Bluetooth üzerinden ses aktarımı

Başlatan Raven, 29 Haziran 2012 - 13:42:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Raven

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Telefonumu bilgisayarla eşleştirdim. Telefondan müzik dosyası açtığımda bilgisayarda çalması lazım. Çaldığı gözüküyor ancak ses çıkmıyor. Ses ayarlarından telefonumu seçtim fakat ses gelmiyor, herhangi bir oynatıcı üzerinden mi ses aktarımı yapılıyor?

burk

Alıntı YapTelefondan müzik dosyası açtığımda bilgisayarda çalması lazım.
Bu nasıl bir işlem?

mihtaroglu

Blueman bluetooth yöneticisi işine yarıyacaktır.

Raven

Alıntı yapılan: burk - 29 Haziran 2012 - 22:33:07
Alıntı YapTelefondan müzik dosyası açtığımda bilgisayarda çalması lazım.
Bu nasıl bir işlem?

Bu işlemi windows 7 üzerinden anlatayım. Telefon ile bilgisayar bluetooth üzerinden eşleştiriliyor ve telefondan çıkan ses bilgisayardan duyulabiliyor. Bu işlem esnasında media player otomatik açılıyor ve telefondan bir müzik dosyası açıp bilgisayardan dinleniyor veya telefon eller serbest (handsfree) modunda kullanılıyor. Gördüğüm kadarıyla ubuntuda da yapılabiliyor ancak işlem sırasında bilgisayardan ses gelmiyor nedense. Ekran görüntüsünde giriş seviyesi yazan yerdeki çubukların hareketlerini görüyorum yani çalan birşey var ama ses yok. Kip kısmındada yüksek uyumlu kaydetme, handsfree gateway ve çift katlı ses iletimi olmak üzere üç tane seçenek var, hepsini denedim ses alamadım.

ersinkandemir

Ubuntu'da, mikrofon gibi görev görüyor sanırım. Müzik açıkken, şunu deneyebilir misiniz?
gst-launch pulsesrc ! pulsesink
Where there's a shell, there's a way.

Tuxie

Ya bende birşey sorucağım.Diyelim ki cep telefonunda FM radyo özelliği var ve ben bunu bluetooth ya da diğer bir yöntemle bilgisayara bağlayıp acaba radyoyu bilgisayardan dinleyebilir miyim? Böyle birşey mümkün olabilir gibi geldi bana bluetooth ile bayağı bir işlem yapılabiliyor.
Fikirleriniz nelerdir ya da belki böyle birşey vardır ben bilmiyor olabilirim.

burk

@Tuxie bilgisayarlar radyo yayınını internetten alır, telefon ise anten kullanarak alır, bu başlıkta şarkılar telefonda olduğu için bilgisayarda da çalınabiliyordu.

Bu arada yeri gelmişken @Raven, son durum nedir?

furkankalkan

Bi aralar 5800 ımda da böyle bişeye kalkışmıştım ama ses alamamıştım :(
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ebubekirs

@Raven, bir de şöyle bir anlatım mevcut;

http://martin.zoller.tv/2011/10/07/audio-streaming-over-bluetooth/

Burada zaten son üç maddeye kadar gelmişsiniz. Son üç maddede de şöyle demiş;

pacmd

programa girdikten sonra,

list-sources

arından;

list-sinks

İlk listede "Bluetooth audio source" bulun demiş, muhtemelen cihazınızı bulacaksınız, ikinci listede de "ALSA sink".

Bunların başında birer numara olması lazım. Bu numaraları aşağıdaki koda uygun yerlere koyarak;

load-module module-loopback source=<Bluetooth audio source numarası> sink=<ALSA sink numarası>

işlemi tamamlıyoruz.

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Tuxie

Alıntı yapılan: dewilman - 02 Ekim 2012 - 21:39:36
Bi aralar 5800 ımda da böyle bişeye kalkışmıştım ama ses alamamıştım :(
Bilemiyorum o yüzden sorayım dedim.Çünkü mesela bazı  programlarla bilgisayar masaüstü ekranı olduğu gibi cep telefonunun ekranına yansıtılabiliyor media player vb. uygulamalar yönetilebiliyor.Benim kastettiğimde evet anten sayesinde internet olmadan mesela internet olmayan bir yerde cep telefonunun radyo özelliğini kullanarak sesi bilgisayardan verebilirmiyiz belki böyle bir uygulamada geliştirilebilir diye düşünüyorum tabi bu konularda hiçbir bilgim yok.Sadece fikir olarak  geldi aklıma. :)

kozanibo

Merhaba, kaç sürümdür kontrol ediyorum maalesef Ubuntu' da bluetooth acayip sorun oluşturuyor. Örnek verecek olursam bluetooth fare düzgün şekilde bağlanmıyor, doğrudur telefonu eklediğiniz zaman telefondaki ses bilgisayardan çıkıyor bunu kere başardınız diyelim ikinci defa yapmanız çok zor nedense hemen bozuluyor diğer bir husus telefonunuza dosya göndermek veya almak da tam anlamıyla çalışmıyor. Hatta 12.10 bluetooh yüzünden kilitleniyor. :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Aralık 2012 - 18:36:42

Alıntı yapılan: Tuxie - 01 Ekim 2012 - 12:44:48
Ya bende * bir şey sorucağım.Diyelim ki cep telefonunda FM radyo özelliği var ve ben bunu bluetooth ya da diğer bir yöntemle bilgisayara bağlayıp acaba radyoyu bilgisayardan dinleyebilir miyim? Böyle * bir şey mümkün olabilir gibi geldi bana bluetooth ile bayağı bir işlem yapılabiliyor.
Fikirleriniz nelerdir ya da belki böyle * bir şey vardır ben bilmiyor olabilirim.

bu maalesef imkansız birşey :)