[Çözüldü] Ubuntu 12.04-desktop-amd64 Kurmak İstiyorum.

Başlatan Alemdar, 24 Haziran 2012 - 16:02:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alemdar

wubisiz direk usb den kurdum disk bölümlendirdim ama yapamadım heralde o 25 gblık alana kurmaya çalıştım  ama en ufak bi değişiklik yok

bytan

Bilgisayarın açılış sırasında windows mu ubuntu mu diye sormuyor mu? Kurulum uygulamasının hangi adımına kadar gidebildin?

Bir önceki sayfada ubuntuya girebildiğini belirtmiştin. Neye dayanarak kurulu olmadığını düşünüyorsun?

Alıntı yapılan: Alemdar - 24 Haziran 2012 - 19:55:21
şuan ubuntuya da windowsa da grebiliyorum herşeyi yapıyorum
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Alemdar

az önce ubuntudaydım girebiliyorum herşeyi yapabiliyorum aklınıza gelebilecek herşeyi ama kaldırmak istiyorum şuan.dediğim gibi ekle kaldırdan görünmüyor çaresiz kaldım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2012 - 20:26:38

şuan kurulu kurulu ama görünmüyo dosyaları

bytan

Sen sabit diske kurulum yapmışsın. Bu yüzden windows içinde ekle kaldır ekranında göremezsin.

Hangi disk bölümüne kurduysan, ki dediğin gibi 25 gb'lık bölüm ise, windows disk yöneticisiyle bu disk bölümünü yeniden biçimlendirmen yeterli. Ancak belirteyim, bu bölümü biçimlendirdiğinde windows önyükleyicisini tekrar mbr'ye yazmalısın.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Alemdar

şuan o 25 gblık alan bomboş görünüyo biçimlendirmede yapılmıyo başka çaresi yok mu ?

bytan

Win tarafından baktığında böyle boş gibi görüyor olabilirsin. Ancak bu durum, ubuntu'nun kurulmadığı anlamına gelmez. Şu an neden kaldırmak istediğini de anlayamadım, win çalışıyor ubuntu çalışıyor. İstediğin zaten bu değil miydi?

Bir çaresi daha var, aç yine canlı usb ile ubuntu sistemini, daha sonra ubuntu'ya ait bölümü gparted kullanarak yeniden biçimlendir.

Başka bir yol daha var. Madem windows kullanıyorsun, windows için yazılmış disk yöneticisi kıvamında yazılımlar bulup bu bölümü biçimlendirmek.

"Biçimlendirme de yapılmıyo" demiş olmana rağmen ayrıntıya girmediğin için "yapılmıyo ama ne oluyo" diye sormuyorum.

PF @ ST

Alemdar

yani birimi biçimlendir aktif değil.win çalışıyor ubuntu çalışıyor ama istediğim yerde değil d de olması gerekiyo o yüzden dedim.

gparted nasıl yaparım ?

eğer c ye kurulmuşsa ve biçimlendirirsem windowsta silinmez mi ?

bytan

Aç canlı usb ile kurulum uygulamasını, d dediğin yere kurulum yapmaya başla, yalnız kurulum yaparken bu 25 gb'lık alanı da biçimlendir. Hem yeniden istediğin yere kurulumunu yapmış olursun, hem de şu anda bulunan ubuntu'dan kurtulmuş olursun.

PF @ ST

Alemdar

hiçbişey anlamadım ama böyle durmasıda sinir bozucu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2012 - 20:46:01

aynı yerde bulunmalarının bi sakıncası var mı bi dezavantajı v.s

if

@Alemdar, neyi anlamadınız ben de onu anlamadım? Windows işletim sisteminin neden Ubuntu'yu göremediğini mi anlamadınız? Ubuntu ext4 dosya biçimi kullandığı için Windows bunu okuyamaz. O yüzden size Ubuntu'yu ayrı bir bölüme kurun, DATA bölümü dursun öyle ki Windows okusun dedim.

Ubuntu niye D'de olsun? Ha D ha Ğ ne fark eder ki...Hem sizin D dediğiniz yerde verileriniz yok mu?

Alemdar

d boş o yüzden orası olsun dedim ama beceremedim sistem dosyalarıyla birlikte kurmuşuz.

ama eğer bi dezavantajı yoksa kalabilir ? dezavantajı,bi zararı var mıdır birlikte durmalarının?

normalde ubuntu ekle/kaldırdan kaldırılabilir denmişti ama ben onun için dedim göremiyorum diye

if

@Alemdar, D boş da 367 GB'lık alanı sadece Ubuntu için kullanmak da gereksiz. Oradan bir kısmını ayırdık, geri kalan kısmına D'nin istediğiniz belgeyi vs. koyarsınız. Hem Ubuntu'dan hem de Windows'tan görür, kullanırsınız.

Beraber durmalarının hiç bir dez avantajı yok.

Alıntı Yapnormalde ubuntu ekle/kaldırdan kaldırılabilir denmişti ama ben onun için dedim göremiyorum diye

Eğer wubi kurulumu yapsaydınız dediğiniz gibi olurdu ama dahili belleğe (hard disk) kurulum yaptığınız için ekle/kaldırdan kaldıramazsınız. Hem dahili belleğe kurulum çok daha iyi. Ubuntu'nun gerçek performansını görmüş olursunuz. İstemediğiniz zaman Windows'a geçersiniz.

Alemdar

yardımcı olmaya çalıştınız . teşekkür ederim

if

Rica ederim @Alemdar. Muallakta kalan bir yer var mı? Anlamadığınız bir konu?

Alemdar

yok sağolun teşekkür ederim.ben bu kadar ilgiyi başka bi yerde görmedim bunu biliyorum :)

// ama bi sorun oluştu makinem asus ve asus music now uygulaması vardı ubuntu grub2 hatasından sonra asus musıc now not installed hatası verdi

if

Ne mutlu bize:) Çözüldü olarak etiketliyorum konuyu.

cozuldukonusu