şu süslü ekran olayı onu normal olarak ta attım yani normalini alternate dışında yine süslü ekran falan görmedim yani birde şu var ki usb 'ye attığım programların logoları dışında iki yazıdan başka bir şey  yok ortada eskiden pardus 2007 kurmuştum anakartta 2003lere aitti. Ve sorunsuz kuruldu. Şimdi neden 2007 model bir anakartta böyle bir sorun yaşıyorum. Evet ubuntu dışında LİNUX MİNT, PARDUS, AYRICA UBUNTUNUN 10.10, 11,10 sürümlerini de aynı programlarla atıp denedim. Ama hata zırvalar aynı. ACPI dediğiniz şeyleri işaretleyip o alt satırda -- çizgiden sonra girdim teker teker daha doğrusu girmeye çalıştım ama yine o kod ekranı geldi döndü dolaştı kitledi bilgisayarı help diyorum yine aynı şeyi yapıyor anlamadım gitti. Biostan acpı ve ekran kartı ayarlarını düzenledim devre dışı bıraktım yine olmadı.

furkankalkan

Ubuntunun eski sürümlerini deneyin.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

config

Evet bir de 9 sürümünü indirip denemeyi planlıyorum bakalım.

arpia

Konu dışı düzeltme, yanlış bilgilendirme olmasın.

Alıntı yapılan: config - 13 Temmuz 2012 - 11:25:48
Hiç bir işletim sisteminin anakarat'a bağlı bir sorunu olamaz. Ayrıca ram, disk yetersizliği gibi şeyler de mümkün değil.

Bilinen bütün işletim sistemleri için ana karta bağlı sorun olabilir, yorum yapmak adına söylemiyorum, gerçek budur. Sizin Linux üzerinde yaşadığınız sorunları ben hiç yaşamadım ama olmadığını göstermiyor değil mi?
Ram ve disk yetersizliği sizin sisteminiz için şuan mümkün olmasa da başka sistemler için mümkün. Bilgisayarını 1 gb ram ile kullanmayan yada daha yüksek ekran kartı kullanan herhangi birinin bu ihtimali göz önüne alması gayet normal. Herkesin amacı yardım etmek, bir birine destek olmak. Siz de bir bilgi verirken doğruluğuna emin olduklarınız için net ve kesin olarak, olmadıklarınızı "bana göre" gibi yorum şeklin de söylerseniz, konuyu okuyan diğer arkadaşlar için de daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım sorununuz en kısa zaman da çözülür.
Bütün farklı dağıtım kurulumların da aynı hatayı mı aldınız ? Ve ek olarak indirdiğiniz kalıp dosyalarınızı md5 denetlemesinden geçirdiniz mi acaba ?

config

Hocam bu tür sorunlar kesinlikle windowsta olmaz! Burada da size %99.9 uptime ile konuşuyorum! linux ta yaşadığınız sorunlarda olsada windowsta olmaz! Ayrıca bu siteden ubuntunun orjinal sitesinden indiriğim iso da bile md5 sorunu çıkacaksa ne gerek var. Tüm sürümleri denedim olmuyor kurmaktan vazgeçtim gidip windows lisansı alacağım.

arpia

Windows lisansınız alın, sorunsuz olarak da kullanın inşallah. En iyi işletim sistemi, en iyi kullandığınız, size sorun çıkarmayan işletim sistemidir.
md5 istememle nereden indirdiğinizin alakasını anlamadım ama. Dosya tam olarak geldi mi eksiklik var mı diye merak ettim. İnternetiniz de hali hazırda gözle göremeyeceğiniz problem varsa anlamış olursunuz.
md5 için bile verdiğiniz tepkiye bakarsak, ileride karşılaşacağınız diğer sorunlar için en azından bakış açınızı daha geniş tutmanızı öneririm.
İyi günler.

heartsmagic

Hani tartışmayayım diye hiç girmedim anakart ile ilgili sorun olmaz cevabından sonra ancak nedense bitmeyecek sanki bu konu. %99.9 "uptime" ile konuşup konuşmaman bizim meselemiz değil. Ha ona örnek vereceksek dünyadaki en yüksek "uptime" oranları kimdeymiş diye bir şey yarışına girmemiz lazım ki onu da kimin kazanacağı malum.

md5 bilgini de bir düzeltelim, güzel bir kaynaktan hem de.
Alıntı Yap
Most commonly, md5sum is used to verify that a file has not changed as a result of a faulty file transfer, a disk error or non-malicious meddling.
http://en.wikipedia.org/wiki/Md5sum

Windows ile mutlu ve sorunsuz günler dileriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.