[Çözüldü] Yazılım merkezi açılmıyor?

Başlatan shox, 09 Temmuz 2012 - 14:01:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25602.0  linkindeki 7. cevapta bulunasn depoları ekledikten sonra  yazılım merkezini açmaya kalktığımda " Paket yada kaynak kod paket adı belirlenemedi" uyarısı vererek çöküyor. Ne yapmalıyım??

Synaptic paket yöneticisi ise aşağıdaki hatayı veriyor.

E: Kaynak listesi /etc/apt/sources.list içinde hatalı satır 61 (dağıtım ayrıştırma)
E: Depo kaynakları listesi okunamıyor.
Sorunu gidermek için depo sorgu ekranına gidin.
E: _cache->open() failed, please report.

W: Ignoring file 'precise-partner.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

Kadir Can

Onlar eski depolar. Sen Precise Pangolin(12.04) kullanıyorsun, onlar ise Lucid Lynx(10.04)'e aitler.
O depoları kaldırırsan sorun olmayacaktır.

shox

forumda birkaç konu okudum oradakileri uyguladım ama sonuç alamadım. Nasıl kaldırmalıyım acaba?

heartsmagic

Depoları nasıl ekledin? Temel yöntem şudur: Nasıl eklediysen öyle kaldırabilirsin. Eğer elle sources.list dosyasına girdiysen yine elle kaldırabilirsin. PPA ekleme yoluyla eklediysen depo yöneticisi ile kaldırabilirsin. Uygulama Merkezi açılmıyorsa ctrl+alt+t ile uçbirimi aç ve:

software-properties-gtk komutunu yürüt. Buradan Diğer Yazılımlar bölümüne git ve eklediğin depoları kaldır. Her şeye sıfırdan başlamak gibi bir çözümümüz de var aslında. Ancak bazı depolarım kalsın istiyorsan onu yapmayalım. Eğer depolar önemli değil ben her şeyi yeniden yaparım diyorsan.

1.
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*
Dikkat et, komutu kopyalayıp yapıştır.

2. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=417.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kadir Can

sudo gedit /etc/apt/sources.list komutunu işlettikten sonra açılan pencerede sonradan eklediğin satırları silip kaydetmelisin.
Sonra sudo apt-get update omutuyla depoları güncellemelisin.

shox

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Temmuz 2012 - 15:01:01
Depoları nasıl ekledin? Temel yöntem şudur: Nasıl eklediysen öyle kaldırabilirsin. Eğer elle sources.list dosyasına girdiysen yine elle kaldırabilirsin. PPA ekleme yoluyla eklediysen depo yöneticisi ile kaldırabilirsin. Uygulama Merkezi açılmıyorsa ctrl+alt+t ile uçbirimi aç ve:

software-properties-gtk komutunu yürüt. Buradan Diğer Yazılımlar bölümüne git ve eklediğin depoları kaldır. Her şeye sıfırdan başlamak gibi bir çözümümüz de var aslında. Ancak bazı depolarım kalsın istiyorsan onu yapmayalım. Eğer depolar önemli değil ben her şeyi yeniden yaparım diyorsan.

1.
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*
Dikkat et, komutu kopyalayıp yapıştır.

2. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=417.0

2 numaralı link ile sorunu çözmüş bulunuyorum ama son bi soru daha. Bu 2. linkte verilen depo hollanda deposu türkiye deposu ile arasında bir fark varmı var ise hangisini kullanmalıyım.

heartsmagic

Aralarında temel bir fark yok. Ben daha hızlı ve daha az sorun yaşattığı için Hollanda yansılarını kullanıyorum. Türkiye yansılarında ne yazık ki ara ara sorunlara denk geldim. Hollanda değil başka bir sunucu da tercih edilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shox

teşekkür ederim yardımlarınız için.