[Çözüldü] Kablosuz Bağlantıda DNS Sorunu

Başlatan doangenc, 24 Haziran 2012 - 23:05:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doangenc

Arkadaşlar merhaba. Forumda ve Ubuntuda yeniyim. Linux dende hiç anlamıyorum desem yeridir.

Neyse sorunuma geleyim hemen.

Kullanılan version 12.04 64 bit
Kablolu bağlantıda DNS değiştirmede sıkıntı yaşamıyorum. Uçbirime ihtiyaç duymadan arayüzle hallediyorum. Fakat kablosuz bağlantıda gerek arayüz gerekse uçbirim ekranı ile hiç * bir şey elde edemedim.
Forumdaki hemen tüm konuları inceleyip uygulamaya çalıştım fakat kablosuz bağlantıda başarı sağlayamadım.

sudo gedit /etc/dhcp3/dhclient.conf

Bu komutu yazdığımda boş bir metin belgesi çıkıyor. Editlenecek bir girdi yok. Yine yazıp kaydediyorum networku ağı restart yapıyorum yeniden başlatıyorum  yinede dnslerim değişmiyor.
Bunun dışında forumda ne kadar kod komut varssa denedim yine nafile :)

Yardımcı olabilriseniz sevinirim. Linuxten anlamadığımı tekrar belirteyim. Ama bir şekilde Windowstan daha çekici geliyor bana.

Anlatacak olan arkadaş bir idiota anlatır gibi anlatırsa çok daha mutlu olacağım.

Ayrıca belirtmeden geçemiyeceğim. Lütfen wikiden yada forum içinden bir *bağlantı göndermeyin. Bütün konuları tek tek anlayıp uyguladım fakat sorunum çözülmedi. Çözülseydi buraya konu açma ihtiyacı hissetmezdim zaten.

Saygılarımla

İyi forumlar

hckr

Aslında geçen sene aynı sorun hatırladığım kadarı ile benim de başıma gelmişti.Öncelikler bu dosyayı kaydedebildiğinizden emin misiniz?Kaydedip gedit'i kapattıktan sonra dosyayı tekrar açtığınızda karşınıza yazdıklarınız geliyor mu?

arpia

Merhaba @dogangenc, hoş geldiniz.
Ctrl+Alt+t  tuş kombinasyonu ile uç birimi açtıktan sonra,

sudo gedit /etc/resolv.conf

dosyanın içine istediğiniz DNS adreslerini aşağıda ki girip kayıt edin.

nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.220.220

doangenc

Alıntı yapılan: hckr - 24 Haziran 2012 - 23:08:05
Aslında geçen sene aynı sorun hatırladığım kadarı ile benim de başıma gelmişti.Öncelikler bu dosyayı kaydedebildiğinizden emin misiniz?Kaydedip gedit'i kapattıktan sonra dosyayı tekrar açtığınızda karşınıza yazdıklarınız geliyor mu?

Evet kaydettikten sonrada ekrana geliyor. Ama sorun çözüldü.

Alıntı yapılan: arpia - 24 Haziran 2012 - 23:11:10
Merhaba @dogangenc, hoş geldiniz.
Ctrl+Alt+t  tuş kombinasyonu ile uç birimi açtıktan sonra,

sudo gedit /etc/resolv.conf

dosyanın içine istediğiniz DNS adreslerini aşağıda ki girip kayıt edin.

nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.220.220

Hoş gördük hoş bulduk sağolun.

Yazdığınız komutla uçbirimden işlem tamamlanmıştır. Çok teşekkürler.

arpia

Rica ederim @doangenc, çözüldü etiketi alabilirsek, daha sonra benzer sorun için arama yapan arkadaşlar başlığı çözülmüş olarak görüp kendi sorunlarına çözüm bulabilirler.

Çözüldü etiketi için aşağıdaki bağlantıya bakabilirsiniz.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0
İyi akşamlar.

if

Alıntı YapAyrıca belirtmeden geçemiyeceğim. Lütfen wikiden yada forum içinden bir *bağlantı göndermeyin. Bütün konuları tek tek anlayıp uyguladım fakat sorunum çözülmedi. Çözülseydi buraya konu açma ihtiyacı hissetmezdim zaten.

@doangenc, "dns değiştirmek" olarak arattığımda karşıma gelen ilk konuda @arpia'nın size sunduğu çözüm mevcut[1]. Bir çok konuya baktığınızı ve çözüm önerisi denediğinizi söylemişsiniz ama hangileri olduğunu geçmemişsiniz.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18133.msg219762#msg219762