[Çözüldü] "Bir program gibi çalışmasına izin ver" sorunu

Başlatan spike, 07 Temmuz 2012 - 13:40:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spike

forumda aradım ve bir sonuç alamadım. o yüzden yeni bir konu açmak zorunda kaldım. (umarım doğru yere açmışımdır.)

ubuntu kullanmaya yeni başladım. photoshop'un linux muadillerini bir süre denedim ancak detaylı çalışmalarda arzu ettiğim verimi alamadım. belki de benim acemiliğimden kaynaklanıyordur ama... neyse, wine kurdum ve forumda anlatıldığı gibi photoshop.exe'ye sağ klikle özelliklerine girdim. burada "bir program gibi çalışmasına izin ver" kutucuğunu tiklemem gerektiği söyleniyordu. ancak kutucuğu tiklememden bir saniye sonra tikin kalktığını gördüm. ne yaptıysam da beceremedim.

bu arada yüklemeye çalıştığım program: photoshop cs3

hckr

GIMP iyidir aslında 2.8 sürümüyle birlikte daha da iyi oldu ancak Photoshop yazılımından daha farklıdır alışırsanız sorun olacağını zannetmiyorum.
Burada tüm Photoshop sürümleri için Wine ile çalışıp çalışmadığını gösteren bir liste var.
Bu arada kurulum dosyalarını C:\Program Files içine attınız mı?

spike

hayır, tahmin edebileceğinden daha acemi bir kullanıcıyım. şimdi o şekilde tekrar deneyeceğim.

arpia

spike

ersinkandemir

Where there's a shell, there's a way.

hckr

Alıntı yapılan: spike - 07 Temmuz 2012 - 14:19:31
teşekkür ederim. sorun çözüldü.
Bu arada lisanslı sürüm kullanmıyorsanız özellikle GIMP'i tavsiye ediyorum.

spike

Alıntı yapılan: hckr - 07 Temmuz 2012 - 14:27:46
Alıntı yapılan: spike - 07 Temmuz 2012 - 14:19:31
teşekkür ederim. sorun çözüldü.
Bu arada lisanslı sürüm kullanmıyorsanız özellikle GIMP'i tavsiye ediyorum.

gimp 2.8 sürümü yüklü ancak alışmam ve etkin olarak kullanmam zaman alacak. ay sonuna yetiştirmem gereken bir proje var. o yüzden photoshop acil ihtiyacımdı. zaman içerisinde gimp'e alışıp onu kullanmaya başlarım umarım.