İdm gibi indirme programı ?

Başlatan casper53, 09 Temmuz 2012 - 12:32:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

Hocam linux özgürlük sen yaz ben karar vereyim uygun mu değil mi?  ;D ;D ;D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

ata1

ahmet anlamadığın şey şu senin karar vereceğin bir şey değil aslında . cokomoko nun  yazdıklarını can alıcı oku

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: ata1 - 21 Ocak 2016 - 20:53:54
ahmet anlamadığın şey şu senin karar vereceğin bir şey değil aslında . cokomoko nun  yazdıklarını can alıcı oku
[/quote
Okudum ama merak da ediyorum.Test etmek istiyorum. ;)
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

Kaleihan

Alıntı yapılan: neynefes - 21 Ocak 2016 - 15:59:03
Linux tarafında flareget idm ile aynı fonksiyonu yerine fazlasıyla getiriyor.

Şöyle bir uyarı çıktı. REsmi siteden indirmiştim. Sizce bu uyarıyı önemsemem gerekiyor mu ?

neynefes

Normal depolarda olması gerek flareget. Siteden indirmeyin. Birde oradan deneyin.

Kaleihan

Depoda bulamadım.  "flareget" yazıyorum bir şey çıkmıyor. Ne yazmalıyım ?

heartsmagic

@cokomoko, ben de merak ettim uygulamayı açıkçası :) Söylediğin meselelerin de fazlaca bir sorun olacağını sanmıyorum. Zira, karşı taraf zaten belirli bir hıza ve bant genişliğine sahiptir. Bizlerin de haliyle bir indirme hız sınırı var, ne yaparsak yapalım bu sınırı geçemeyiz. Kötü niyetli olayları bertaraf etmek karşı tarafın yükümlülüğü olsun, eğer uygulama "salt indirme" üzerine bir uygulama ise bence paylaşılmasında bir sorun olmaz.

Kötü niyetten kastım da aynı paketi yüz farklı paralel koldan sürekli indirmeye çalışmak gibi sırf karşı tarafı yorma amaçlı girişimler. Öteki türlü bir indirme uygulaması ne yapabilir ki karşı tarafa? Kaldı ki aynı işi ben farklı bir uygulama ile de yapabilirim. Karşı tarafın cevap vermemesi konusundan emin miyiz? Bazı uygulamalar kendi bağlantımızı tıkıyor sonra karşı taraf cevap vermiyor gibi oluyor hani, onun gibi bir şey olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cokomoko

O yüz koldan indirdiği için söylemiyorum, zaten yanlış hatırlamıyorsam programı yapan çok fazla koldan indirilmemesine yönelik bir uyarı da yapmıştı, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Birkaç senedir de yeni sürümü çıkmadı.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ahmet_matematikci

@cokomoko idm gördüğüm en hızlı indirmeyi yapıyor. Galiba sizin bahsettiğiniz 10 farklı koldan indirme yapıyor. Ama bir sunucu mutlaka önlemini almıştır.

ekremsenturk

100 ayrı bağlantıdan da indirme yapsa, kendi bağlantınızın indirme hız sınır ile sınırlanırsınız. Linux'ta varsayılan olarak wget kurulu geliyor. Bence daha iyisi de yok.

ahmet_matematikci

@ekremsenturk hocam wget de nasıl video indiriyorsunuz?
Eleştirmek için söylemedim unity de arattım wget fiye bir program çıkmadı ;D

seron

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 22 Ocak 2016 - 11:21:42
@ekremsenturk hocam wget de nasıl video indiriyorsunuz?
Eleştirmek için söylemedim unity de arattım wget fiye bir program çıkmadı ;D
http://linuxnotlari.com/wget-nedir-nasil-kullanilir/
Terminalden şeyttiriliyor. Güzel aslında. ben de bu aralar terminal öğrenmeye başlamışken şunu bir deneyeyim olmadı.

cokomoko

Yakında bir anlatım yapacağım, idm'den daha iyi olup olmadığını göreceğiz.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ahmet_matematikci

@cokomoko takipte olacağım bak hatırlatırım. ;D
Ya sana @cokomoko yerine @mokoko diyebilir miyim? ;D
Hem söylemesi kolay hemde fıkrası komik aklıma geldikçe gülüyorum. ;D ;D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2016 - 13:00:56

@seron hocam linki inceliyorum.
orada video indirme yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2016 - 13:06:48

wget ile video indirmenin türkçe anlatımı da yok. Bilen biri yaparsa güzel olur.

phibershini

Alıntı yapılan: seron - 21 Ocak 2016 - 16:09:18
Alıntı yapılan: phibershini - 21 Ocak 2016 - 14:59:07
(...) adamlar hiç uğraştırmamış uzantıyı ekle , videoya tıkla , sağ üste bildirim gelsin , onayla. Bitti :D
Sende neden öyle çalışıyor? Ben o dediklerini yapmıyorum bile: ilgili sayfaya geldiğimde video download helper'ın gri topları renkli oluyor ve yakaladığı video adedine göre rakam çıkıyor. simgesine tıklatıp istediğim çözünürlükte olanına tıklıyorum, tamam. yok adres yapıştır yok vb yok?

