windows'a geçiş sorunu

Başlatan darth vader, 02 Temmuz 2012 - 17:56:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darth vader

evet arkadaşlar daha yeni üyeyim.linux konusunda da acemiyim.yaklaşık 4 ay önce pardus yüklerken netbookumun d sürücüsü silindi.tekrar kazanabilmek için ubuntuyu tek işletim sistemi olarak yükledim.şu an harddisk tek bölüm 250gb.kişisel istekler nedeniyle windowsu geri yükleyip yanına ubuntu kurmak istiyorum ve yaklaşık 1 haftadır da xp,windows 7 ve windows 8 yüklemek için çok uğraştım.netbook olması sebebiyle iso dosyasını flash belleğime yazdırdım boot menüsünden de birincil boot aygıtını flash bellek seçtim fakat tanımadı.siz değerli linux ustalarının bana yardımcı olacağını düşünüyorum.saygılar...

ersinkandemir

ISO dosyasını nasıl yazdınız belleğe? Bu arada bu tarz başlıkları pek sevmiyoruz. "Acil, yardım" gibi kelimeler ve farklı farklı şekiller eklemenize gerek yok. :)
Where there's a shell, there's a way.

darth vader

pardon,1 haftadır bayağı uğraştım da acelem o yüzden.usb trasfer 301 diye bir programla iso kalıplarını flash belleğe yazdırmıştım.

ersinkandemir

Şu an Ubuntu'dasınız yanlış anlamadıysam.
sudo apt-get install unetbootin
UNetbootin ile oluşturabilirsiniz.
Where there's a shell, there's a way.

darth vader

Evet hocam,programı indirdikten sonra ne yapmam gerekiyor?

if

@darth vader, Ubuntu üzerinden Windows kurulum medyası oluşturmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Windosw .iso kalıbını herhangi bir cd-dvd yazma uygulaması ile "Kalıbı diske yaz" seçeneğini kullanarak yazdırabilirsiniz.

darth vader

hocam programı anladım ne yapacağımızı da anladım.yalnız windows için olan 3 farklı iso kalıbını denedim olmadı.başka bir ubuntu sürümünün iso kalıbını denedim oldu.iso kalıplarında hata olmadığını düşünüyorum.sizce bu neden olabilir?

if

@darth vader, Windows kalıbında sorun varsa yapabileceğim bir şey yok. En düşük hızda yazdırıp deneyin.

bytan

Şu windows kalıpları meselesi göze batıyor. Umarım 3 tane lisanslı windows ürünün vardır.

Bir windows barındıran makine bul ve kendi uygulamasını kullan:

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Eğer halen sorun yaşıyorsan, buradan daha fazla yardımcı olamayız. Mümkünse google'dan ve windows forumlarından faydalan.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST