Çekirdek derlemesi hakkında bir soru?

Başlatan Senior_Duke, 22 Haziran 2012 - 12:33:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Senior_Duke

Merhaba.

Linux'a yeni adım attım. Forumda tatmin edici bilgiler mevcut.. Böyle bir ortam için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Merak ettiğim konu şu; Sistemime ilk kurduğum ve hala kullanmakta olduğum dağıtım ElementaryOS - Jupiter.

Kernel Çekirdek versiyonunu sürümü forumdaki çekirdek derlemesi konusundan başarılı şekilde 3.4.3'e yükselttim. Açılışta ve donanım çalışmalarında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak yaptığım bu yükseltme doğru mu onu bilmiyorum. Yani varsayılan çekirdekle yola devam etmek mi iyidir yoksa son *kararlı sürüme güncellemek mi? Açıkçası bir araştırma yapmadan dün bu yükseltme işlemini gerçekleştirdim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Faydası nedir? Teşekkürler...

"OS X Mountain Lion was my idea"- I guess Apple enjoys copyright infringement?

if

@Senior_Duke, doğrudur veya yanlıştır demek olmaz bu durumda. Çalışıyorsa neden kullanmayasınız?:) Sürüm yükseldikçe çekirdekteki kimi hatalar giderilir; ekran, ses ve kablosuz kartı gibi daha bir çok donanımın kullandığı modüllerde iyileştirmeler yapılır; yapısal iyileştirmeler yapılır vs. Eğer donanımınızla ilgili bir gelişme varsa bundan ve hatalardan giderilmiş bir çekirdekten faydalanırsınız.

Senior_Duke

Anladım. Yalnız şöyle bir durum söz konusu. Harddiskte muhteşem bir daralma oldu yüklemeden sonra. Yaklaşık 7-8 gb gibi bir bölüm.
Eski çekirdekleri temizlediğim halde 7gb civarı yer kaplama söz konusu. Normal midir?
"OS X Mountain Lion was my idea"- I guess Apple enjoys copyright infringement?

if

@Senior_Duke, o kadar olmaması gerek. Disk kullanımı gösteren bir uygulama olacak. Onunla hangi dizinlerin ve dosyaların ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz.