[Çözüldü] Adobe Flash yan uygulamasi cöktü

Başlatan fakasupi, 22 Haziran 2012 - 16:10:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fakasupi

"Adobe Flash yan uygulamasi cöktü" hatasi aliyorum sürekli. Buna benzer konulara göz attim ancak oradaki cözümlemelerden bir sonuca ulasamadim. @heartsmagic "Youtube'daki bir ara yaşanan mavi video sorunu için bir şeyler yapmış mıydın?" diye bi soru sormus, evet ben bunu yaptim mavi renk sorunu cözüldü ve bundan sonra cökmeler oldu.Önceden donanim hizlandirmasini kapatiyordum o sekilde halletmistim bu sorunu ama birde kapatmadan bu sekilde deneyim dedim, denemez olaydim.
Buradaki konuda http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=34187.0
Flash uygulamasini tekrar yükledim ancak sorun düzelmedi maalesef.
Vermis oldugum komutlar sunlardi

sudo mkdir /etc/adobe
sudo sh -c "echo 'EnableLinuxHWVideoDecode=1\nOverrideGPUValidation=true' > /etc/adobe/mms.cfg"

Donanim hizlandirma sini devre disi biraktim suanda cökme olmuyor gibi görünüyor ama heran cökecekmis gibi paranoyak oldum. Kusura bakmayin ya ne sorun olsa hemen ilk adres buraya kosuyorum valla.

Düzenleme Notu: Komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanın.

arpia

sudo mv /etc/adobe/mms.cfg /etc/adobe/mms.cfg_yedek
Bu daha kolay olacak.
Bu komutu uç birimden yürüttükten sonra tekrar deneyelim.

fakasupi

Bir kac kez donanim hizlandirmayi kapatip acip denedim, acikken cökmeler oluyor kapatinca sorun yok. Peki bu donanim hizlandirma kapali olunca ne gibi dezavantajlari var acaba?

arpia

Özellikle yüksek çözünürlükte video performansını arttırmak için. Daha iyi, daha güzel izlemek için sözde.
Herhangi bir dezavantajını göreceğinizi zannetmiyorum.

fakasupi

Tesekkürler cevap icin. Ben her ihtimale karsi yarina kadar konuyu böyle birakiyorum. Sorun olmazsa cözüldü olarak etiketliycem.

arpia

heartsmagic

İlgili değişikliği ben yapınca aynı sorunu yaşamıştım. Fakat değişikliği geri alınca bende çökmeler durmuştu, donanım hızlandırmasıyla da oynamamıştım. Sonradan Flash'a güncelleme gelince mavi ekran meselesi de çözülmüştü. Sende neden hâlâ mavi ekran sorunu var ve neden değişikliği geri almana rağmen çökmeler yaşanıyor bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

İşlemi geri aldığını sanmıyorum, sadece donanım hızlandırmayı devre dışı bıraktı sanırım.
@fakasuki bir gelişme var mı?

heartsmagic

@arpia, ben senin iletiden sonra sanki işlemler geri alınmış gibi düşünmüşüm nedense. Bence bir geri alınsın işlemler. Mavi ekran sorunu bende şu an yok gelen güncellemelerle beraber. Bu noktada kafam karışık, sistem güncelse sorunun olmaması gerekiyor aslında.

arpia

Bende geri alması için dosya adını değiştirmesini rica ettim ama uygulanmadı diye tahmin ediyorum.

fakasupi

Donanim hizlandirma acik oldugunda mavi ekran sorunu hala yasiyorum. @arpia senin verdigin o komut ne ise yariyor, o sekilde ilk basta verdigim komutu gerimi almis oluyorum? Ben onu dün yapmistim. Sistem güncel Ubuntu 12.04 32 bit.

if

@fakasupi, @arpia'nın verdiği komut ilk başta verdiğiniz komutun yaptığı işi geri almış oluyor.

fakasupi

Dün onu yaptigimda yeni komut satirina gecmisti hic bir sey yazmadan. Simdi gene yazdim bu yazi cikti

mv: `/etc/adobe/mms.cfg' durumlanamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok

if

fakasupi

Cökme felan yok sadece donanim hizlandirma acik oldugunda mavi oluyor renkler youtube da. Bende mecbur kapatiyorum.

if

@fakasupi, tarayıcı üzerinden donanım hızlandırmayı kapatıp deneyin.

heartsmagic

fakasupi

@heartsmacig Evet sistem güncel. @if Tarayici üzerinden nasil kapatiliyor donanim hizlandirma? Ben video oynatilirken üzerine sag tiklayip Ayarlar yerinden kapatiyordum.

if

@fakasupi, Tercihler>Gelişmiş>Genel altından kapatabilirsiniz Firefox kullanıyorsanız.

fakasupi

Arkadaslar yardimlariniz icin cok tesekkürler. Youtube mavi ekran sorunu suan icin sadece donanim hizlandirmasini flash ayarlarindan kapattigimda cözülüyor. Cökme sorunu kalkti. Ben konuyu cözülmüs olarak etiketliyorum. Hepinizden Allah razi olsun cok yardimsever insanlarsiniz.