[Çözüldü] müzik merceğinde sorun mu var?

Başlatan mootaph, 27 Haziran 2012 - 03:26:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mootaph

merhabalar, başlatıcıdaki müzik merceğinin işlevi nedir arkadaşlar ben tam anlayamadım. ben tıkladığımda müzik merceğine hiçbir şey görünmüyor. müzik klasörünün içindeki müzikleri görüyor diye biliyordum ama klasörün içinde bir çok müzik dosyası olmasına rağmen hiçbirini görmüyor benim mercek. sebebi çaresi ne olabilir. belki de işlevi hakkında yanılıyorumdur ama şu haliyle de işe yaramayan bir şey olarak duruyor. sistemi kurduğumda o merceğe ilişkin bir hata vermişti ama ciddiye almamıştım. şimdi farkettim sıkıntıyı.

if

Kaldırıp yeniden kuralım: sudo apt-get purge unity-lens-music
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get install unity-lens-music

mootaph

@if dediğini yaptım ama değişen bir şey yok.

furkankalkan

unity --advanced-debug çıktısını alabilirmiyiz ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Haziran 2012 - 22:35:19

Bir de /usr/lib/unity-lens-music/unity-music-daemon u çalıştırmaya çalışın.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

burk

@mootaph ayrıca hangi masaüstü yöneticisini kullanıyorsunuz?

furkankalkan

Alıntı yapılan: burk - 27 Haziran 2012 - 22:35:32
@mootaph ayrıca hangi masaüstü yöneticisini kullanıyorsunuz?
Sorun Unity olduğuna göre Ubuntu (Unity) ortamı :D
Lover

mootaph

yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$ unity --advanced-debug
ERROR: it seems you are under a graphical environment. That's incompatible with executing advanced-debug option. You should be in a tty.
yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$

buyrun. evet unity ortamı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Haziran 2012 - 22:43:08

ikinci komutu çalıştırdığımda da şöyle diyor:

yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$ /usr/lib/unity-lens-music/unity-music-daemonAnother instance of the Unity Music Daemon already appears to be running.
Bailing out.
yusuf@yusuf-Lenovo-IdeaPad-S10-2:~$

furkankalkan

özür dilerim (çoktandır kullanmıyorum unity i de unutmuşum ) ctrl + alt  + f1 tuşuna basıp konsola düşün ve  unity --advanced-debug > unitylog.txt komutunu çalıştırın. ctrl + f7 tuşuna basıp geri geldiğinizde ev dizininizin içeriğini bir pastebin sunucusuna yapıştırın. (http://paste.ubuntu.com/)
ötekisi içinse önce  sudo killall unity-music-daemon komutunu deneyin.
Lover

burk

@dewilman bazen en temel konulardan bile emin olmak gerekebiliyor.

furkankalkan

Alıntı yapılan: burk - 27 Haziran 2012 - 22:47:11
@dewilman bazen en temel konulardan bile emin olmak gerekebiliyor.

1.yi ezberden yazdığım için tutmadı 2. yi bilerek yaptım daemon çalışıyor mu diye. Kafam dağınık bu arada toplamaya çalışıyorum çok özür dilerim.
Lover

burk

@dewilman iletinizi anlamadım ancak özürlük bir durum göremedim ben, hepimizin hayattan arta kalanlarla döndürüyoruz burayı, yorgunluk ve dalgınlık normal şeyler yani. :)

mootaph

ev dizini içeriği dediğiniz nedir? bir de pastebine yapıştırdıktan sonra ne yapacağım?

furkankalkan

Ev dizini şu belgelerim müziklerim falan dizinlerinin  olduğu  yer. Yapıştırınca size bir link vericek. O linki buraya  geçerseniz belki önemli birşeyler yakalayabiliriz.
Lover

mootaph

kusura bakmayın arkadaşlar. rhytmbox müzik çalara önce arşivi tanıtmak gerekiyormuş sonra müzik merceği de tanıyor öyle olunca. ben daha rhytmbox ı hiç çalıştırmamıştım o yüzden görünmüyormuş :) şimdi gözüküyor dosyalar ama neye göre sıralıyor karman çorman her şey. çözüldü diye işaretleyeyim mi ne yapayım?

furkankalkan

Alıntı yapılan: mootaph - 27 Haziran 2012 - 23:42:38
kusura bakmayın arkadaşlar. rhytmbox müzik çalara önce arşivi tanıtmak gerekiyormuş sonra müzik merceği de tanıyor öyle olunca. ben daha rhytmbox ı hiç çalıştırmamıştım o yüzden görünmüyormuş :) şimdi gözüküyor dosyalar ama neye göre sıralıyor karman çorman her şey. çözüldü diye işaretleyeyim mi ne yapayım?
Şuanda rastgele bi sıralama olabilir.Yanda şarkıcı tür yıl vs şeyler var oralara tıklayarak sıralıyorsun.   
Lover

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.