[Çözüldü] Bir Kaç Sorum Var

Başlatan AlperenUtlu, 12 Temmuz 2012 - 17:13:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AlperenUtlu

Arkadaşlar Ubuntu 11.10 sürümünü indirdim ve Oracle VM VirtualBox programıyla önce bir bakıyım beğenirsem kurarım dedim. Neyse kurdum ve beğendim ancak aklıma birkaç soru takıldı:

> Öncelikle sanal makineye 1.5 GB ram ayırdım ama kasmalar var. Gerçekten kurduğumda böyle bir sorun olurmu ? (Toplam 2 GB Ram - Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU T5270 @ 1.40 GHz İşlemci)

> Masaüstüne kısayol veya logo eklemeyi başaramadım. :P Bunu nasıl yaparım?

> Photshop ve Dreamweaver programlarınıda kullanmak istiyorum. Mümkün mü?

> Belki saçma gelebilir ama Ubuntu ücretsiz dağıtılan bir program olduğuna göre çalışanların ne gibi karı var?

> Pes, Fifa gibi oyunları Ubuntu 'da oynayabilir miyim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

SilverW

Bildiklerimi yanıtlayayım:)

Alıntı yapılan: AlperenUtlu - 12 Temmuz 2012 - 17:13:28
Arkadaşlar Ubuntu 11.10 sürümünü indirdim ve Oracle VM VirtualBox programıyla önce bir bakıyım beğenirsem kurarım dedim. Neyse kurdum ve beğendim ancak aklıma birkaç soru takıldı:

> Öncelikle sanal makineye 1.5 GB ram ayırdım ama kasmalar var. Gerçekten kurduğumda böyle bir sorun olurmu ? (Toplam 2 GB Ram - Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU T5270 @ 1.40 GHz İşlemci)
Hiçbir sorun Yaratmaz :)
> Masaüstüne kısayol veya logo eklemeyi başaramadım. :P Bunu nasıl yaparım?
Uygulamanın üstüne sağ tıklayıp bağ oluştur'a basıp masaüstüne atabilirsin, logo derken neyi kastettiniz  anlamadım.

> Photshop ve Dreamweaver programlarınıda kullanmak istiyorum. Mümkün mü?
Wine isimli uygulamayla istediğin windows uygulamasını çalıştırabilirsin. Photoshop yerine Gimpde kullanabilirsin hızlı ve photoshopla aynı işi yapıyor.
> Belki saçma gelebilir ama Ubuntu ücretsiz dağıtılan bir program olduğuna göre çalışanların ne gibi karı var?
Hobilerinle uğraşırken para alıyormusun ? gelir kısmını bilebiliceğimi sanmıyorum.
> Pes, Fifa gibi oyunları Ubuntu 'da oynayabilir miyim?
Tabikide windows uygulamalarını çalıştırdığın gibi oyunlarınıda çalıştırabilirsin internetten araştrma yapman yeterlidir. Takıldığın yerlerde konu açarak yardım istiyebilirsini..
Şimdiden herkese teşekkürler.

Ben teşekkür ediyorum aramıza hoş geldin :)

alquirel

Alıntı yapılan: SilverW - 12 Temmuz 2012 - 17:26:27
Hobilerinle uğraşırken para alıyormusun ? gelir kısmını bilebiliceğimi sanmıyorum.

Linux dünyasının maddi kısmı genelde bağışlarla karşılanır. Bunun yanı sıra Ubuntu'nun ücretsiz oluşu sadece dağıtımındadır, geliştirilmesi ücretsiz değildir. Yani ücretli geliştiriciler tarafından geliştirilmektedir. Arkasında Canonical şirketi vardır.

AlperenUtlu

Hoşbulduk. Logo 'yu yanlışlıkla yazmışım. :D

Birde ben kurulum yaparken bana hiç Ubuntu 'yu Dene - Bellek Testi felan öyle bir ekran gelmedi. Birkaç Klavye ayarlaması felan yaptı ve sonra kuruluma geçti. Ayrıca bu ayarları yaparken mouse felan kullanamadım. Kurulum Windows XP gibiydi. Yani tüm kurulumu (Genelde Ok Tuşları ve Enter) klavyeden geçirdim. Oracle VM VirtualBox 'a .iso kalıbını okuttuktan sonra (Videolarda izlemiştim..) masaüstü açılıpta Install 'a felanda tıklamadım. Neden böyle oldu acaba ?

Maddi kısmınıda anladım. Arkadaşlarla baya tartışdıydıkta...

SilverW

Alıntı yapılan: alquirel - 12 Temmuz 2012 - 17:36:52
Alıntı yapılan: SilverW - 12 Temmuz 2012 - 17:26:27

Linux dünyasının maddi kısmı genelde bağışlarla karşılanır. Bunun yanı sıra Ubuntu'nun ücretsiz oluşu sadece dağıtımındadır, geliştirilmesi ücretsiz değildir. Yani ücretli geliştiriciler tarafından geliştirilmektedir. Arkasında Canonical şirketi vardır.

