[Çözüldü] Hangi masaüstünü kullanmalıyım?

Başlatan shox, 09 Temmuz 2012 - 13:12:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

Sizce hangi masaüstünü kullanmalıyım? Birbirlerine göre artıları eksileri nelerdir?

Ben Unity'e daha ılımlı bakıyorum ama şu anda Gnome kullanıyorum. Eğer Unity'e geçmek istersem sorun yaşamamak için ne yapmalıyım, nasıl geçebilirim?

krwlng

Bu sorunun cevabını tam olarak almanız zor, çünkü Gnu/Linux dağıtımlarında masaüstü seçimi çok farklı bakış açılarını ve tercihleri beraberinde getirir, 10 seneden fazladır Gnu/Linux kullanan fakat hala masaüstü seçiminde kararsız kalan insanlar var, bu açıdan en iyi yöntem deneyerek hoşunuza gideni kullanmanız. Temel olarak sistem aynı sistem, görsellik ve varsayılanlar farklı sadece.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

arpia

@krwlng çok haklı, ben Unity'yi önce sevmeyip sonra vazgeçemeyenler kısmındayım :)
Sorun yaşamamak için bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer sorun yaşarsanız çözümüne bakabilirsiniz.

shox

Peki masaüstü değişimleri nasıl yapılıyor Ubuntu'da?

arpia

Kullanıcı giriş ekranında ki Ubuntu logosuna tıklayarak seçebilirsiniz.

shox

Orada sadece Ubuntu ve de Ubuntu 2D var, Unity göremiyorum.

arpia

Önce istediğiniz masaüstü ortamını kurmanız lazım :)

shox

unity kurulu diyor ama o listede yok.

Kadir Can

Ubuntu'yu seçerek girdiğinde Unity gelmiyor mu?

shox

sanırım gelmiyor ben daha yeniyim o kadar anlamıyorum ne yazıkki. Daha açıklayıcı sorarsanız memnun olurum. Zaten yazılım merkezinidse çökerttim sanırım ne yapacağım bakalıum :(

Kadir Can

11.04 veya daha üstü bir sürümü kurduğunu düşünüyorum. Eğer böyleyse ve kalıp olarak özel bir şey seçmediysen(Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu ...) kullandığın masaüstü Unity'dir.
Yazılım merkezi ile ilgili sorunu başka bir başlıkta sorup tam olarak ne olduğunu açıklamalısın. Bir çözüm mutlaka bulunur. ;)

shox

Alıntı yapılan: Kadir Can - 09 Temmuz 2012 - 14:32:59
11.04 veya daha üstü bir sürümü kurduğunu düşünüyorum. Eğer böyleyse ve kalıp olarak özel bir şey seçmediysen(Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu ...) kullandığın masaüstü Unity'dir.
Yazılım merkezi ile ilgili sorunu başka bir başlıkta sorup tam olarak ne olduğunu açıklamalısın. Bir çözüm mutlaka bulunur. ;)

Sürüm olarfak 12.04 kullanıyorum.

Yazılım merkezi ile sorunum için bir başlık açtım.Yardım beklişyorum artık :)

heartsmagic

@shox, bu soru forumda defalarca sorulan sorular arasında. Değişen tek şey belki masaüstü olarak, daha doğrusu masaüstü kabuğu olarak seçenekler arasında Unity girmiş olması. Bu bağlamda da sorular soruldu, "Gnome-Shell mi Unity mi" gibi. Fakat arkadaşlar söylediği üzere bunun bir cevabı yok. Haliyle senin bu konuda biraz zaman geçirmen lazım.

Önce bazı temel meseleleri düzeltelim. Gnome masaüstü uygulamasının adıdır. Temelde Gnome kullanıyoruz hepimiz. Fakat bazılarımız kabuk olarak Unity, bazılarımız Gnome Shell kullanıyor. Sen "Gnome kullanıyorum" demişsin. Evet, hepimiz Gnome kullanıyoruz. Ancak 12.04'ü kurduysan ve üzerine kendin Gnome Shell kurmadıysan Unity kullanıyorsun demektir. Giriş Yöneticisi üzerinde gördüğün Ubuntu ismi Unity kabuğuna işaret eder. Kısacası senin kullandığın şey Unity'nin ta kendisi. Ek olarak Gnome Shell görmek istiyorsan onu kurmalısın. Forumda anlatımları mevcut.

Eğer bu konuda yapılan açıklamalar yeterli olduysa lütfen başlığı Çözüldü olarak etiketle. Zira ucu bucağı olmayan yerlere gidiyor bu türde başlıklar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shox

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.