[Çözüldü] Dosya silme hatası

Başlatan Serdar21, 07 Temmuz 2012 - 21:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serdar21

iyi çalışmalar arkadaşlar

ben ev dizininde bulunan tmp adlı bir dosyayı silmeye çalışıyordum bir program oluşturmuştu onu ve boyutu 5 gb kadardı çalışmayı iptal ettim programıda sildim ama o tmp hala duruyordu ve içindeki dosylarda duruyordu diskimde yer kaplamasını istemediğimden dosyayı silmeye çalışıyordum ama silinmiyordu dosya sahibi olmadığım için filan dosya haklarına sahip olduğumda yine silemiyordum bende "gksu nautilus" komutu ile sildim dosyayı daha doğrusu çöpe taşı vardı öyle yaptım silindi o tmp dosyası ama boş alan aynı sürücüde, acaba o dosyalar farklı bir çöp kutusunamı gitti nasıl bulup silebilirim onları ?

hckr

Zannediyorum ki root kullanıcısının çöp kutusuna gitmiştir. gksu nautilus u çalıştırıp Çöp kutusuna bakar mısınız?Açılan pencere üzerindeki çöp kutusuna bakınız.

Serdar21

Düşündüm onu baktım ama ona girmeye çalıştığımda dosyanın içeriği görüntülenemiyor diye bir hata penceresi geliyor

hckr

Alıntı yapılan: Serdar21 - 07 Temmuz 2012 - 21:54:52
Düşündüm onu baktım ama ona girmeye çalıştığımda dosyanın içeriği görüntülenemiyor diye bir hata penceresi geliyor
Neye girmeye çalıştığınızda hata veriyor anlayamadım.Çöp kutusuna mı?Düzenleme:Evet.
Yeni düzenleme
Bakınız: http://askubuntu.com/questions/54692/how-to-recover-a-file-which-was-removed-in-nautilus-when-running-as-root yeşil ikonlu cevap uygulanmış sanırsam :) .
Kolay gelsin

Serdar21

tamamdır sağol hckr yardımın için, root/.local/share/Trash/files/ içindeydi dosyalar sildim yer açıldı sorun çözüldü :)

İyi çalışmalar...

hckr

Alıntı yapılan: Serdar21 - 07 Temmuz 2012 - 22:21:57
tamamdır sağol hckr yardımın için, root/.local/share/Trash/files/ içindeydi dosyalar sildim yer açıldı sorun çözüldü :)

İyi çalışmalar...
Önemli deği sorun çözüldüyse ne mutlu.