İşte bunu bilmiyodum söylediğiniz için teşekkür ederim. :)

bide bilgisiyarımda kasmalar yaptı demişsiniz. sorun yaratmaz ama biraz daha birşeyler söylemek istiyorum 2 gb ramli bir makinaya "Oracle VM VirtualBox" ile işletim sistemi kurarsanız  2 gb ram'e göre 1 gb vermeniz gerekiyor 1.5 gb ram verirseniz işletim sisteminizin çalışma alanı kalmaz ve donmalar yapar..

Yani işletim sisteminize 1 gb ram ayırmalısınız geri kalanını Oracle VM VirtualBox verebilirsiniz.

travego0403

Önyükleme işlemi sırasında sanırım herhangi bir tuşa basınca yazı tabanlı kuruluma geçiyordu sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir. Bir başka ihtimalde indirdiğiniz iso dosyasından kaynaklanabilir. İçerisinde grafiksel kurulum sihirbazı içermiyordur. İndirdiğiniz yeri söylerseniz veya gösterirseniz daha yardımcı olabiliriz.
11.10 sürümü demişsiniz 12.04 sürümü daha güncel bir sürüm onu kullanmanız daha yararınıza olacaktır.

Yukarıda saydığınız program ve oyunlar tamamen Windows için yazılmış uygulamalardır. Bunların Linux desteği, sürümü olmadığı için Ubuntu üzerinde çalışmayacaktır. Wine dediğimiz uygulama bu programları çalıştırmak için var ama her zaman kesin sonuç vermiyor. Siz en iyisi bu programların muadillerine yönelin.  ;)
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

AlperenUtlu

Ubuntu 'yu Ana Sayfa 'daki Ubuntu İndir linkinden indirdim. .iso dosyasının adı : ubuntu-11-10-alternate-i386.iso ... 12.04 sürümünü indirdim 1.5 GB idi. Ancak yine Oracle VM VirtualBox 'ta denedim ama açılmadı. Benim için 11.10 'da ideal o kadar önemli değil.

Oyunlar konusunda da pek fark etmez açarsa açar açmazsa en fazla Pes 2013 'ü çıktığı zaman oynayamayacağım için üzülürüm. :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Temmuz 2012 - 18:36:30

Birde ses kartı, ekran kartı, wireless kartı driverlarını ayrıca yüklemem gerekir mi? Ubuntu ile birlikte geliyor mu?

odyssey

Şuradan indirin tekrar
Önce işlemci mimarinize göre olan sürümü seçin
http://www.ubuntu.com/download/desktop

AlperenUtlu

Alıntı yapılan: odyssey - 12 Temmuz 2012 - 19:25:40
Şuradan indirin tekrar
Önce işlemci mimarinize göre olan sürümü seçin
http://www.ubuntu.com/download/desktop

Mimariden kastınız 32 Bit - 64 Bit ise zaten onu seçtim 32 Bit olarak.

Ve bu arada tekrar soratım :
Alıntı yapılan: AlperenUtlu - 12 Temmuz 2012 - 18:35:42
Birde ses kartı, ekran kartı, wireless kartı driverlarını ayrıca yüklemem gerekir mi? Ubuntu ile birlikte geliyor mu?

Kadir Can

Genellikle sürücü kurmana gerek kalmaz, donanım tanınır. Donanımın tanınmazsa sürücü kurman gerekir ki zaten zor bir işlem değildir.

AlperenUtlu

Alıntı yapılan: Kadir Can - 12 Temmuz 2012 - 19:49:00
Genellikle sürücü kurmana gerek kalmaz, donanım tanınır. Donanımın tanınmazsa sürücü kurman gerekir ki zaten zor bir işlem değildir.

Sağol kardeşim cevabın için. Biliyorum driver kurmak zor bir işlem değil ama XP yok mu XP neler çektim elinden. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Temmuz 2012 - 19:59:08

Arkadaşlar bir kez daha sorayım sonra kuruluma geçeceğim artık. Herhangi bir kasma sorunu olur mu? Sanal makinada ram mikatarını az yaptım kasttı, çok yaptım kastı, ortaya aldım kastı.. Tek korkum kasma problemi ve driverlar. Driverları tanımlar dedi arkadaş sağolsun. Kasmaz derseniz hemen kuruluma geçeceğim.

odyssey

bytan

Sanal makina kullanımında zaten performans alamaman normal. En güzeli kurulum yaparak duruma bakmak olur.

Etiketlenmesi nedeniyle konuyu kapatıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST