[Çözüldü] Kullanıcı Grubu Sorunu

Başlatan zeusmaster, 07 Temmuz 2012 - 14:48:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

Server'da kendi hesabım üzerinden tüm kullanıcı dosyalarına erişip istediğim değişikliği yapmak istiyorum ama bir yerde bir sorun var.
bahdem@zeus:~$ id bahdem
uid=1000(bahdem) gid=1000(bahdem) gruplar=1000(bahdem),0(root),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),113(lpadmin),114(sambashare)
Up and Running...

burk

@bahdem konuyu "Sunucular" bölümüne taşıdım.

arpia

sudo -i
işinizi görmüyor mu?
bahdem kullanıcısına bu kadar yetki vermeyin, sonra tehlike arz edip yüz bulursa, astar istemesin :)

zeusmaster

@arpia, konsol üzerinden yaparken değil de, nautilus tan "server'a bağlan' üzerinden yaparken sorun yaşıyorum. root yetkilerine sahip olmama rağmen,nautilus ile bağlandığımda, neden x kullanıcısının dosyaları üzerinde değişiklik yapamıyorum?
O zaman kizdirmasınlar beni de astar istemiyeyim :)
Up and Running...

arpia

Sevgili @bahdem, sizin kullanıcı hesabınız birinin elinde olursa, sakıncalı olması manasında yazmak istedim. Aman yanlış anlaşılmasın :)
gksu nautilus
ile açıyorsunuz ve kullanıcı dosyalarında değişiklik yapamıyor musunuz? Doğru mu anladım.

zeusmaster

@arpia, yok hocaom öyle değil. Konsol üzerinden düşünmeyiniz. Normal kendi masaüstünüzde iken, bir dizin açıp Dosya>Server'a Bağlan yolunu izleyip uzak masaüstüne ulaştığımda yapamıyorum :)
Up and Running...

arpia

Karşı tarafta samba yoluyla mı paylaşıyorsunuz ? Dosyaya herkes mi yazacak yoksa siz mi yazmak istiyorsunuz ?
Uzak masaüstü mecaz anlamda mı? Yoksa dosya paylaşımı ile değil de bir programla uzak masaüstü mü yapıyorsunuz? Yoksa benim şuan anlamam da bir sıkıntı mı var :)

zeusmaster

@aripa, sorun benim anlatamamdır :) Üzerinde 12.04 server olan bir makine var. Bunun admini benim. Konsol üzerinden bu makinaya bağlandığımda root olup herşeyi yapıyorum. Şimdide diyorum ki; örneğin bazı kullanıcıların dizinlerinde değişiklik yapayım ama konsoldan değil. kendi makinamdan normal bir dizin açıp sol üstteki menülerinden "server a bağlan" seçeneğini kullanarak yapayım bunu :) kendi makinamdaki dosyaları bu şekilde sürükle bırak yaparak kopyalayacağım :-)
Up and Running...

arpia

Hiç denemedim o şekilde fakat "Sunucuya Bağlan" kısmından Tür'ü SSH seçip, yolu belirttikten sonra kullanıcı adı (root) ve parolayı girip denediniz mi?

zeusmaster

Alıntı yapılan: arpia - 08 Temmuz 2012 - 00:10:31
Hiç denemedim o şekilde fakat "Sunucuya Bağlan" kısmından Tür'ü SSH seçip, yolu belirttikten sonra kullanıcı adı (root) ve parolayı girip denediniz mi?
İşte hep öyle yapıyorum ama olmuyor :) Anca konsoldan bağlanıp root olunca oluyor :)
Up and Running...

arpia

@bahdem o zaman samba kurulu değilse eğer samba kurup paylaşımdan yapılabilir. Başka kolay yollarda denenebilir ama ancak Pazartesi işe gidince deneyebilirim.
Fakat samba tarafından gidilebilir eğer acilse. Hiç denemediğim bir şey fakat yakın zaman da bende aynından yapmam gerekiyor şirket için :)
Gerçi bir arkadaşın ısrarı üzerine OpenSUSE üzerinden gitme ihtimalimde var ama hiç niyetli değilim :)

zeusmaster

@arpia, hocam acil birşey değil. Zaten her işimi konsol üzerinden yapıyorum :) O tarafta da herhangi bir sorun yok. Düz mantık olarak bahdem root haklarına sahip. Naısl bağlanırsam bağlanayım herşeyi yapabilir diye düşünmüştüm :)
Up and Running...

arpia

"Secure shell client and server" ssh kurup dener misin aynı yöntemi?

zeusmaster

@arpia, telefonumdayım şu an ve kumsalda :) Pazartesi artık iyice kurcalarım :) Ona göre yazarım. Sizde zaten o zamana bakarsınız :)
Up and Running...

arpia

@bahdem, denize girip 200 metre ileride boy verir misin :)
İyi tatiller bu arada :)

zeusmaster

@arpia, 1 günlük bir kaçış işte teşekkürler :) Yarın sabah dediğinizi yapacağım bakalım boy ne kadar :)
Up and Running...

arpia

@bahdem, bu arada ben denedim bağlandım sorunsuz olarak.
Sunucu üzerinde,
/etc/ssh/sshd_conf içinden "PermitRootLogin" no yaparsın güvenlik açısından.
sudo service ssh restart

Not: Sorun çıkarsa,
Sunucu üzerinde,
sudo useradd -G ssh bahdem

zeusmaster

@arpia, hocam değişiklik olmadı.
Alıntı Yapbahdem@zeus:~$ sudo nano /etc/ssh/sshd_config
bahdem@zeus:~$ sudo service ssh restart
ssh stop/waiting
ssh start/running, process 25231
bahdem@zeus:~$ sudo useradd -G ssh bahdem
useradd: user 'bahdem' already exists
Up and Running...

arpia

Alıntı yapılan: arpia - 08 Temmuz 2012 - 00:40:55
Kurulumu yaptın mı @bahdem?
Sen 200 metre ileride boy vermedin mi? Nasıl hala cevap yazıyorsun :D

zeusmaster

@arpia, hocam bağımlılık böyle birşey :) Bilgisayarımdan olmasa bile telefonumdan bağlanıp kurcalıyorum server'ı :)
Up and Running...

arpia

Doğru söylüyorsun :) Peki kurulumu yapmışmıydın? Ben de arada sorumu yineleyim :)

arpia

heartsmagic

Ben de ekleme yapayım. Kurulumdan sonra aslında hiçbir ayar yapmadan SSH ile bağlanıp yapabilirsin istediklerini.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

@arpia, denedim hocam bir değişiklik yok :) Konsol üzerinden ssh la bağlandığımda herşeyi yapabiliyorum ama Dosya>Server'a Bağlan ile bağlandığımda kendi hesabım hariç hiçbir dosyayı değiştiremiyorum.
Up and Running...

arpia

Peki cevap alamadığım için son kez sorma ihtiyacı duyuyorum :)

Alıntı yapılan: arpia - 08 Temmuz 2012 - 14:19:34
Alıntı yapılan: arpia - 08 Temmuz 2012 - 00:40:55
Kurulumu yaptın mı @bahdem?

Not: Denedim derkeni, kurulumu yapıp öyle denemiş olabilirsin tabi :) Fakat bu durumda bende çalışıyor, sizde de çalışması lazım

Sunucu üzerinde,

iptables -L

çıktısını görebilir miyiz?
Boşuma çabalamayalım :)