[Çözüldü] Ubuntu 12.04-desktop-amd64 Kurmak İstiyorum.

Başlatan Alemdar, 24 Haziran 2012 - 16:02:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alemdar

Disklerim Bu Şekilde Ve Ben Ubuntu'yu D'ye Yüklemek İStiyorum.

Bunu Nasıl Yapabilirim Yardımcı Olur Musunuz?

if

@Alemdar, D'deki verilerinizi bir yere taşıyın; Wİndows üzerinden D'yi 1 tane birincil ve bir tane de genişletilmiş alan olacak şekilde biçimlendirin. Birincil alan Ubuntu'yu kuracağınız yer olacak. Birincil alan için 20 GB yeterli. Genişletilmiş alan içerisinde istediğiniz kadar bölüm oluşturabilirsiniz. Uykuya alma işlemi yapacaksanız RAM miktarının iki katı kadar swap oluşturun, geri kalan alanı 3 tane eşit büyüklükte bölüme çevirin. Sonra Windows'u bir kere yeniden başlatın. Sonra Ubuntu kurulum medyası ile başlatın bilgisayarı. Biçimlendirme kısmına gelince Ubuntu'nun kurulacağı yeri - / yani - 20 GB olarak biçimlendirdiğiniz birincil bölümü seçin.

Alemdar

Wİndows üzerinden D'yi 1 tane birincil ve bir tane de genişletilmiş alan olacak şekilde biçimlendirin demişsiniz.

Sağ tık biçimlendir diyorum ama orada sizin dedikleriniz yok.

acaba başka biyerden mi yapmalıyım ?

if

@Alemdar, Windows'un kullandığı bir disk biçimlendirme aracı yok mu? Onunla yapmanız gerek. Tabi önce D'yi sileceksiniz. Sonra biçimlendir deyip 20 GB alan olarak birincil seçeceksiniz.

Alemdar

Buradan Biçimlendirdim Ama Birincil Bölüm V.s İşlemlerini Nasıl Yapacağım

if

@Alemdar, Windows kullanmadığım için nasıl yapıldığınız bilmiyorum ama üzerinde birincil bölüm yazıyor yani birincil bölüm olmuş. O 25 GB'lık bölümün bir dosya sistemi yok. İster öyle bırakır ister de NTFS yaparsınız. Bundan sonra yapmanız gereken adımlara geçin.

Alemdar

if

Hayır. O resimdeki ilk bölüme kurmalısınız Ubuntu'yu. Daha doğrusu oraya kurmanız daha uygun. DATA kısmına kurarsanız tek bir bölüme kurulmuş bir Ubuntu'nuz olacak. Tavsiye etmem. 25 GB'lık bir alan Ubuntu için yeterlidir. DATA kısmındada verilerinizi vs saklarsınız, hem Ubuntu hem de Windows'tan erişirsiniz.

Alemdar

Sizce Yeterli Olur Mu ? Ya Da Ben Sonradan Değiştirebilir Miyim Boyutunu? Ben Öğrenmek,Tanımak İçin Kurmak İstiyorum Ubuntuyu

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

if

Alemdar

if

25 GB'lık bölüm hangisi ise onu seçin. Değiştir deyin; Bağlanma noktası olarak / seçin; biçimlendirmeyi seçin; ext4 dosya türünü seçin devam edin.

Alemdar

25 gblık alan sda1(fat32 )yeşil alan olarak görünüyo.

if

Tamam, onu seçin. Fat32 olduğundan rengi yeşil.

Alemdar

tamam dediklerinizi deneyeyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2012 - 18:32:47

ben az önce yükledim ama hiç bi yerde ubuntu dosyaları görünmediği için sildim o 25 gblık bölümü yeniden başlattım

error:unknown filesystem
grup rescue> hatası veriyo ne yapmam lazım

Alemdar

Merhabalar ben bugün ubuntu12 yükledim ama nereye gitti belli değil.dosyalarını göremiyorum ve istediğim yerde değil yani nereye yüklendiğini bile bilmiyorum.program ekle kaldırda da görünmüyor. wubi indirdm ama kaldır diye biyer de göremedim ama ubuntu 12 ye girebliyorum her türlü işlemi yapabiliyorum.şimdi ben bunu kaldırıp istediğim yere yüklemek istiyorum windows 7 home premıum kullanıyorum.

bytan

Ubuntu dosyalarını win tarafından mı görmeye çalışıyordun?

Ubuntu'ya ait bölümü sildiğin için şu an grub sorunu yaşıyorsun. Elinde win cd'si varsa windows önyükleyicisini yeniden mbr'ye yazdırmalısın.

http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=windows+fix+mbr

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Alemdar

tekrar bir yükleme yaptım yarım yamalak bilmeden şuan ubuntuya da windowsa da grebiliyorum herşeyi yapıyorum ama yanlış yaptık.ubuntunun dosyaları görünmüyor program ekle kaldırda da görünmüyor kaldırmak istiyorum ubuntuyu nasıl yapabilirm

bytan

Konularını birleştiriyorum. Eğer sabit diske kurulum yaptıysan, biçimlendirme işlemiyle sisteminden kaldırmış oluyorsun. Eğer wubi olarak windows'un içine kurulum yaptıysan, program ekle kaldır uygulamasından herhangi bir programı kaldırır gibi kaldırabilirsin.

PF @ ST

bytan

Ubuntu'ya girebiliyorsan sorun nedir? Win tarafından ubuntu'ya ait dosyaları görememen normal.

PF @ ST

Alemdar

dosyaları göremiyorum ve kaldıramıyorum .kaldırıp d ye yüklemek istiyorum.

bytan

Nereden bakınca göremiyorsun? Tekrar belirteyim windows açıkken bakıyorsan görememen normal. Bu tarafta c, d gibi ayrımlar yok. Sabit diski bölümlendirerek kurduysan, zaten şu an güzel güzel çalışır haldedir. Kaldırmak için yukarıda belirttim, disk yöneticisinden kurulu olan bölümü yeniden biçimlendirmen yeterli olur.

PF @ ST

Alemdar

bildiğin göremiyorum dosları / şekilde ayır diye gösterdim ama görünmüyor.neyse görünmesin ama program ekle kaldırda da yok .nasıl kaldırabilirim bunu

buda bir ss yüklemeden sonraki hal ilginç olan hiç bi diskte değişim yok 4gblık bi değişim bile yok

bytan

@Alemdar;

Alıntı yapılan: bytan - 24 Haziran 2012 - 20:02:39
Tekrar belirteyim windows açıkken bakıyorsan görememen normal. Sabit diski bölümlendirerek kurduysan, ... disk yöneticisinden kurulu olan bölümü yeniden biçimlendirmen yeterli olur

Wubi olarak windows içerisine mi kurdun yoksa disk bölümlendirerek mi kurdun? Bir başka ifadeyle bilgisayarını cd ile boot ederek mi açtın?

PF @ ST