Gnome'den KDE'YE Geçtim ve kablosuz ağ kayboldu.

Başlatan canyildirim, 02 Temmuz 2012 - 10:27:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canyildirim

Arkadaşlar gnome'den kde'ye geçtim. İlk olarak kde desktop'dayken masaüstündeyken wiriless kablosuz baglantım kesildi. conneting Bağlantı türü olarak bi bir tek vpn çkıyor.
Local Yerel rj45 taksam belki onu da kabul ederdi, bilmiyorum. Ama wiriless kısmı silik duruyor. üzerine tıklayamıyorum. Log-on Giriş ekranında Gnome Desktop'u masaüstünü seçip Ubuntu ya log-on oluyorum giriyorum. Orda da aynı şekilde wiriless görunmuyor :o Yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler..

Düzenleme Notu: Türkçe karşılıkları olan kelimeler için İngilizce kullanmayın.

arpia

Merhaba @canyildirim, hoş geldin.
rfkill list
komutunun çıktısını buraya kod etiketi içinde geçer misiniz?

canyildirim

rfkill list;

1: hci0: Blutetoot
            Soft Blocked:   No
            hard Blocked:  No

arpia

Çıktıları kod etiketi içinde veriniz lütfen. Cevap yazarken üst kısımda # işareti şeklinde ki ibare kod etiketi ekler, arasına yapıltırabilirsiniz.

cat /etc/lsb-release
uname -a
lspci
lsusb
sudo lshw -C network

çıktıları ne diyor?

Birde diz üstü bilgisayar ise, fiziksel olarak kablosuz ağı kapatmak için bir şey varsa kontrol edebilir misiniz?
Sanki donanımsal olarak hiç görmüyor gibi... Yeni çıktılarla daha anlaşılır olacaktır.

canyildirim

Dediğin iyi hoş da Ubuntuda şuan internet olmadıgından yan bilgisayara bakıp manuel elle yazıyorm.
ilk kod
cat /etc/lsb-release ;
distrib_id=Ubuntu
Distrib_release=10.4
Distrıb_codename=ubuntu 10.04.4 LTS

uname -a
Linüx AdminHP 2.6.32-41 generic #91-Ubuntu SMP wed Jun 13:44:43 UTC 2012 i686 GNU/LİNUX
lspci
bu komut cok uzun o yuzden networkle ilgili kısmı yazıyorum
02.04.0 Network Controller:intel corporation PRO/wireless 2200BG {Calexico2] network connettion (rev05)

lsusb
Hp Bluetoots Module
linux foundation 1.1 root hub

sudo lshw -c network
burrda password istedi kurulum gibi bişe yaptı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2012, 11:21:54

Donanımsal bir sorun gibi değil ve wi-fi nin açık olup olmadıgını da controll kontrol ettim. Dün çalışıyordu sabah kubuntu ya geçince battı * her şey

arpia

Fiziksel demem de ki kasıt donanım sorunu olması değil, üzerinde kablosuz ağı kapatıp açmaya yaran bir tuş varsa onu deneyin şeklinde idi. Bir kaç saniye gecikmeli tepki verecektir. Bir kaç kez deneyin isterseniz.

iwconfig
ifconfig

sizin için biraz zor, çok çıktı istemek istemiyorum ama, bunu da alabilirsek güzel olur.

canyildirim

bende ondan bahsettim zaten. o tuşu kullanmayı biliyorum.sorun kubuntudan sonra gerçekleşti diyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2012 - 11:54:48

no wireless extensisons.

arpia

Şu şekilde bir öneri var,
sudo modprobe fsam7400 radio=1
Sizde kapalı gözüküyor, bu komut kablosuz ağ özelliğini açmaya yarıyormuş.
Bu işlemden sonra etkin oluyor mu acaba?

if

@canyildirim, Türkçe karşılığı olna kelimeler için İngilizce kelimeler kullanmayınız.

lsmod | grep ipw
iwconfig
iwlist scanning
sudo modprobe -r ipw2200; sudo modprobe ipw2200
tail -f /var/log/messages
çıktılarına bakayım.

canyildirim

Alıntı yapılan: arpia - 02 Temmuz 2012 - 12:19:48
Şu şekilde bir öneri var,
sudo modprobe fsam7400 radio=1
Sizde kapalı gözüküyor, bu komut kablosuz ağ özelliğini açmaya yarıyormuş.
Bu işlemden sonra etkin oluyor mu acaba?

merhaba maalesef bir çözüm olmadı.
İf,arkadaşın dediği yöntemleri yarın sabah almayı denicem.