IDM güzel bir indirici evet. Ben onun en çok hız sınırı ayarlanabilmesini seviyor(d)um. Haram yazılımlara tevbe edince benzeri XDM'ye geçmiştim. Şimdi ise söz konusu eklentiyi kullanıyorum.

Kget şu anda sistemimde kurulu ve ayarlarda "hız sınırlaması" seçeneği var; ancak çalışmıyor. Daha doğrusu sınırlamıyor. Ben genellikle kişisel dizüstü'mle tanıdık bir internet kafeden bağlanıyorum. Eğer indirme hızımı sınırlamazsam windows-oyun canavarları(çocuklardan bahsediyorum) "bağlantı gitti" diye feryadetmeye başlıyor. O yüzden grafik arayüzden hız limiti konabilen bir yazılım biliyorsanız lütfen buradan bildirin.

"tamam , yok adres yapıştır yok vb yok" cümlesini tam anlayamadım. İkimizde aynı şeyi yapıyoruz zaten bendede renkli top oluyor tıkla onayla bitti işte :)

fsutil

Alıntı yapılan: ata1 - 21 Ocak 2016 - 16:20:43
4kvideodownloader  depomuzda var @asia ama üceretli galiba yanılmıyorsam denemedim sadece gözüme çarptı dün

hocam bu programı denedim şimdi oldukça güzel. Flareget ile indiremediğim bazı youtube videolarını bu sorunsuz indiriyor. Örneğin Rihanna - Diamonds u flareget indirmedi, ama bu indirebiliyor, daha çok sevdim

seron

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 22 Ocak 2016 - 12:59:22
@seron hocam linki inceliyorum.
orada video indirme yok.
Evet orada esasen ISO indirme anlatılmış ama video URL'si yazılırsa indirebilir belki. Benim şu anda deneyecek vaktim yok, yapabilen varsa anlatırsa seviniriz.

Alıntı yapılan: phibershini - 22 Ocak 2016 - 13:07:35
"tamam , yok adres yapıştır yok vb yok" cümlesini tam anlayamadım. İkimizde aynı şeyi yapıyoruz zaten bendede renkli top oluyor tıkla onayla bitti işte :)
Tamam, o zaman sıkıntı yok yanlış anlaşılma var. Ben de sizinki farklı mı çalışıyor acaba dediydim.

Alıntı yapılan: Asia - 22 Ocak 2016 - 13:36:09
hocam bu programı denedim şimdi oldukça güzel. Flareget ile indiremediğim bazı youtube videolarını bu sorunsuz indiriyor. Örneğin Rihanna - Diamonds u flareget indirmedi, ama bu indirebiliyor, daha çok sevdim

Arkadaşlar şunu belirtmezsem rahatsız olurum:

Youtube, lisanslı içerikleri koruyor. Bu içerikler, hemen hemen hiçbir video indiricisi ile indirilemiyor, yazılım size indirmenin başarısız olduğunu söylüyor ya da 3-5KB lik video ile alakası olmayan bir dosya iniyor. İşte bunun nedeni korsanın önüne geçmek. Eğer alternatif indiricilerle bu korunan içerikleri indirebiliyorsanız bu bir avantaj değildir. Tabi siz bilirsiniz.

Yani eğer indirme yöneticiniz bir içeriği indirmekte başarısız oluyorsa biliniz ki onu indirmemelisiniz. Kimsenin özel tercihlerine karışamayız ama lütfen telif hakkıyla korunan içerikleri indirmeyin, kopyalamayın ve dağıtmayın. Dükkanınız, mağazanız vb varsa, burada dinlettiğiniz müzikler, izlettiğiniz videolar için de telif parası ödemeniz gerekiyor, bilginiz olsun. Yani siz o CDye veya DVDye para vermişsinizdir; sadece siz faydalanabilirsiniz. Eğer kamuya izletecek ya da dinletecekseniz ayrıca telif parası ödemelisiniz. Yarın öbür gün bir denetim ya da baskın olursa ciddi cezaları vardır hapis ve 25-30 bin TL civarında!

