Yazılım Yükleyemiyorum

Başlatan semihkuldas, 04 Temmuz 2012 - 05:41:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

semihkuldas

iyi sabahlar . Aynı sorun bendede yaşanıyor az önce yaşadım format atmak zorunda kaldım. Şİmdik tekrar aynı sorun yaşıyorum. 3-4 Saattir arıyorum çözüm bulamadım. Şu anda ubuntu yazılım merkezinde 1tane dosya iptal edilmeye çalışılıyor ama sabit kaldı iptal edilmiyor ve doğal olarak hiçbirşey yükliyemiyorum

semihkuldas

Öncelikle *herkese Selamlar. Forumda aranıza yeni katıldım. Bugün Linux kullanmaya başladım. Bugün Yazılım Merkezinden program indirirken program takılı kaldı ve ben bilgisayarı yeniden başlattım ama başka hiçbir program yüklenmiyordu çünkü diğeri iptal olmamıştı . Hiçbir türlü iptal edemedim ve format atarak bu sorunu çözmüştüm. Ama şimdik tekrar başıma geldi bu sorun nasıl çözebilirim diye 4-5 saattir arıyorum ama hiçbiryerde sorun çözümünü bulamadım. Mutlaka birisinin başına gelmiştir ama belkide doğru arama yapamadım .

Şu anda yazılım merkezine girdimde İlerleme butonuna basıyorum ve "Arıyor" "Değişiklikler Uygulanıyor" yazıyor  " X " butonuna basıncada iptal ediliyor yazıyor ve sabit kalıyor

seemih@ASUS-K53SV:~$ sudo dpkg --configure -a
[sudo] password for seemih:
update-notifier-common (0.119ubuntu8.4) kuruluyor...
ttf-mscorefonts-installer: downloading http://downloads.sourceforge.net/corefonts/andale32.exe

Bu dosyayı indirmeye çalışıyor ama böyle takılı kalıyor.

decent

Hoşgeldin @semihkuldas
Yapmak istediklerimizi uçbirimden takip edebiliriz.

Yazılım Merkezinde bu tarz sıkıntılar oluyorsa Synaptic yükleyip kullanabilirsin.

Uçbirimden,
sudo apt-get install synaptic ubuntu-restricted-extras
komutunu yürütebilirsin.

Yazılım Merkezini uçbirimden başlatıp karşılaşılan hataları görebiliriz.
software-center

bytan

@semihkuldas,

Sisteme ait istenen çıktıları sen de buraya aktarabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

semihkuldas

software center yazınca bunlar cıkıyor. Buyrun

2012-07-04 17:10:35,255 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - setting up proxy 'None'
2012-07-04 17:10:35,258 - softwarecenter.db.database - INFO - open() database: path=None use_axi=True use_agent=True
2012-07-04 17:10:35,473 - softwarecenter.backend.reviews - WARNING - Could not get usefulness from server, no username in config file
2012-07-04 17:10:35,571 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - show_available_packages: search_text is '', app is None.

(software-center:2639): LIBDBUSMENU-GLIB-WARNING **: Translation has an invalid value 'ltr(soldan sağa)' for default text direction.  Defaulting to left-to-right.
2012-07-04 17:10:35,791 - softwarecenter.db.pkginfo_impl.aptcache - INFO - aptcache.open()

bytan

Çıktısı ne diyor?

sudo apt-get update
sudo apt-get install -f

PF @ ST