[Çözüldü] ubuntu sürüm sorunu

Başlatan DechroS, 23 Haziran 2012 - 23:24:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DechroS

iyi geceler arkadaşlar. ubuntuya yeni başladım. bugün ubuntuyu yüklerken tüm sistem berbat oldu. şu anda linux mintten giriyorum live cd olarak.

işlemcim intel i7 64 bit
ram 8 gb
ekran kartım ati

hangi ubuntu sürümünü önerirsiniz?

Alıntı Yap*bilgisayar (Intel x86) install/live DVD
    For almost all PCs. This includes most machines with Intel/AMD/etc type processors and almost all computers that run Microsoft Windows, as well as newer Apple Macintosh systems based on Intel processors. Choose this if you are at all unsure.

Alıntı Yap64-bit *bilgisayar (AMD64) install/live DVD
    Choose this to take full advantage of computers based on the AMD64 or EM64T architecture (e.g., Athlon64, Opteron, EM64T Xeon, Core 2). If you have a non-64-bit processor made by AMD, or if you need full support for 32-bit code, use the Intel x86 images instead.

hangisini yüklemem lazım sitede dvd şeklinde 2 adet farklı sürüm var?
64 bit işlemcim. 2. seçenekteki amd 64 işlemciler için yazıyor. benimki intel 64
ilk seçenek intel 32 yazıyor ama işlemcim 64 bit. hemde 32 bit işletim sistemi 4 gb ramdan sonrasını tanımıyor diye duydum.

kafam çok karıştı bir yardım edin bu yeni özgürlükçüye. teşekkürler.

NightBlue

Raminiz ikisinede yetiyor.Hangisini isterseniz onu kurun  :)
Tabi 64 bit kurmanızı öneririm.

DechroS

hocam çok hızlısın. teşekkür ederim :)

artı yada eksi özellikleri neler olabilir? performans bakımından, program desteği bakımından?
yeniyim kusura bakmayın :) ayrıca yarın lys sınavım var ben hevesle ubuntu yüklüyorum :)

NightBlue

8 gb ram varsa 64 bit senin için daha iyidir.Daha hızlı olduğu söyleniyor.64 bitten daha iyi performans alırsın.

heartsmagic

@DechoS, kendine biraz vakit ayır ve forumda dolaş lütfen:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=919.0
Konunun sonuna kadar oku lütfen. Malum başlık dört sene önce açılmış.

64bit uygulayımbilimi (teknolojisi) amd64 olarak geçer. İşlemcinin Intel olması önemli değil kısacası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkankalkan

64 bit kullanmanızı öneririm fakat bazı 32 bit uygulamaları kurarken sorun yaşayabilirsiniz.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

DechroS

forumda en az 6 başlığa baktım. elle tutulur bir sonuç alamadım(kendi problemim açısından). o yüzden bu başlığı açtım.

1-ubuntu 12.04 ile birlikte 32 bit sürümlere 64 gb bellek desteği veriyormuş doğru mu?
2-64 bit deposu 32 bit deposuna göre daha az uygulama barındırıyormuş diye duydum?
3-wine 32 bit sürümlerde daha iyi çalıştığı söyleniyor?
4-64 bit programlarda çoğunlukla 32 bit kütüphanelerinide yüklemek lazımmış.

bu 4 bilgiyi doğrularsanız sevinirim. yanlışım varsa düzeltin lütfen.

teşekkürler.

furkankalkan

1- Öyle * bir şey duymadım ben (ki kaynak verirseniz daha doğru olur.) Şuan 32 bit Lubuntu 12.04 kullanıyorum ve 4GB belleğimin tümünü görüyor. Bence bir canlı cd (live cd) ile deneyin deyin.
2- Evet 32 bit deposu 64 bit deposuna göre daha zengindir. Ayrıca 32 bit deposundan bir program kurarken ek birkaç parametre girmeniz lazım.
3- http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=237956 böyle birkaç garip sorun var ama performans konusunda * bir şey demek doğru olmaz
4- Bu konuda tam bir bilgim yok eğer karşıma bir belge çıkarsa atarım.
Lover

DechroS

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. indiriyorum kuracam umarım.

furkankalkan

Asıl ben teşekkür ederim @DechroS eğer sorunuz çözüldüyse [Çözüldü] ibaresini eklerseniz sevinirim.
Lover

odyssey

Ubuntu 12.04 sürümünün 32 bit kernelinde çekirdeğinde öntanımlı PAE eklentisi var
Bu sebeple 8 gb belleğinizin tümünü kullanabilirsiniz