[Çözüldü] Yüklenen programların kurulum dosyalarını almak?

Başlatan shox, 09 Temmuz 2012 - 16:30:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

Yükleme merkezinden yüklemiş olduğum programların setup gibi bir dosyasını nasıl alabilrim acaba bir dahaki format attıktan sonra tekrar yükleyerek kota harcamak istemiyoırum.

Güncellemeleri aldım ama yüklediğim programları nereden alabiliri,m acaba??

furkankalkan

Mümkün fakat kurulan deb dosyalarının adresini hatırlamıyorum. Apt cache diye aratırsanız bi ihtimal bulma ihtimaliniz var.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

zeusmaster

Up and Running...

hckr

AptOnCd yazılımıyla hepsini birden yedekleyip bir diske çekitikten sonra bir komutla(şu an hatırlamıyorum) anında kurabilirsiniz.
Yada verilen dizindeki tüm dosyaları kopyalayarak yedekleyebilir.Ardından tek bir komutla hepsini birden kurabilirsiniz.

cagriemer

Eklemekte fayda var. Bir sonraki kurulumu aylar sonra yapmayi planliyorsaniz bu saglikli bir yontem degildir. Uygulamarin eski hallerini yuklemenize neden olur. Gerci guncelleme sonrasi mutlaka uyaracaktir ama o zaman da paketleri yedeklemenin bir manasi kalmiyor.

heartsmagic

@cagriemer'in dediği gibi bu yöntemi ben de önermiyorum. Forumdaki benzer başlıklarımızda da zaman zaman dile getirmiştik bu öneriyi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shox

Alıntı yapılan: bahdem - 09 Temmuz 2012 - 17:18:29
/var/cache/apt/archives

Bu dizinde sadece güncelleme dosyalarını görüyorum onlarıda zaten kopyaladım  ama yazılım merkezinden kurduğum programların deb dosyalarını göremedim.
Alıntı yapılan: cagriemer - 09 Temmuz 2012 - 18:07:27
Eklemekte fayda var. Bir sonraki kurulumu aylar sonra yapmayi planliyorsaniz bu saglikli bir yontem degildir. Uygulamarin eski hallerini yuklemenize neden olur. Gerci guncelleme sonrasi mutlaka uyaracaktir ama o zaman da paketleri yedeklemenin bir manasi kalmiyor.

Yok aslında ben sisteme bi foremat atamak istiyorum en kısa zamanda temiz kurulum için. Şu anda kurulu sisteme içim ısınmadı bana te4miz değilmiş gibi geliyor. O nedenle sormuştum ben.

heartsmagic

Kurulan tüm paketler sana söylenen dizinde bulunurlar. Depolardan kurulanları kastediyorum elbette. Kısacası temizlik yapmadıysan oradadırlar, eğer değillerse sen temizlik yapmışsın demektir.

İçine sinmeyen nedir bilmiyorum ama bizim tarafta öyle ha deyince yeniden kurulum yapılmaz. Durduk yere kirlenen bir sistem değil yani bizimki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shox

içime sinmeyen şey ben temiz kurulumu severim. Bu ubuntuyu ilk kurmam ve nedense bana yanlış yapmış olduğum bişey var hissi veriyor benimkisi sadece bi takıntı o kadar. Windows kullanırkende böyleydim bir gün içinde 4 defa format attığımı bilirim sırf bu takıntı yüzünden :))

Bahsettiğiniz dizinde dediğim gibi bişey yok o zmaan sanırım ben temizlik yaptım bilmeden :)) neyse bunuda öğrenmiş oldum böylece.

Sıkılmadan yapmış olduğunuz tüm yardımlara teşekkür ederim.