V.Box Ubuntu 12.04 Cs 1.6 Sunucu Kurulumu

Başlatan bloodysawas, 01 Temmuz 2012 - 22:21:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bloodysawas

Arkadaşlar ben cs 1.6 sunucu kuracagım.Sabit ip satın aldım.VirtualBox dan Linux Ubuntu 12.04 LTS (32 bit) DIL TR kurulumu yaptim.Virtualbox dan çaliştırdım.Siyah bir ekran acıldı .Login pass yazdım .oraya burak@gizlikalsın : ~$ yazı *çıktı
Cs kurma istiyórum mesala aşagiya yazıyorum.

[burak@gizli:~$ mkdir /home/84
mkdir: ' /home/84 ' dizini oluşturulamıyor : Erişim engellédi
burak@gizli:~$ ]

Yazıyo Dizin oluşturmuyo erisim neden engelledi.
Vps almadım ama VirtualBox dan ubuntu kurdum

Düzenleme Notu: Komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanın.

KemalALKIN

Uçbirim üzerinde:

sudo -s
Enter
Şifre (görünmez)
Enter

Sonra da komutlara devam ediniz.
www.tckemal.ist

bloodysawas

Teşekkür ederim bunú yarın deneyecegim.Ben linux ubuntu kurdum.Oyun sunucu kurmak için Vps yapman lazım diyorlar bana.Ben virtualboxdan linux ubuntu kurdum Oyun sunucu kuramazmîyım.Ben vps almadım Virtual boxdan kéndim kurdum.

KemalALKIN

Valla o konularda bilgim malesef bulunmamakta. Sadece erişim engellendi hatası yetki yetmeyen komutlarda çıkar. O verdiğim komut ile root/super user yani yönetici yetkisine almış olduk işlemleri. Birde forumda sabit başlık vardı oradan bakınız sanırım tamda bu bölümde :).
www.tckemal.ist

burk

@bloodysawas başlığı değiştirdim, başlıkta o tür ibareler olmamasını istiyouruz. Ayrıca iletilierinizde Türkçe harfleri yerinde kullanırsanız sevinirim.

heartsmagic

@bloodysawas, sence bu iş bu kadar kolay olsaydı etrafta kaç tane sunucu olurdu?

Öncelikle madem ciddi bir iş için sistem kuracaksın sanal makine olayını unut. Tamam, daha uzman bir şekilde yaklaşsan olaya anlarım, örneğin Vmware ESX falan ancak o konular zaten son kullanıcı işi değildir. Kaldı ki mesele orada sanallaştırma yazılımı kadar donanıma da bakar. Haliyle sanal makineyi en azından devre dışı bırak, gerçek bir kurulum yap.

Fakat, oyun sunucularında makine, kurulum yapmak falan da bir yere kadar. Hangi internet kapasitesi ile hizmet vereceksin sen? Kaç kişi bağlanabilecek o makineye. Kısacası önceliğin bu olmalı. Sana herkes VPS al diyor, zira bağlantı genişliği olarak daha fazla imkâna sahip olursun demek istiyorlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.