Bunun bu başlıkla alakası yok gibi duruyor ama "indirme işi" söz konusu olunca belirtmemek olmaz.

cokomoko

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 22 Ocak 2016 - 12:59:22
@cokomoko takipte olacağım bak hatırlatırım. ;D
Ya sana @cokomoko yerine @mokoko diyebilir miyim? ;D
Hem söylemesi kolay hemde fıkrası komik aklıma geldikçe gülüyorum. ;D ;D

wget ile video indirmenin türkçe anlatımı da yok. Bilen biri yaparsa güzel olur.

mokoko olmaz, cokomoko demeye çalış, ya da birşey deme.
Akşam bir iso kalıbı veya video çekeceğim, anlık hızını göreceksin. Tabi kyk wifi'de sn.de maksimum hız, idm ile 400kb-300kb görüyorum, bu programla indirirken, bazen 1mb gördüğüm veya ona yakın gördüğüm oldu. Bir gif atacağım hatta pacman'a da bağladım bu indirme yöneticisini, ona ilişkin bir örnek de olacak.
wget ile video indirmek için flashgot'a tanımlamanız yeter, çoğu şeyi flashgot yardımı ile yakalar, you tu be videoları dahil.

seron

merhaba @cokomoko :)

Benim yukarıdaki sorum askıda kaldı... Kullandığım kget ve flareget indirme hızını sınırlamıyor. Benim derdim yüksek hız değil; ayarlanabilir hız. Çünkü bağlandığım yerde interneti başkalarıyla paylaşıyorum ve diğer kullanıcıları rahatsız etmek istemiyorum.

Sen bu işten anlıyor gözüküyorsun. Ucundan bir anlat hele. :) Şayet terminalle bu yazıımları kontrol edebileceksem yapalım?

ahmet_matematikci

@cokomoko derim alınmak yok benimki sadece öneri idi :D ;)
@seron xdm de vardı sanırım hız sınırı video dışında diğer indirmelerde de wget de konulabiliyor.

naklov

Alıntı yapılan: seron - 22 Ocak 2016 - 11:45:50
http://linuxnotlari.com/wget-nedir-nasil-kullanilir/
Terminalden şeyttiriliyor. Güzel aslında. ben de bu aralar terminal öğrenmeye başlamışken şunu bir deneyeyim olmadı.

bu ayrıntıları bilmiyordum aldım favoriye teşekkürler @seron
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

cokomoko

İşte size bir deneme farkı görün, ilkinde bahsettiğim program, ikincisinde wget kullanıyorum, hem conky hem de terminalde indirme süreci sn.de kaç kb veya mb görünüyor, ayrıyeten idm'de bu ağ üzerinde bir sn olsun, 1mb hiç görmedim.Program yavaş yavaş hızlanıyor, idm gibi çok kollu indiriyor, avantajı bu. Ufak tefek problemleri var, gelişimi durmuş durumda.

Son olarak bir de pacman'a bağlamıştım bu programı, orada 4 koldan indirmeye ayarlı ki fazlasıyla da yetiyor 4 kol, buyrun:

Denemek istiyordunuz, hepinizin yerine denedim  :) Merakınızı umarım tatmin etmiştir.  :D

fsutil

@cokomoko , sizin internet paketiniz kaç mbps ?

ahmet_matematikci

Programın adı ne ellerine sağlık  bu arada

cokomoko

Kykwifi yani kyk yurt interneti ama maksimum herkes 400-300kb görür, biraz lanet bir ağdır, yavaşlığından dolayı, tabi bu programla 1mb veya ona yakın indirme hızı görüyorum. Aslında benim temel sıkıntım bu ağda curl ve wget ile paket dosyalarını çok geç çekmemdi, bu programı pacman'a bağlayarak temel sorunumu çözmüş oldum, birkaç ay önce.Eve gidince bir de o ağda deneyeceğim.
Ha bir de bazen ben bu programla ağdan dosya çekerken aynı odamdaki arkadaşların neti bariz yavaşlıyor, bazen sitem ediyorlar bana, çık ağdan diye, neti emdin diye, acayip eğleniyorum o zaman  ;D ;D ;D Bazen sırf şaka olsun diye /tmp geçip (tmp ram'e bağlı) rastgele iso veya video çekiyorum, feryadlar başlıyor. :D :D :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ocak 2016 - 18:09:28

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci - 22 Ocak 2016 - 17:58:49
Programın adı ne ellerine sağlık  bu arada

Adı lazım değil baş herfi ben  ;D